Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maly gosc

JAkie polecacie strony w internecie do nauki jezyka ang

Polecane posty

Gość maly gosc

Witam, chciałabym podszkolić język mam teraz troche wolnego czasu więc to idealny moment. Z jakich stronek korzystacie do nauki języków? Będe wdzięczna za info.

Gość narzekaczka
a jaki poziom? powtarzasz gramatykę, rozwijasz słownictwo?

Gość gość
BBC learning English

Gość maly gosc
raczej słownictwo

Gość narzekaczka
Na słownictwo najlepsze jest oglądanie Family Guy'a... i mówię serio :) Wszystkie te wyrażenia, jakie padają często pokrywają się z tym, co pamiętam z wokabularzy ze szkoły językowej. Postaci są różnorodne, mają inne style, za czym idzie i słownictwo - notuj sobie ciekawsze zwroty, choć pewnie i same będą wchodzić do głowy :) Nie ucz się z jakichś sztucznych list, chyba, ze chcesz poznać jakieś określnone zagadnienie , np nauczyć się terminologii związanej z muzyką, teatrem czy czymkolwiek innym :) czytaj artykuły, ksiażki - te ktore lubisz i czytałaś możesz przejrzeć jeszcze raz, po angielsku - łatwiej będzie złapać sens, a nic tak nie wzbogaca jakiegokolwiek języka jak czytanie :)

Gość narzekaczka
nie wiem na ile umiesz angielski, ale jeśli to powyżej B2 to nic innego nie pozostaje, jak kontakt z żywym językiem, czy to w Family Guy'u, czy w książkach. Gramatykę wystarczy doszlifować i nie zadręczać się nudnymi listami słówek, które się potem zapomina bez powtórki

Gość maly gosc
co to jest Family Guy?

Gość maly gosc
BBC świetny , bardzo dziekuje już kiedyś z niego korzystałam tylko zapomniałam adresu:)