Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zadowolona232323

sposób na trądzik

Polecane posty

Gość zadowolona232323

Od razu mówię-nie chodzi mi o bardzo zaawansowany. Chodzi mi o kilka krostek na każdym z policzków, na brodzie, nieładne czoło=czyli stan który nie jest okropny, ale obniża samoocenę. Ja znalazłam mój sposób, może pomoże też wam. Nie trzeba rezygnować ze smażenia, nie trzeba spędzać dnia na świeżym powietrzu i co najważniejsze-nie potrzebujecie żadnych drogich kremów!!! Oto mój sposób: postarajcie sie jeść zgodnie ze swoją grupą krwi, naprawdę. Nie chodzi mi o całkowite podporządkowanie się, ponieważ ja tak nie robię, a chwilowo mam tylko jedną krostkę pod okiem (ponieważ rozdrapałam, głupia). Jeśli macie pytania, zadawajcie :)

Gość gość
jaka masz grupe krwi? i co jesz na obiady sniadania kolacje? Twoje przykladowe menu ?

Gość zadowolona232323
Moja grupa to AB-teoretycznie więc nie powinnam **prawie** spożywać mięsa-za wyjątkiem poszczególnych jak jagnięcina, królik. Podobno bardzo szkodzi mi mięso wieprzowe, wołowe-Jem je jednak min. 3-4razy w tygodniu. Według listy mogę jeść wiele produktów mlecznych, kiedyś myślałam że mleko i przetwory bardzo szkodzą cerze, okazało się, że mi nie :) Moje przykładowe menu to: -śniadanie: jajko, kanapka z szynką/serem (to co w lodówce) -obiad: baardzo różnie, dziś mam akurat kapuśniak na żeberkach, wczoraj fasolka po bretońsku z kiełbaską, jutro natomiast bitki. Do tego ziemniaki/ryż, jakaś surówka -kolacja: najczęściej podobna do śniadania Oczywiście do tego dochodzą przekąski, np. jakiś owoc, kawałek ciasta drożdzowego

Gość gość
Kobieto, ale bzdury wypisujesz.

Gość gość
No właśnie, stek bzdur, bo badania pokazują coś zupełnie odwrotnego: dieta łagodząca trądzik powinna zawierać dużo białka a mało cukrów (zwłaszcza prostych), nie powinna zawierać produktów mlecznych... Tu więcej z linkami do badań: www.laboratoriumurody.pl/forum/tradzik-lojotok-a-dieta,t1012.html

Gość zadowolona232323
to najwyraźniej jestem ewenementem co? ;) Mi takie coś pasuje, jest wiele teorii na temat łagodzenia trądziku, mi pomaga akurat to. Nie wiem w jaki sposób jedzenie dużej ilości szprycowanych antybiotykami kurczaków miałoby mi pomóc.

Gość gość
jak jest to poważny problem to może lepiej by się było wybrać do specjalisty po poradę? Działania na własną rękę nie zawsze przynoszą oczekiwane efekty, poza tym czasem można sobie zaszkodzić przez nieodpowiedni dobór kosmetyków, czy innych sposobów walki z trądzikiem. Ja byłam w dermedzie i na mój problem poradzili zabiegi laserem, efekty super, problemów z pryszczami już nie mam. Naprawdę było warto.

Gość gość
Tez mam grupę AB, za to nigdy nie miałam trądziku. Nie bardzo wierzę w diety dopasowane do grupy kwi. Za to wiem jak radzic sobie z trądzikiem, bo ostatnio namówiła, kolezankę, posluchała mnie i teraz ma piękna cerę. Zrobiła sobie zabiegi z kwasami w gabinecie kosmetycznym, a do tego raz w tygodniu używa maseczkę drozdzową.

Gość gość
Ja tez optuje za konsultacja ze specjalistą. Nie ma co samemu kombinowac. Mogę polecic moją pania dietetyk Anię Pietrych z http://www.med-expert.pl/ , bardzo fajną dietę mi ustaliła ;)