Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

związek oparty na partnerstwie

Polecane posty

Gość gość

to układ w którym facet wykorzystuje kobietę bo zależy mu tylko na sexie i żeby ktoś mu w domu posprzątał to nie ma nic wspólnego z miłością. Małżeństwo, ślub kościelny to miłość

Gość gość
autorko, ile masz lat?

Gość gość
a masz mężczyznę/męża?

Gość gość
mam ale nie mieszkam z nim czekam do ślubu. To obserwacje relacji mojej koleżanki

Gość gość
Znowu ty? nie wierzę.... Byłaś już u psychiatry?

Gość gość
jakie ja? skąd wiesz kim jestem?

Gość gość
To pierwszy topik, który dziś założyłaś?

Gość gość
tak. rzadko tu jestem nie jest pierwszy mój temat ale kilka miesięcy tu nie pisałam

Gość zza odryyy
:) jedno wykorzystuje drugie

Gość gość
nie to facet ma lepiej a dziewczyna nie ma z tego nic praktycznie tylko się daje wykorzystać żeby mieć kogoś. To nie miłość

Gość gość
Nie bardzo w to wierzę, ale niech chwilowo tak pozostanie.

Gość gość
ja ktos kogos wykorzystuje, to to NIE jest zwiazek oparty na partnerstwie. sprawdz sobie definicje partnerstwa w slowiniku.

Gość gość
w co nie bardzo wierzysz? Wiadomo że jak facet kocha to szanuje kobietę a w takim " partnerskim" związku tego nie ma. To facet ma sex jak i kiedy chce ma posprzątane w domu, ktoś mu gotuje a kobieta co niby ma?

Gość gość
no pewnie, ze to ta wariatka znowu:o

Gość gość
w zwiazku opartym na partnerstwie obie strony dziela sie korzysciami, poswieceniami, obowiazkami itd.

Gość gość
ja wiem co to partnerstwo. Ale takie związki to bzdura jest wymysł faceta żeby mu było wygodnie

Gość gość
więc jak ma taki związek wyglądać? Miłość między dwiema osobami to ślub a nie kocia łapa

Gość gość
przecież sex to nie wszystko. Nawet jeśli ma nie wiem nie znam się to nie jest i tak miłość czy szacunek do drugiej osoby

Gość gość
w zwiazku opartym na partnerstwie obie strony czerpia korzysc z seksu, a praniem i sprzataniem sie dziela. czy jest to zwiazek slubny, czy nie slubny, to akurat nie ma znaczenia, jezeli faktycznie JEST oparty na partnerstwie.

Gość Annajoanna23
Sex to po angielsku płeć. I mówi się i pisze SEKS! Trochę pasuje ruszyć głowa i wiedzieć co się pisze.

Gość gość
jezeli dwie osoby sie miluja i szanuja, to daja drugiej osobie nie mniej, niz od niej biora. co sie rowniez dotyczy seksu. seks jak najbardziej moze byc forma wyrazenia milosci i szacunku do drugiej osoby.

Gość gość
gość no pewnie, ze to ta wariatka znowu x też mi się tak wydaje poprzednie topiki zdechły to zaczyna od początku

Gość gość
ty chyba mylisz pojęcia, piszesz o konkubinacie a związek partnerski musi być sformalizowany aby mówić o związku partnerskim w dosłownym tego słowa znaczeniu. Sprawdź w słowniku co oznacza to słowo. Wikipedia: " Rejestrowany związek partnerski, formalny związek partnerski – usankcjonowany prawnie związek dwóch osób tej samej lub dowolnej płci. Strony związku partnerskiego nazywane są partnerami lub partnerkami. Skutki prawne rejestrowanych związków partnerskich odzwierciedlają w pewnym stopiu zarówno prawo małżeńskie jak i konkubinat. Oficjalna rejestracja związków partnerskich nie ma charakteru ceremonii ślubu małżeńskiego i jest zazwyczaj ograniczona jedynie do złożenia podpisów przez partnerów w obecności urzędnika lub notariusza. Niektóre Kościoły chrześcijańskie, np. protestanckie i starokatolickie, udzielają błogosławieństw zarejestrowanym związkom partnerskim. Związki partnerskie są rozpatrywane zwykle w kontekście związków osób tej samej płci (homoseksualnych), a nie jako związki różnej lub tej samej płci (związki dowolnej płci)"

Gość gość
czyli kobiety mają się nie szanować żeby z kimś być? Moim zdaniem to facet ma obowiązek zajmować się ukochaną kobietą. Podział obowiązków... on brudzi ona sprząta. Ja wiem że kobieta nie może nic nie robić ale facet powinien brać na siebie więcej obowiązków. A co z tym w tygodniu ona zajmuje się kuchnią a w weekendy on?

Gość gość
nie za bardzo rozumiesz co piszesz prawda?

Gość gość
A może facet ma też obowiązek robienia jej prezentów? Twoi koledzy robią ci autorko prezenty?

Gość gość
związek OPARTY na partnerstwie nie związek partnerski. Związek oparty na partnerstwie to właśnie kocia łapa czy konkubinat. No takie właśnie niby dzielenie się obowiązkami