Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

młode mamy uważajcie na dentystów oszustów

Polecane posty

Gość gość

hej Dziewczyny ! chciałam się z Wami podzielic tylko taką "przygodą" jaka mnie spotkała. Normalie chodzę do sprawdzonej pani dentystki od wielu już lat, przeważnie co pół roku na przegląd dentystyczny, o zęby dbam, myję je 3 razy dziennie, używam płynu do płukania ust, nitkuję. W ciąży nie byłam na przeglądzie. Jakieś 3 miesiące po ciązy wykupiłam sobie na portalu zakupów grupowych skalling, piaskowanie i fluoryzację w jakimś nowym gabinecie stomatologicznym w mieście. Przy okazji ta młoda pani dentystka powiedziała, że zrobi mi przegląd zębów. Przy okazji dodam, że przyszłam do gabinetu z małą córcią i z moją mamą i ta babka to widziała. Po tym przeglądzie doznałam szoku: diagnoza była tak 7 zębów dziurawych do leczenia, poza tym mam dwie ósemki i babka stwierdziła, że są do wyrwania. Na moje pytanie dlaczego powiedziała, że mogą kiedyś zacząć boleć i przeszkadzać. Ogólnie jej komentarz był taki: "no wiadomo, po ciąży zęby lecą" i kazała zapisać się do siebie na pierwszy wolny termin. Byłam w szoku, zęby mnie nie bolały i przez całą ciąże dbałam o nie. Zapisałam się do mojej sprawdzonej pani dentystki. Okazało się, że miałam tylko 1 malutką dziurkę a na moje pytanie o ósemki pani doktor powiedziała, że nie ma potrzeby ich wyrywać. Miałam ochotę wrócić do tej wyrachowanej i cynicznej dziewuchy i powiedzieć jej, że powinna sobie głowę usunąc a gdyby zapytała dlaczego odpowiedzieć: bo może panią kiedyś zacząć boleć i przeszkadzać

Gość 123mama123
oj bo z dentystami tak jest... ja podobo mialam duza dziurę 2 lat temu!!! a do dzis jakos mam ten sam zab, jakby byla dziura juz dawno by mnie bolał... bylam u tego samego wczoraj(w sumie z dzieckiem, ale usiadalm na przeglad) powiedzial,ze u mnie nie ma co robic:D to są jaja nie:D

Gość gość
to ja znam jeszcze inny przypadek dentysty-naciągacza. Leczył dziurę nie do końca i po kilku miesiącach obok dziury zaleczonej pojawiała się kolejna dziurka- niby nowa a tak naprawdę niedoleczona "stara" lub źle zaleczona i zaczęła spod plomby wychodzić. Albo jeszcze - leczą kanałowo, wyjmują nerwy z dwóch korzeni a wypełniają plombą tylko jeden, albo wypełniają nie do końca. Sama tak miałam o czym dowiedziałam się przez przypadek robiąc zdjęcie RTG. To jest po prostu BIZNES.

Gość gość
Ja też się nacięłam kiedyś tak na gruponie, w sumie wyszło mi (biorąc pod uwagę dużą zniżkę) tak jak u prywatnego, a usilnie mnie namawiała na leczenie kanałowe dwójki- którą potem zrobiłam w "swoim" gabinecie za 100 zł, wcale do kanałowego nie była. I to była jedyna dentystka która chciała zaczynać kanałowe leczenie bez rtg Za to mojemu mężowi leczyła ząb- twierdziła że przygotowanie do kanałowego, skosiła go ostro, kiedyś rozgrzebała i... kazała zapłacić, bo inaczej go nie wypuści, patowa sytuacja, jechałam z kasą do niego bo tam kart nie akceptowali. Zęba nie dokończył leczyć, musiał wyjechać, po powrocie poszedł do dentysty, fakt że leczenie nie było tylko- wywiercić i plomba, ale i kanałowe nie było, ząb zdrowy...

Gość gość
Ja kiedyś chodziłam państwowo i dentystka na którejś wizycie kontrolnej doszła do wniosku że mam zęba do kanałowego leczenia i bez zdjęcia rentgenowskiego kazała umówić się na termin i przygotować się na płatną plombę! Pamiętam że olałam tą wizytę bo nie miałam wtedy pieniędzy i po roku poszłam do prywatnego gabinetu osunąć utlenioną plombę a przy okazji zapytałam o tego felernego zęba do leczenia kanałowego. Dentystka kazała zrobić zdjęcie rentgenowskie i przyjść jak najszybciej. Na zdjęciu (cała lewa strona) okazało się że owszem jest dziurka w dolnej szóstce ale tak malutka że wystarczy oczyścić i powinno się obyć bez specjalnego znieczulania a o kanałowym nie ma mowy bo ząb jest cały oprócz tej małej dziurki. Podejrzewam że tamta dentystka chciała na lewo zarobić . Moja mama chodzi z kolei do prywatnego dentysty którego do tej pory bardzo sobie chwaliła dopóki nie zaczął ją naciągać na kolejne "konieczne" zabiegi i tym sposobem straciła w dwa miesiące 1000 złotych . Za każdym razem podana kwota na ten sam zabieg była o 20 lub 30 zł wyższa.

Gość gość
Autorko mialam identycna sytuacje jak ty! Taki sam pakiet wykupiony na gruponie,ja i maz. Diagnoza:plomby do wymiany i kilka dziur! Ja ogolnie mam slabe zebh no to pomyslalam,ze moze rzeczywiscie tak mi polecialy,ale jak po mnie maz oslyszal taka diagnoze to szok.bo jemu na prawde zeby sie nie psuja,ma 2 wymienione plomby z dziecinstwa. Oczywiscie naleganie by sie umowic. Podziekowalismy,mi sie jeszcze nie spodobal rwgulamin przychodni,np. Jak sie 15 min.spozni to trzeba zaplacic za cala wizyte ktora sie nie odbedzie! Nie zebym planowala tak robic,ale rozne syt.sa w zyciu a do swojej bym zadzwonila i wizyte nawet w ostatniej chwili mogla przelozyc,albo po fakcie przeprosic. Zreszta o tak zawsze trzeba bylo u niej poczekac,bo cos sie komus przedluzylo wiec by nie miala luki czasowej.albo ktos niezapowiedziany wpadal. No wiec odmowilismy i poszlismy na drugi dzien do swojej i ani maz ani ja ani jednej dziury!!!! To bylo ze 2 lata temu wiec na pewno to nie bylo niewprawne oko naszej dentystki. Kiedys w dziecinstwie tez z mama chodzilam i tez leczyla i leczyla az w koncu moja mama powiedziala dosc i nie zgodzila sie na mala.dziurke i do dzis w tym zebie zadnej dziurki nie mam :P

Gość gość
prawda jest taka, że dobrzy dentyści[dotyczy to też innych fachowców] nie potrzebują ogłaszać się na grouponie, bo mają od cholery pacjentów bez żadnej reklamy. np dostać się do mojej dentystki i fryzjerki, to jest wyczyn- nie ma bata żeby umówić się z dnia na dzień i to są dobrzy fachowcy z umiarkowanymi cenami. poza tym jak macie sprawdzonych zaufanych dentystów, to nie rozumiem jak można ich wymieniać na jakieś przypadkowe osoby z groupona?!

Gość zadowolony gosc
dentysci i miechanicy to sa najwieksi chyba naciagacze, bo zwykly człowiek sie na tym nie zna i wierzy we wszystko, dlatego ja zanim zaczne robic zab ide do 2-3 i jak to samo powiedza to robie to samo tyczy sie mechanikow samochodowych, a jak juz zobacza ze kobieta...:D jeden raz naliczyl mi za zrobienie auta 600zł a okazalo sie,ze trzeba bylo jakas zaslepke tylko wymienic na kilkanasie zlotych:D

Gość zadowolony gosc
*mechanicy samochodowi

Gość gość
dobrze, że poszłaś do tej sprawdzonej pani dentystki, bo tak to na ile ta babka by Cię naciągnęła ?? Na około 1500 zł !! poza tym dziury w zdrowych zębach by wiewiercała i plomby do zdrowych zębów by dała plus to wyrywanie ósemek. Już nie dodam ile to bólu jeszcze !! Masakra jakaś !!

Gość gość
To ja mialam lepsza sytuacje. Dentystka zalozyla mi plombe na zab ktora wypadla po tygodniu poszlam z reklamacja poprawila i to samo tyle ze wytrzymala tym razem 2 tyg. Okazalo sie ze zab do wyrwania. Skierowali mnie do poradni chirurgiczno stomatologicznej a tam diagnoza 8 zebow do wyrwania ba i kazali sie na terminy zapisywac. A zeby byly zdrowe tylko niby krzywo rosly fo tez nie bylo prawda bo konsultowalam to z innymi dentystami.