Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

koszt zdrowotnego na żonę

Polecane posty

Gość gość

Czy ktoś wie ile zabierają z pensji zdrowotnego na członka rodziny?Nie pracuję i chciałabym żeby mnie mąz ubezpieczył ale on nie chce bo twierdzi że mu z pensji potrącą, zarabia 1200zł

Gość gość
jak to jest czy to jakaś duża kwota?nie mogę nic znaleźć w necie na temat ile to kosztuje...

Gość gość
skoro nie pracujesz to zarejestruj się, będziesz mieć ubezp. od państwa

Gość gość
Nic nie kosztuje mąż zgłasza cię u pracodawcy ze nie masz tytułu do ubezpiczenia . Pracodawca bądź kadrowa wypełnia druk zcna i zgłasza do ZUS. Twojemu mężowi nic nie potrącają z pensji.

Gość gość
Jak wyżej nic nie potrącają!!!!!! A maz ma obowiązek powiadomić pracodawcę ze nie masz tytułu do ubezpieczenia.

Gość gość
do roboty idź, a nie będziesz pasożytować na męża ubezpieczeniu

Gość gość
Pracodawca dokonuje zgłoszenia na drukuZCNA do zus nic nie płaci maż. I nic mu nie zabierają z pensji.

Gość gość
Nic nie zabierają więcej. I tak płacisz jakieś tam ubezpieczenie zależne od wysokości Twoich dochodów i "w pakiecie" jest też ubezpieczenie za niepracującą żonę i dzieci - nieważne czy masz jedno dziecko czy dwanaście, płacisz tyle samo. Jeśli jesteś bezrobotny to nic nie zarabiasz i UP płaci za ciebie, a pod to ubezpieczenie też możesz "podpiąć" żonę.

Gość gość
dziękuję za odpowiedzi, ale jaką mam pewnośc że pracodawca będzie płacił skladkę?do urzędu jakoś mi się nie pali, szukam pracy od pół roku i mam nadzieję że wkrótce coś znajdę, a ubezpieczenie jest mi potrzebne bo choruję

Gość gość
To jest tylko zgłoszenie do ZUS pracodawca i twój maz nie ponoszą żadnych dodatkowych kosztów z tego tytułu . Zostajesz zgłoszona ma druku zcna posiadasz wtedy tytuł do ubezpieczenia . I nikt nic nie płaci dodatkowo.

Gość gość
masz taką samą pewność, jak to, że pracodawca płaci składkę zdrowotną od twojego męża.

Gość gość
mnie moj maz zglosil do ubezp. u siebie i nie ponosi kosxtow zadnych ani on ani zaklad. dziwne dla mnie ze nie chce cie zglosic nawrt jakby grosze musial placic. niezalezy mu na twokm zdrowi. hmmm??