Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wirus hpv kłykciny

Polecane posty

Aha, jeszcze jedna rada do autorki. Nie radziłabym słuchać "jak prz" :). Wystarczy poczytać jego posty w wątku o HPV, który twierdzi że wirus można wyleczyć seksem :))))))). "mleko zakwasza organizm , mleko od krowy jest dla cielaka !! nie dla ludzi ! " Boże co za bzdura. Może jeszcze napiszesz że zioła wyleczą raka :D. To że przeczytałeś książkę jakiegoś pseudonaukowca nie czyni cię znawcą tematu. "NIE NIE JEST SIE NOSICIELEM DO KONCA ZYCIA " Przykro mi, ale medycyna mówi w ogóle coś innego. No ale ty się przecież lepiej znasz. Bo tak.

Gość gość
Wiecie może jak wygląda zabieg usuwania brodawek HPV laserem? Czeka mnie to i troche się boję...

Gość gość
Ja też przez to przeszłam. Z tego co opowiadał mi lekarz, wirusa można załapać już kiedyś, kiedyś, a przy spadku odp***ości on się ujawnia. My przeszliśmy z partnerem to oboje, partner wymroził podczas zabiegu, ja stosowałam aldarę. Oczywiście potwierdzam, iż hpv nie powoduje raka szyjki macicy. Faktem jednak jest to, że u osób chorujących na raka szyjki macicy hpv zdiagnozowano. Jednak ta odmiana, która wywołuje kłykciny, nie jest onkogenna, tak więc nie prowadzi do rsm. Ja po jakimś czasie od usunięcia kłykcin, zaszczepiłam się przeciwko rsm wywołanemu onkogennym hpv. Za 3 szczepienia zapłaciłam 1500 zł, ale mam nadzieję, że mi to chociaż w minimalnym stopniu pomoże się uchronić. od tamtego zdarzenia z hpv minął prawie rok, ani ja, ani partner już nie mieliśmy z tym styczności. Jednak wiadomo, że nosicielami będziemy już do końca życia. Z tego co kiedyś wyczytałam, hpv nieonkogenne przebiega bezobjawowo tylko u niecałych 20 % osób zarażonych. Głowa do góry, ja się teraz staram o drugie dziecko, lekarz powiedział, że nie widzi przeciwwskazań, jedynie przed porodem trzeba się dokładnie przebadać, żeby w czasie porodu drogą naturalną nie doszło do zarażenia wirusem noworodka. Jeżeli nie ma kłykcin, to nie ma przeciwwskazań do naturalnego porodu. Żyć nie umierać, nie dać się zwariować.

Gość jak prz
TheNawojka Aha, jeszcze jedna rada do autorki. Nie radziłabym słuchać "jak prz" usmiech.gif . Wystarczy poczytać jego posty w wątku o HPV, który twierdzi że wirus można wyleczyć seksem usmiech.gif . "mleko zakwasza organizm , mleko od krowy jest dla cielaka !! nie dla ludzi ! " Boże co za bzdura. Może jeszcze napiszesz że zioła wyleczą raka smiech.gif . To że przeczytałeś książkę jakiegoś pseudonaukowca nie czyni cię znawcą tematu. "NIE NIE JEST SIE NOSICIELEM DO KONCA ZYCIA " Przykro mi, ale medycyna mówi w ogóle coś innego. No ale ty się przecież lepiej znasz. Bo tak. .................................................................................................. co rusz znajdzie sie menda społeczna co wszystko wie lepiej a temat zna od tygodnia , ale jest na to sposób , nie trzeba mnie ani czytac ani mi wierzyc , ale wystarczy przeczytać stronę kogoś madrego i wykształconego w temacie czyli Madeja , Olejek , Lissowska wszyscy mają tytuły doktorskie a i profesorskie w tym temacie , wiec jezeli chcecie wierzyc jakiejś pindize z neta to prosze bardzo ! ja tylko pisze to co pisza wielcy .

Gość jak prz
nigdy nie napisałem , ze wirusa leczy sie sexem , jezeli ktos tak to co tam było dyskutowane odebrał jest po prostu ograniczony umysłowo .

Gość jak prze to ignorant
Napisales, ze ...tfu sorry ale cytuje "lizales cipke z klykcinami" a sam nie zachorowales wiec nawet (niby żartobliwie, ale co to za zart..?), raczej mietka uzdrowila twoja partnerkę :-o ten facet siedzi od lat na babskim forum wyszukując tematow o hpv i wypisuje farmazony...

Gość jak prze to ignorant
To bylo w dziale macierzyństwo, temat analogiczny do tego

Gość jak prz
Nie od lat tylko od roku 2011 i faktem jest to . Ze zaden specjalista nam sexu nie zakazal . Jak twierdzono ...co mialo sie rozniesc albo przeniesc stalo sie albo i nie kiedy to wirus byl w stanie utajonej !! Faktem tez jest to ze uprawialismy sex w tym oralny wtedy kiedy pewna grupa kk byla poza wejsciem do pochwy potem ze wzgledow estetycznych na to nie mialem ochoty .sex jednak klasyczny byl i nic kompletnie sie nie stalo . Madej tez Bialej12 sexu nie zabranial z stalym partnerem . A jego kompetencji bym raczej nie podwazal .... www.kolposkopia.com

Gość jak prz
Doradzam nowym nie posilkowac sie forum i tzw. Domowymi sposobami . Bo takowe nie istnieja ! Udac sie do specjalisty chorob sromu albo ginekologa zwyklego co ma pojecie leczenie heviranem .condyline .wartek itd. Swiadczy iz sie trafilo do kiepskiego lekarza choc sprobowac np condyline mozna tyle ze to tylko i wylacznie usuwa kk a nie leczy wirusa stad nawrotow nalezy sie spodziewac . zmiajy usowac w szpitalu laserem albo leep .krio ja nie polecam witamina A ale nie przesadzac ona w nadmiarze nawet zabija witamina D indol 3 karbinol kurkuma zurawina tran ...np. biomarine 570 dobra tez jest homeopatia i specyfik za 12 zeta thuya ... www.kolposkopia.com

Gość wiktoria741
Skąd wiesz, ze twój facet nie jest chory? Z tego co wiem hpv przenosi się głównie drogą płciową. Na twoim miejscu przebadałabym siebie i partnera. Na http://e-wenerolog.pl/ możecie zamówić testy do domu. Bez wstydu i zbędnych pytań. Wykonacie test, wyślecie do laboratorium i poczekacie na wyniki. Jak dla mnie w każdym zwiazku powinna panować zasada ograniczonego zaufania.

Gość gość
W zeszłym roku miałam kłykciny, więc niestety też mam hpv. Miałam zamiar kupić sobie Condyline, ale okazało się zbędne, bo wyleczyłam je za pomocą kwasu salicylowego (maść i żel 2%).

Gość totooo
według badań hpv przechodzi też na dziecko z matki która jest nosicielem i proste. Nie musiał partner zarazić czy tam "woda".