Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak wygląda przykładowy jadłospis waszych 7mies dzieci

Polecane posty

Gość gość
Ok 5-6 ok 100 ml mm Ok 9 100-180ml mm z kaszka glutenowa(zalezy ile wypil nad ranem) 12- obiadek miesno warzywny ok 100-130 g 14-15- 180ml mm z kaszka bezglutenowa 17- deserek mleczny-budyn ok 100g albo kaszka na gesto podobna porcja 20- ok 200 ml mm z kaszka bezglutenowa Czasem o 3.30 jak w zegarku budzi sie i dopoki nie dostanie mleka to nie zasniezale.wypija ok 70-100ml mm.

Gość gość
Oczywiscie jak wypije po 3 to o 6 juz nie. A czasem o 3 sie nie obudzo to o 5-6 wypija.

Gość gość
W nocy ok 3:00 nawet I 210 ml wypije. Potem kolo 7:30 jogurt ok 100g kolo 12:00 obiadek. Czasami zje caly czasami troche zostawi. Okolo 16 owoce okolo 19:30 warzywa I 20 mleko 150-210 zalezy od humoru.

Gość gość
a mam pytanie autorko w jakich porach synek śpi pomiędzy tymi karmieniami ? I o której go kąpiesz ? Bo ja np. nie wiem o której mogę małemu ostatni posiłek dać przed kąpielą. Kąpiel wypada o 20:30

Gość gość
To autorka. U nas wygląda to mniej więcej tak: Córka wstaje rano ok 7. Ok 7.30. Je śniadanie- Kaszke lub kleik z owocami Później ok 9 już pada więc zjada ok 150ml mm i zasypia. Śpi zazwyczaj ok dwóch godzin. Ok 13 zjada 170ml mm i znow gdzie spać na ok godzinę. Ok 16 obiadek ale to różnie idzie, czasem 100 a czasem 200gr. Po ok godzinie dostaje deser ale to kilka lyzeczek. O 19 kąpiel i spać. W między czasie podjada chrupki kukurydziane, biszkopty lub owoce ale to niewielkie ilości.

Gość gość
No i do snu oczywiście 170ml mleka z kleikiem. Chciałabym jej dawać obiad trochę wcześniej ale tak wypada że idzie spać, a nie mogę jej dać przed drzemka bo zasypia tylko przy butli.

Gość gość
7:00 180ml mm 11:00 kaszka bananowa 14:00 obiadek 17:00 owoc 19:30 210ml mm i do północy śpi

Gość gość
7.00 mleko 9.00 kanapki z łososiem, 11.00 kaszka 15.00 kebab 18.00 pizza 20.00 zwykle piwo pije wieczorem

Gość gość
ok 6 cyc 9/10 kaszka 13 obiadek 16/17 deserek 20.30 cyc w nocy ok 2 cyc

Gość dlaczego niektorzy daja
Tak malo mleka? Niecale 400ml dla dziecka w tym wieku to za malo. Owoc,deserek to ma byc oddzielny posilek, nie moze zastepowac mleka. Kaszka swoja droga i powinny byc 3 posilki mleczne.