Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wirtualne związki

Polecane posty

Gość gość

Co myślicie o zawieraniu znajomości damsko męskich na portalach społecznościowych ? Zgadzacie się z tym artykułem ? http://www.glamki.pl/milosc/pomysl-na-randke/randki-w-swiecie-facebooka-jak-skutecznie-podrywac-na-facebooku,25_734.html Mam wrażenie, że internet jest najlepszym miejscem do tworzenia się związków i romansów. Czy nie mam racji ? Jakie macie w tym temacie doświadczenie ?

wirtualne zwiazki to jedna wielka iluzja. mozna miec wirtualne kontakty ale to ze zwiazkiem nic wspolnego nie ma.

Gość gość
poznanie w wirtualu ok, ale związek to tylko w realu, wyobrazacie sobie być w "związku" i nie mieć tej drugiej osoby obok siebie tylko po drugiej str monitora i nawet nie wiedzieć czy nie ma kogoś jeszcze, w sieci czy tez w realu a wy jesteście do zabijania czasu itp

Gość arnest
Nie można podchodzić do tego w ten sposób, że wirtualne związki to związki między dwojgiem osób, które znają się tylko z internetu. Bo jeśli tak to się rozpatruje, to oczywiście jest to absurd i jest to zupełnie bez sensu! Ale traktowanie internetu, portalu, jako miejsca ROZPOCZĘCIA znajomości, którą później kontynuować się będzie w realnym świecie, jest jak najbardziej słuszne i taką metodę uważam za bardzo dobrą. Po pierwsze: czemu niby internet miałby być złym miejscem? Skoro jest tam tyle osób? Zaraz ktoś mi odpowie, że anonimowość w internecie umożliwi oszukiwania, podszywanie się pod kogoś, kim nie jesteś. Zgodzę się, ale czy poznając kogoś w cztery oczy, mamy pewność z kim tak naprawdę rozmawiamy? Poza tym na niektórych portalach są tzw. certyfikaty wiarygodnego profilu, które w pewnym stopniu ograniczają anonimowość, jednocześnie eliminują w pewnym stopniu możliwość oszukiwania i podszywania się pod kogoś kim nie jesteśmy. Po drugie: przy poznawaniu kogoś w cztery oczy nie mamy tak naprawdę zbyt wiele wiedzy na temat tej drugiej osoby. Musimy zaufać pierwszemu wrażeniu czy instynktowi. A w internecie? Nawet nie mówię tylko o tym, że każdy ma swój profil, z którego możemy podstawowe informacje wyczytać - co też jest pomocne. Ale bardziej chodzi mi o testy, które określają w jakim stopniu dwie osoby do siebie pasują. I nie chodzi mi o jakieś psychozabawy, tylko poważne, profesjonalne testy przygotowane przez psychologów. Nie wiem na ilu portalach takie testy można znaleźć, ja znam coś takiego z portalu mydwoje i wiem, że takiej pomocy w życiu realnym nie mam. Bo w jaki sposób mogę ocenić, czy dana dziewczyna pasuje do mnie pod względem osobowości czy charakteru? A psycholog jest w stanie stworzyć taki test, który tą możliwość da. I faktycznie, w praktyce te punkty dopasowania sprawdzają się. Po trzecie: w internecie jest tak dużo osób, że nawet jeśli pierwsze znajomości będą nieudane, to w tym samym miejscu mamy jeszcze tysiące innych osób, z którymi może nam się udać. Na ulicy niby też mijamy dziennie setki osób, problem tylko w tym, że na ulicy nie jest tak łatwo zagadać do osoby, która nam się podoba. Poza tym nie wiem czy ta osoba, do której chcemy zagadać jest wolna czy już kogoś ma. Nie wiemy czego szuka. A na portalach mamy grupę osób o podobnych oczekiwaniach, o podobnym statusie, co bardzo ułatwia zawieranie nowych znajomości. Dlatego uważam, że warto inwestować w wirtualne związki, ale pod tym warunkiem, o którym pisałem na początku: w miarę szybko taką znajomość trzeba przenieść do realu.