Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość margarita forrester

Pracuję na umowę o dzieło i nie mam ubezpieczenia zdrowotnego

Polecane posty

Gość margarita forrester

Pracuję na umowę o dzieło i nie mam ubezpieczenia zdrowotnego. Nie wiem co i gdzie powinnam zrobić???? Macie jakiś pomysł co zrobić by w razie choroby lekarz i szpital były za darmo.

Gość gość
dziwisz sie na umowe o dzielo nie ma placonych skladek ! To jak mozesz do lekarza za darmoche ? Sama sobie z wyplaty skladki plac jakos mozna tylko sie dowiedz jak .

Gość gość
Przy umowie o dzieło zleceniobiorca nie jest obejmowany przez zleceniodawcę ubezpieczeniem w ZUS, chyba że jest jednocześnie pracownikiem zleceniodawcy. W Pani przypadku zatem zleceniodawca nie będzie odprowadzał za Panią składek do ZUS. Może Pani natomiast zgłosić się do takiego ubezpieczenia samodzielnie, ale wówczas musiałaby Pani opłacać składki "z własnej kieszeni". ---------------------------- na umowieo dzielo ludzie wiecej zarabiaja jak na umowie-wiec dlaczego panstwo ma placic-rusz kieszenia.

Gość gość
te!! madralinska kretynko czytac w szkole nie nauczyli? x Nie wiem co i gdzie powinnam zrobić????" x a to to to chooj? x nie masz nic madrego do powiedzenia to w*********j --------------- ty autorko zglos sie do agencji ubezpieczeniowej jest ich teraz pelno na rynku tam tobie wszystko powiedza na temat ubezpieczenia zdrowotnego i bedziesz mogla od razu sie ubezpieczyc o ile warunki beda tobie odpowiadaly

Gość gość
x to bylo do goscia z 10:52 :D

Gość gość
na tym kretynskim forum pytac:D