Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bo już sama nie wiem

JAKI LAKTATOR

Polecane posty

Gość bo już sama nie wiem

Cześć mamuśki. polećcie mi proszę jakiś dobry laktator. Nie wiem za bardzo czym się sugerować w wyborze najlepszego. Który jest lepszy ? elektryczny czy ręczny ? Cena jaką mogę na to przeznaczyć to ok. 100zł Czekam na wasze porady

Gość gość
Medela ręczny (elektrycznego nie miałam). Najlepszy.

Gość gość
Medela elektryczny najlepszy ale nie mini electric!

Gość gość
Zależy. Jeśli chcesz go mieć tylko "na wszelki wypadek" (na nawały, ew ściągnięcie raz na jakiś czas pokarmu w razie potrzeby) to kup ręczny. Ja mam ręczny Tomme Tippiee, jest z******ty, naprawdę mogę go polecić z czystym sumieniem. Na allegro kupisz go za niecałe 90zł (już z przesyłką) z całym zestawem. Ja ściągam nim pokarm od 2 miesięcy, raz na dwa dni mniej więcej. Ściąga szybko, ładnie zasysa, nic się nie nie leje bokami. Mam koleżanki, które używały ręcznego Aventa i ręcznej Medeli - nie były zadowolone.

Gość gość
Moja siostra miała Avent i ręczny i elektryczny- z żadnego nie mogła korzystać, bo po prostu nie odciągały. Może tu zadziałał stres u niej. Ja miałam najpierw Canpol ręczny, najtańszy- bo myślałam że tylko przy nawale się przyda. Ale szybko kupiłam elektryczny, u mnie to był NUK e-motion, bo miałam butelki NUK i tak mi wygodnie się ściągało. Canpola z gruszką nie polecam w żadnym wypadku, badziewie, miał dwie uszczelki które za każdym razem trzeba było na tysiąc kombinacji zakładać zanim uszczelniły, słabo odciągał... niby tylko 50 zł, ale wyrzucone w błoto.

Gość taka_ja_sobie_ja
Miałam TT ręczny i bardzo dobrze się sprawdzał, tylko trzeba wiedzieć, jak używać (czyli nie cisnąć rączki raz, za razem tylko odczegać 3-5 sekund). Elektryczny TT do kitu, w ogóle nie chciał odciąfać. W szpitalu próbowałam ręcznym Madeli- porażka! Koleżanka ma elektryczny Madeli i generalnie ok, ale 2 razy jej się popsuł i musiała oddawać do naprawy, pożyczać w tym czasie od kogoś inny.

Gość gość
Ja mialam medele mini electric i poza tym,ze jest glosna to rewelacja. Wczesniej wypozyczylam ze szkoly rodzenia tufi i on juz tak dobrze nie odciagal. Plus medeli byl taki,ze nawet na baterie dobrze ciagnela. A odciagalam ciagiem przez kilka tygodni nawet w nocy i nie mialam jej dosc. Szybko i sprawnie, 5 min i cala butla byla odciagnieta.