Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość beata1989

sprzatanie czy to dobry interes

Polecane posty

Gość beata1989
we wtorek wlasnie mamy z kolezanka przyjac jakas metode od czego zaczniemy i wymyslic cennik. i cos nowego niz tak jak mowicie podstawowe czynnosci

Gość gość
Autorko KAZDY interes zaczyna sie od badania rynku i opracowania biznes planu! Przede wszystkim musisz zdecydowac kto bedzie twoim odbiorca (klient indywidualny czy biznesowy?), a potem ruszyc z reszta. Widac od razu, ze nie masz pojecia o biznesie, wiec na twoim miejscu jeszcze bym to przemyslala...

Gość gość
Coś nowego...czyli co?

Gość beata1989
nie kazdy zaczynajac to musi juz wszystko wiedziec od a do z po to tu jestem zeby zapoznac sie. bo watpie ze ktos od razu geniuszem sie urodzil. nie mowie ze od dzis zaczynac bede czy cos.

Gość gość
autorka ma duzo wiary w siebie i pewnie mature oraz doswiadczenie w siedzeniu w biurze i wydaje sie jej, ze to takie hop siup

Gość gość
Oj...przestańcie,a niech próbuje.

Gość sprzatam u innych
haha biznes plan zadnego nie robilam a mam tylu kliento,ze na razie nic nie dobieram 2 domy oczekujace,ze moze sie cos zwolni

Gość gość
Autorko nie kazdy zaczynajac to wie i dlatego nie kazdy biznes przetrwa!!! Badania rynku musisz zrobic, zeby wiedziec jakie jest i czy w ogole jest zapotrzebowanie na twoje uslugi, bo jak nie ma to bez sensu marnowac czas na cala reszte. Biznes plan to podstawa, bo skad bedziesz wiedziec czy interes w ogole sie oplaca i czy na nim nie stracisz! Zabierasz sie za ustalanie cen, ale na jakiej podstawie??? Na podstawie kilku wypowiedzi na kafe?? haha Ten twoj "interes" to jakis zart! Co zrobisz jesli ktos bedzie chcial sprzatanie w godzinach kiedy ty i twoja kolezanka sprzataja juz gdzie indziej? Powiesz nie?? Nie masz zadnego planu, a za twoimi decyzjami w tym momencie nie ma zadnej logiki. tak, jak mowilam wyzej przemysl jeszcze swoje biznesowe predyspozycje, bo bycie "biznes woman" naprawde nie jest dla kazdego!

Gość gość
Do "sprzatam u innych".. jestes po prostu sprzataczka, w temacie mowa jest o otwieraniu interesu, a to dwie rozne rzeczy :)

Gość gość
Na te i podobne tematy wypowiedz się i sprawdź co myślą inni na www.podane.pl

Gość sprzatam u innych
tylko,e ja to proadze jako firme jednoosobowa

Gość gość
Ale bzdury piszecie o tych zarobkach ;) Nikt nie da więcej sprzątaczce niż 20 zł za godzinę ... Ja płacę pani do sprzątania 10 zł za godzinę (średniej wielkości miasto). Moja znajoma w Warszawie umówiła się na 15 zł za godzinę. FIrma bierze jakieś 25-30 zł za godzinę. I tyle w temacie.

Gość gość
A i wiem, że wiele osób sprząta nawet za 7-8 zł za godzinę.

Gość gość
Jak płacisz dychacza,to znaczy,że nie wiesz ile sie trzeba narobić przy sprzątaniu.Ja bym cie wyśmiała,za dyche twoje brudy sprzatać hehehe...do roboty Pańciu z brudną doopą

Gość sprzatam u innych
mi placa tyle ile podalam za dyche to z domu nie wychodze:D

Gość gość
a ja pracowalam za mniej i uwazam ze lepsze to niz gapienie sie w telewizor

Nie mam zaufania do firm sprzątajacych.W naszej Wspólnocie zatrudniona jest firma sprzątająca i kicha! Dozorcy zmieniają sie jak rękawiczki, na początku jako tako,ale jak załapią trochę kasy to już ich nie uświadczysz w budynku! Do tej pory w ciagu pół roku zmieniło się sześciu sprzątających, co jeden to lepszy!

Gość gość
znajoma miala 6 zl na godzine

Gość gość
Powyzsze wypowiedzi potwierdzaja tylko to, co napisalam powyzej - badania rynku i biznes plan to podstawa!!

Gość gość
czy sprzatanie to dobry interes wedlug mnie zalezy od tego na kogo trafisz.jesli trafisz na firme dobrze stojaca na rynku to zarobic mozna sporo .jesli zas na przyklad na prezesa ktory tnie koszty swoim pracownikom ,po to aby wiecej zgarnac dla siebie to sie narobisz za marne grosze,,jest roznica jest

Gość gość
czy sprzatanie to dobry interes wedlug mnie zalezy od tego na kogo trafisz.jesli trafisz na firme dobrze stojaca na rynku to zarobic mozna sporo .jesli zas na przyklad na prezesa ktory tnie koszty swoim pracownikom ,po to aby wiecej zgarnac dla siebie to sie narobisz za marne grosze,,jest roznica jest

Zwykle sprzątam swoje mieszkanie sama, ostatnio mam mocno skaleczoną prawą rękę, mały wypadek i nie jestem wstanie sama tego robic.Zatrudniłam Pania z polecenia.Płace Jej za sprzatanie 2 pokoi, łazienki, kuchni.Wcześniej uzgodnilam kwotę.Godzina, godzinie nie równa i nie jest sprawiedliwe taka umowa!

Często jest taka że firmy sprzątajace płacą swoim pracownikom grosze, zatrudniają na czarno a sami biorą duże kwoty.Polak Polaka w d**e charata:D

Gość gość
do sprzatam u innych mam pytanie,jak czesto sprrzatasz jedno mieszkanie chodzi mi ile razy w tygodniu,scierasz kurze myjesz podlogi,odkurzasz.myjesz glazure w lazienkach wanne umywalke,sprzatanie kuchni ,czy myjesz szafki sprzatasz w szafkach chodzi mi o to ile czasu zajmuje CI SPRZATNIECIE JEDNEGO MIESZKANIA A JAK Z MYCIEM OKIEN

Gość gość
jeżeli ktoś ma wielki dom i zatrudnia osobę do sprzątania, tzn że stać tą osobę na to. ja bym się bała zatrudnić osobę, która godzi się sprzątać za 6zł/godz. Stawka powinna być przynajmniej 10zł/godz. I takie są stawki dla sprzątania prywatnych domów. Najlepiej zarabia się dla firm. Jakaś mała kancelaria, małe biuro powierzchni 60-70 m2. Wtedy stawka to przynajmniej 25zł/godz. Moim zdaniem, Autorko, powinnaś najpierw zacząć na własną rękę, "na czarno". Znajdź sobie 2-3 klientów. Zorientujesz się jak to ma mniej-więcej wyglądać. Być może w między czasie wpadną Ci nowe zlecenia. W tym biznesie najlepsza poczta pantoflowa. Nie odrazu Rzym zbudowano. Potem, za kilka lat możesz zatrudniać pracowników, a sama doglądać i dbać o biznes

Gość gość
mój znajomy sprząta w firmie sprzątającej w wielkim supermarkecie. Na początku dostawał 7,5zł/godz, teraz 9zł. A firma dostaje coś między 25 a 30zł/ godz za jednego pracownika. Ale to są wielkie firmy sprzątające, które zatrudniają setki pracowników. To są układy układziki. Ale nie używają Domestosa to łazienek, tylko specjalne, silne i bardzo drogie chemiczne środki. Jak myślicie, czy do umycia podłogi w takim supermarkecie potrzeba MOPA? Taka maszyna kosztuje KILASET TYSIĘCY ZŁOTYCH!

Gość sprzatam u innych
u kazdego jestem raz w tyg naprawde nie ma reguly ile sie sprzata zalezy czy sa dzieci,zwierzeta,jak utrzymuja czystosc po moim wyjsciu szafek w srodku,piekarnikow,lodowek nie myje mam miejsca gdzie w tygoniu codziennie odkurzaja,muja podlogi okna licze od sztuki.staram sie umawiac osobno na okna

Gość sprzatam u innych
mieszkanie 3-5 h dom mam taki co sprzatam 3h i taki,ktory 7h

Gość sprzatam u innych
pytajcie jak cos chcecie wiedziec:)

Gość gość
Potencjał jest bardzo duży, ale miejcie na uwadze fakt, że potrzebujecie masy dobrego sprzętu, zobaczcie - http://www.szorowarki.pl/ I tutaj potrzebne są na start dosyć duże pieniądze.