Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem w Anglii tu juz naprawde nie ma pracy

Polecane posty

Gość gość

Chodze, pytam, szukam, wysylam CV. Nic. Wiem, ze wiele osob jest w takiej samej sytuacji, jak ja. Strasznie ciezko tu z praca teraz, najechalo sie za duzo ludzi, na wiekszosc miejsc setki wyslanych CV, a wszedzie i tak placa minimalna. Co za pech, trzeba wracac do Polski :(

Gość gość
Poszukaj pracy przez brytyjską legalną agencje pośrednictwa pracy. Taki start ma większość. Nie rozsyłał papierów tam gdzie nie ma wyraźniego sygnału o zapotrzebowaniu na pracę tylko tam gdzie ono jest. Jak się tam już znajdziesz to postaraj się o pełny kontrakt.

Gość gość
A tak w ogóle to przestańcie zakładać te durne tematy o tym jak to tam niby źle bo w PL jest niestety gorzej. Lepiej pójdźcie na skróty i zacznijcie już teraz to co planowaliście za jakiś czasik.....zacznijcie już zakładać tematy o tym jaki to wielki rynek pracy czeka na wszystkich z otwartymi dłońmi niedaleko czyli w Niemczech bo o to raczej wam chodzi.

Gość gość
Durne tematy? Ha ha ha, jedz i sam sie przekonaj co Anglia ma dzis do zaoferowania nowym. To przerazajace co sie tu dzieje na rynku pracy... Ale co ja mowie, niektorzy nadal wola wierzyc w bajki i mity o cudownej Anglii.

Gość gość
No nie ma, nie ma, ale jak sie ludziom mowi i pisze to nie wierza, a potem placz, ze ani pracy, ani pieniedzy.

Gość gość
Odpowiedz mi na jedno proste pytanie. Czy w Pl jest lepiej z pracą niż w UK?

Gość gość
Co pieprze? Otworz pierwsze lepsze ogloszenie o prace, gdzie nie zerkniesz masz po 50-100 + chetnych na 1 miejsce(!) i to do prac za 6.31/h brutto badz pare pensow wiecej. Co to jest? Prace baardzo ciezko dostac, nawet jak ja masz to i tak na nic wiecej jak wegetacje Cie nie stac. Wszelkie sprzatanie, fabryki, magazyny, hotele, sklepy, biura, puby, hurtownie, domy opieki, a nawet banki (praca w "okienku") oferuja dzis minimalna. Wszystko przez ludzi, jest ich tu za duzo, niszcza rynek i place,godzac sie na prace za mniej niz minimum. Tak, znam mnostwo miejsc, ktore wykorzystuja ludzi za mniej niz minimum. Jesli nadal tak bedzie i nikt nic z tym nie zrobi to Anglia pojdzie na dno. Kto nie wierzy, moze sie sam przekonac, granice otwarte.

Gość gość
Teraz się funkcyjny pajac internetowy musi namyśleć jakby tu sformułować odpowiedź.Założe się że będzie bardzo pokrętna.:classic_cool:

Gość gość
No nie ma, jak ktoś jedzie i myśli ze z miejsca dostanie tak jak to było kiedyś to się przeliczy. Trzeba mieć znajomości, albo zalatwiac sobie przez agencję. Anglicy raczej nie sa już tacy otwarci na przyjezdnych bo dla nich brakuje pracy

Gość gość
Jest tak samo ciezko z praca w Anglii, jak i w Polsce!

Gość gość
Nmw w UK cały czas rośnie.

Gość gość
Jest tak samo ciężko jak w PL? Chyba cię wydmuchali dziś w głowę zamiast w tyłek.

Gość gość
NMW w UK caly czas rosnie, ok, o pare pensow, no i co z tego? Na dzien dzisiejszy to zaledwie 6.31 na godzine i to jeszcze brutto... I co to jest przy obecnych cenach? Za caly dmetat masz 800-860 funtow miesiecznie.... Na co to starcza???!

Gość gość
@gosc 02:11 a czemu Anglicy maja problem z praca? Moze sa za leniwi? A moze faktycznie w Anglii pracy po prostu zaczyna brakowac, nawet dla "swoich", wiec obcy tym bardziej jej nie znajdzie...

Gość gość
zaraz mi wyskoczysz3 jestes niby po medycynie czy cos,ale brat pojechal pracowa. jako inzynier i nie ma poblemu. tylko ze najpier pracowal tu w firmie projektowaj i mu zaproponowano przeniesienie tam,a nie ze sobie pojechal tak o ,szukac roboty p jakichs dupnych studiach typu filologia angielska

Gość gość
A tak głupio zapytam :p czy nie dałoby się poszukać pracy przez agencję i dopiero potem wyjechać? jak to się odbywa? Ta agencja szuka odpłatnie czy jak?

Gość gość
jest praca tylko polakom nie udaje sie bo to narod ktory nie mysli samodzielnie z powodu komunizmy i dlatego nawet cv wysyalja durnie! przeciez tego nawet nikt nie czyta i wcale sie tak o prace nie ubiega http://www.youtube.com/watch?v=LlE2iIf-pAk

Gość gość
A ja z moich obserwacji widzę ze nie ma pracy, u nas w firmie umowę maja tylko nie liczni, którzy zaczeli 6,7 lat temu, reszta to agencja za 7 20 za gdz. , a godziny pracy jakie dają to Np od 16 do 20, 5 x w tyg. Co miesiąc inna rota. Np 3 rano do 8 15, następny dzien 16, następny Np 10..itd. Przesrane maja, zresztą wlasnie sezon minął. I nikomu nie przedluzyli umowy ( ckeck in, lotnisko) same gowna za 6.30, no chyba ze jestes it z 5 letnim dosw. I biegly ang.

Gość Gość inny
Taaa Zatrudnili Angole polskich ekonomistów to mają .Polacy potrafią zniszczyć każdą gospodarkę .

Gość gość
Ja na prawdę nie mam pojęcia jak można mieć problemy z pracą. No znam osoby które nie mają i nie potrafię tego zrozumieć. Praca zawsze i wszędzie jest, jak można jej nieznaleźć? I pieniądze są. Naprawdę nie rozumiem.

Gość gość
Jesteście wszyscy idiotami. Twierdzicie że Anglia upadnie, hahaha ja tu jestem i pracuję i na codzień widzę jak takie nieudane jednostki jak wy dzwonią do mamy i taty z prośbami o pieniążki na powrót, bo pracy nie ma. A praca tutaj jest, ale nie dla idiotów którzy mówią 3 słowa w języku angielskim! Tu gdzie pracuję często przychodzą ludzie i potrafią tylko powiedzieć szukam pracy, ale żeby opowiedzieć coś o sobie? Nie, kompletnie nic, zero znajomości języka i weź z takim imbecylem pracuj, jeżeli nie możesz się dogadać w podstawowych jego obowiązkach. On tej pracy nie dostanie i wszystkim powie że nie ma w Anglii pracy i Anglia stacza się na dno...... O pracę nigdzie nie jest łatwo, w dobie UE tak wiele osób różnych nacji szuka pracy, że trzeba byc konkurencyjnym w jakiś sposób. I przede wszystkim chodzić od drzwi do drzwi a nie wysyłać CV siedząc w domu (bojąc się wyjść żeby się nie zgubić).

Gość gość
no wlasnie! zupelnie sie zgadzan! polska nie przygotuwuje do zycia KOMUNY JUZ NIE MA w zadnym kraju te wyszkolone durnie nie beda praciowac przyechalam do usa zupelnie bez polskiej edukacji i po poczatkowych trudach dobrze sie zyje tylko dlatego ze polscy durnie edukacja nie zachrzanila mi sposobu myslenia tak jak to zrobili tej biednej autorce postu przestan wysylac cv i naucz sie zyc http://www.youtube.com/watch?v=LlE2iIf-pAk

Gość gość
Ella co ty piiii. Nawet teraz mimo "reform" edukacja w Polsce a SZAP (stany zjednoczone ameryki północnej nie mylić z meksykiem bo to stany zjednoczone ameryki północnej meksyk) to niebo a ziemia. Mieszkałam w stanach, tam to jest dziadostwo i to przez duże D. U nas w unii to jest taki socjalizm kapitalistyczny, i działa. W stanach nie ma kapitalizmu tam rządzi oligarchia gorsza niż w Rosji, tam nawet mafia państwu podlega, Putin porządek zaprowadził. Stany to syf, mieszkałam sześć lat, śmiech na sali. Tam luksusowy dom to byle wielki a zrobiony jak altanka w europie, takie technologie, nie potrafią zrobić.

Gość gość
Jeszcze Ella, lepiej być biedakiem w Europie lub robolem w Chinach niż bogatym w Stanach. Nie ten poziom. Rosja jest lepsza do życia niż Stany, wyraźnie lepsza choć tam państwo jak chce to wszystko może.

Gość gość
wiem o tym! najlepiej byc bogatym na bahamas lub szwajcarii! chociaz mnie sie tez podoba honolulu :) Moskwa jest rzeczywiscie super niezle sue wygrzebali z tej komuny nie rozumiem daczego polacy takie nieudaczniki sa bez przewwy i beznbadzieja zastanawiam sue juz czy to z powodu komuny czy cios innego

Gość gość
Lepiej być biedakiem w Europie, tu biedakowi są zapewnione warunki do życia - socjalizm Być bogatym trzeba być dobrym, nikt nie pomoże, trzeba samemu, będą przeszkadzać konkurencji - kapitalizm A różnica w kulturze jest olbrzymia, bliższe Chiny Europie niż Stany.