Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dziwisz się

Jak dlugo mamy zamiar jeszcze utrzymywac tych pasozytow z kosciola katolickiego

Polecane posty

Gość Dziwisz się

Liczba kapłanów (w tym zakonnych) 30 481 Liczba sióstr zakonnych: 23 939 Koszta sa wieksze od tych przeznaczanych na żłobki i przedszkola w calej Polsce.

Gość gość
DO GARÓW NIECH IDĄ

Gość gość
przeciez oni sa utrymywani z podatku-nikt ci nie kaze placic na nich,wystap z kosciola i po klopocie.

Gość gość
z jakiego podatku? przeciez to my placimy podatki.

Gość gość
Polska to nie na przykład Austria, gdzie istnieje podatek kościelny i płacą go tylko ci, którzy deklarują przynależność do wyznania rzymsko-katolickiego. W Polsce kościół katolicki jest utrzymywany przez fundusz kościelny, a fundusz kościelny od 1990 roku finansowany jest całkowicie przez budżet państwa. Czyli... wszyscy którzy płacą podatki, płacą również między innymi na kościół.

Gość gość
tak naprawde , jaki jest pozytek z kosciola?Konkretnie? bo jak ktos wierzy, moze sie modlic i w lesie. Po co komu ta wielka machina, ogromne miliony? Czy ktos mi wyjasni?

Co za bzdury. Kościół nie ma nic do obcych języków.Do tego to wspólnicy antypolskiego pisu.A pasożytów innych też powinno się odciąc.Wystąpić z nato  ,ue itp. mafii.

No niestety kłamiesz, gdyż kościół ma wiele wspólnego z polskim narodem, i jest obroną polskości w kwestii języka polskiego.

A ciekawe że ja czytałem że Papież wspierał Niemców w czasie 2 wojny światowej.Kłamstwem może sobie nazywać ale dowodów nie masz.

No niestety kłamiesz, gdyż kościół ma wiele wspólnego z polskim narodem, i jest obroną polskości w kwestii języka polskiego.

Obroną  polskości w kwestii języka polskiego jest SZKOŁA I LEKCJE POLSKIEGO.

Ja nie potrzebuję ingerencji agentów obcego państwa (Watykanu) żeby kochać swoją ojczyznę i mówić w ojczystym języku!

Niby jest, ale jeśli szkoła ma podłoże semickie i oświata w czasach oświecenia przeszła z rąk kościoła do rąk odnowionych katolików, czyli protestantów, za współudziałem morderstw żydowskich, to oznacza, ze oświata polska funkcjonuje w ramach zydowskiego oświecenia. 

A wiadomo, że u żyda wszystko jest ciemne z punktu widzenia normalności.

Za reformę oświaty w obecnym kształcie odpowiadają żydzi, zatem tutaj historii Polski nie uczą się prawdziwej.  Zatem i stopniowo zaniknie język polski, co masz jako dowód, że po 250 latach od tej reformy polska nie istnieje.... a żyd za tym stał jako morderca polskości. Kościół jak zawsze w biznesie był marionetką.. ten watykański.

Stolicę apostolską powinno się przenieść do Polski.  Ale do tego trzeba mieć silną polskę, którą osłabiali od zawsze żydzi

O ile sobie przypominam to Jezus, jego matka i dwunastu kolegów również byli żydami!

O ile sobie przypominam to Jezus, jego matka i dwunastu kolegów również byli żydami!

A występowali przeciwko Polsce ? 

Jezus został zgładzony przez samych żydów

Bo to były porachunki między swoimi.

Nam nic do tego ani do ich wiary.

Polacy sami z siebie zrobili niewolników już dawno temu.

Wtedy ich wiara możnaby powiedzieć nie dotyczyła POLAKÓW...bo bylismy niemymi świadkami chociazby.

Polacy mieli swoją wiarę którą skutecznie żydowski kościół wyplenił.

Ukradł nawet dawne słowiańskie święta.

No to się przekonasz, że ta sytuacja, której tak bardzo pragniesz - polska bezkościoła jak długo wytrzyma... zlewaczyłeś się jak miliony pedarastów w polsce i mamy kolejny rozbiór polski - zauważyłeś, że w lewactwie szybciej to poszło ?

Od 30 lat szukaliście wolnosci seksualnej i nie tylko. 

papież zdrajca zasługuje na śmierć.   

Tyle że do tej sytuacji przysłużyły się nie tylko"lewaki" ale także "prawicowe" pis.

I nic się nie zlewaczyłem.Mm poglądy jak dawniej.Chociaż ostatnio odkryłem w sobie konserwatystę.Przynajmniej w kilku sprawach jestem zwolennikiem starych rozwiązań.

papież zdrajca zasługuje na śmierć.  

Konklawe, wybór papieża: na kardynałów zstępuje Duch Święty i kieruje ich wyborem. Tak mówi Konstytucja Apostolska "Universi Dominici gregis". Duch Święty to 1/3 Trójcy Świętej. Czemu chcesz ukatrupić papieża, na którego wybór miał wpływ sam Pan Bóg?!