Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość durnystraszliwie

Ja to mam przerąbane

Polecane posty

Gość durnystraszliwie

Od wielu lat jestem z jedną tą samą dziewczyną. Było cudownie do pewnego momentu-zaczeła mi robić awantury o wszystko, ciągle się kłócić i wkurzać. Robiłem wszystko by było ok, ale po 2 latach kłótni mam dość takiego życia. Darzę ją uczuciami ale już nie wiem czy to miłość czy przyzwyczajenie, wiem na pewno że nie potrafię odejść. Próbowałem już 3 razy ale każdy kończył się tak samo-obiecywała że się zmieni, że przestanie robić awantury o pierdoły i być agresywną, wytrzymywała tydzień i znów było jak wcześniej. Będąc w kompletnym dole poznałem jeszcze dziewczynę-świetnie mi się z nią gada i spędza czas, właściwie to chyba nawet się nią lekko zauroczyłem, cały problem w tym że ona już ma jakiegoś faceta. Jak by nie patrzeć przerąbane kompletnie. Z tą którą jestem nie czuję się szczęśliwy, ta która mi się podoba ma faceta.

Gość gość
Zdecyduj czy chcesz byc z ta stara czy nie. Jak nie to ja zostaw raz a dobrze i pobadz sam;) Po co sie zaraz do nowego zwiazku pchac? Odpocznij chlopie... ;)

to poszukaj nowej i takiej ktora ci sie podoba. z doswiadczenia ci powiem, ze z ta obecna bedzie tylko gorzej. szkoda twojego czasu. raz wygiety gwozdz juz nigdy nie bedzie prosty, nawet jak go bedziesz klepal przez caly tydzien.

Gość gość
Nic nie szukaj. Zerwij, odzyj po zwiazku i jak bedziesz gotowy to cos sie trafi. Nic na sile ;)

Gość durnystraszliwie
nie tak łatwo odejść. Szczególnie po ponad 6 latach razem. Z drugiej strony rzeczywiście się męczę a nowe zauroczenie to może też tylko chwilowa słabość. Powinienem zapomnieć o obu i odpocząć? Takie rozwiązanie i tak podpowiada mi mózg tylko cholera zawsze miałem problem z postępowaniem logicznie i zawsze robiłem coś głupiego i uczuciowego.

Gość gość
Tak. Najpierw przemysl czy widzisz aktualna dziewczyne jako kobiete zycia. Jak nie to odejdz. I odpocznij.

Takie rozwiązanie i tak podpowiada mi mózg tylko cholera zawsze miałem problem z postępowaniem logicznie i zawsze robiłem coś głupiego i uczuciowego. ooo to sie nazywa dysonans kognitywny - madrze myslec, glupio postepowac.