Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zalamanamama1234

PCOS a zajscie w ciąże pomocy

Polecane posty

Gość Zalamanamama1234

Witam, jestem Mama poltorarocznej dziewczynki, mam stwierdzone PCOs, zawsze słyszałam ze z zajęciem w ciążę bedzie bardzo trudno, ze bedzie to długotrwały proces. Z mężem zdecydowaliśmy sie nie zabezpieczać i w 3 cyklu niespodziewanie okazało sie ze jednak sie udało, bez liczenia dni plodnych, bez leków, hormonów itd. Teraz Zdecydowaliśmy sie na drugie dziecko.. Ale juz nie jest tak łatwo. Staramy sie niby tylko kilka miesiecy, ale z moich obserwacji i z długości cykli wnioskuje ze owulacji raczej nie ma.. Teraz czekam na okres ( lub daj Boże pozytywny test) i idę do kliniki na leczenie. Szukam kobiety z podobnymi problemami , bo przyznać sie ze juz fiksuje.. Robię testy codziennie- owulacyjne, ciążowe, zmuszam wręcz męża do zbliżen ( które sa zupełnie inne niż zawsze - bo przecież Chodzi tylko o zaciazenie...itd) potrzebuje wsparcia i kogoś kto boryka sie z podobnymi problemami, jakies rady ? Doświadczenia? Naprawdę juz straciłam nadzieje ...

Gość 123fgdfg
moja siostra ma pco. od razy po slubie w wieku 32 lat zaczela sie starac o dziecko.przez rok nic nie wychodzilo. ginekolog zaczal jej stymolowac cykl clostilbegytem. i juz po 4 miesiacach zaszla w ciaze i to z blizniakami:)