Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasandreanda

Mieszkanie

Polecane posty

Gość Kasandreanda

Jak mieszkacie na jakiej powieszchni , w domku czy mieszkaniu , czy jestescie szczesliwi z w domu , czy mieszkaniu , a co byscie woleli ???? Prosze piszcie o swoich marzeniach mieszkaniowych ......

Gość Kasandreanda
Tyle musialam probowac zeby ten temat umiescic , prosze piszcie o swoich warunkach mieszkaniowych .

Gość Kasandreanda
Mieszkam w mieszkaniu 60 m ² , zamierzam przeprowadzic sie do domku , poza miastem , ok, 30 km . I boje sie ze sie nie przyzwyczaje do zycia poza miastem . Jak to jest , prosze napiszcie , jak sie mieszka w malych miescinach . !!!!

Gość Kasandreanda
I tak moge sobie pisac i tak nikt sie nie interesuje i nie odpowiada , a tak na was liczylam.

Gość Kasandreanda
I se moge pogadac sama ze soba . Szkoda tak mi przykro.

Gość gość
ja Ci odpiszę ;) przez całe życie mieszkałam w dość dużym mieszkaniu w centrum miasta, a na wakacje jezdziłam do dziadków na wieś. I wtedy byłam naprawdę szczęśliwa, to niesamowite uczucie, gdy możesz wyjść sobie do ogródka, jeździć rowerem po lesie, sadzić truskawki :) dlatego teraz nie wyobrażam sobie mieszkania w bloku

Gość gość
nie mam mieszkania, nic w spadku nie dziedzicze, nie mam pracy i wyksztalcenia i marze o byle gownie :) pozdrawiam

Gość Kasandrea
Dzieki wam wam za takie male odczucia i reflekcje . Mnie jest niby ciezko zrezygnowac z miasta , a z drugiej strony mi sie podoba . o wakacje , ale powrotu do duzego miasta ie ma . Do pracy 20 kilometrow i wiecej , nie pracuje dziennie dwa razy w tygodniu. Sam dom jest super nie drogi na jednym poziomie i z dosyc duza dzialka .

Gość gość
Ups . na takie tematy , to tu sa ludzie zamlodzi , i glupi.

Gość moto cyklistka
mieszkamy z mężem w dużym domu po moich rodzicach. Mamy 260 metrów i ogromne podwórko. Podczas studiow mieszkalismy w bloku w kawalerce nawet bez balkonu Dla mnie to byla masakara. dusilam sie tam, muzyki nie mozna bylo posluchac nawet w dzien bo zaraz komus przeszkadzalo a że jestesmy oboje muzykami i sami gramy to na prawde bylo problemem. Mamy dwa psy wiec to tez byl problem dla innych. Nie moglabym mieszkac w bloku i podziwiam ludzi tak mieszkających. Wiadomo że w takim domu jak teraz i przy ogromnym podwórku jest mnóstwo pracy ale to sama przyjemność jesli lubi się pracę na świeżym powietrzu i przebywanie w schludnych ladnych miejscach. Inaczej pracuje sie dla siebie :))

Gość gość
sam mieszkam, mam mieszkanie dwupoziomowe 180 m2 :classic_cool:

Blok 60m2 Nie obchodzi mnie trawnik do koszenia , liście do grabienia , urwana rynna popsuta brama i inne ,,uroki " mieszkania w domu jednorodzinnym . Jak chcę posiedzieć na powietrzu to idę na balkon albo do parku . Ale ja jestem wyrób wielkomiejski i nic na to nie poradzę .

Gość gość
Cale zycie mieszkalam w blokach w dosc duzych miastach, takze w trakcie studiow. Do teraz dd kilku lat razem z mezem mieszkalam w 35m2 M2 bez balkonu. Obecnie jestesmy w trakcie kupowania 90m2 mieszkania, z dwoma tarasami z widokiem na gory - jeszcze blizej centrum, cena jak za nowy dom. Planujemy w przyszlosci wybudowac sobie domek, ale nasza praca nie pozostawia za duzo dodatkowego czasu, wiec na najblizszych pare lat wolimy wypasiony apartament przy ktorym nie trzeba nic robic, a "kąsek" ogrodka mamy na tarasie :)

Gość gość
Szeregowiec....największe g***o jakie mógł wymyślić człowiek ...( szczególnie te łączone ścianą ze sąsiadem ) ...Wcześniej był dom z ogromnym ogrodem ale przeprowadziłam się do męża ...Porażka ...Ciasno ,głośno i ogródek wielkości znaczka pocztowego ...

Gość gość
Obecnie wynajmujemy mieszkanie 45 m2, ja, mąz i synek 6-letni. Jesteśmy w trakcie remontu domku 190 m2 z garażem, działka 500 m2. Przeprowadzka może na święta jak się uda, albo na poczatku przyszłego roku. Dom kupiony częściowo za gotówkę-pieniądze ze spadku,częściowo kredyt-80 tys na 15 lat, ratka mniejsza niż płacimy za wynajem :) Miasto powiatowe, byłe wojewódzkie, ładna okolica, blisko centrum, przy parku.

Gość moto cyklistka
" Jak chcę posiedzieć na powietrzu to idę na balkon" hahahah proszę cię!! Rozbawilas mnie do łez :)) i co robisz na tym swoim balkonie? :)) A mi jak sie nie chce grabic liści czy kosic trawnika to tego nie robie bo to moje podwórko. Brama może mi sie popsuć tak samo jak tobie drzwi wejsciowe...

Jeśli już to rozbawiłem a na balkonie mam fotel , jak ciepło to kawkę albo np browarka pijam , gazetkę czytam a wolę blok bo tak już mam . Ty wolisz podwórko to je sobie miej a ja na pewno Tobie go nie będę zazdrościł .

Gość gość
Co do mieszkania. Całkiem tanio można je kupić na takich portalach jak np. zybel.pl Polecam sprawdzić.

Gość Lycka0510
50m2 2 pokoje heh

Kamienica w centrum miasta, a mimo to cisza i spokój, mieszkanie niecałe 100m2,3 pokoje na 2 os,jestem bardzo zadowolona i nie chcialabym nic zmieniac.

Gość gość
Kiedyś mieszkałam w 45 metrowym mieszkaniu w średniej wielkości mieście. Teraz w ponad 150 metrowym domu na wsi 10 km od tamtego miasta. Jak dla mnie to i tak źle i tak niedobrze. Mieszkaniue w bloku, klitka z upchniętymi 3 pokojami. Dom za duży, za daleko od miasta. Teraz marzy mi się mały domek (2- 3 sypialnie, salon, kuchnia, łazienka), w mieście... Może kiedyś...

Gość Lycka0510
Znaczy się ja mam te 2 pok+łazienka+kuchnia i to jest w Łodzi. Oprócz tego mam działkę 2200m2 i "domek" (brak ogrzewania, wody, można tylko ogrzać się piecem, obiad to z kuchenki na butlę, wodę z bojlera, ale w zimę tam nie przetrwałabym) po rodzinie 4 pok+weranda+łazienka+taki przedpokój ze schodami na strych.