Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Fotelik samochodowy z tyłu czy na przednim siedzeniu

Polecane posty

Gość gość

Słyszałam że fotelik samochodowy który jest przodem do kierunku jazdy musi być z tyłu. Widzę natomiast bardzo dużo dzieci jeżdżących z przodu? Jak to w końcu z tym jest??

Gość gość
Pewnie chodzi o obecnosc poduszki powietrznej, nie zawsze mozna wylaczyc a poduszka powietrzna moze zrobic krzywde dziecku. Ja zawsze dziecko woze z tylu. Moim zdaniem w razie wypadku, dziecko z tylu bedzie mialo wieksze szanse na to ze nic mu sie nie stanie.

Gość Chodzi o poduszki powietrzne
Jeżeli fotelik jest TYŁEM !!! do kierunku jazdy to MUSI być montowany tam gdzie nie ma poduszki powietrznej. Bo jakby się otworzyła to impet może złamać dziecku kark. Ja dużo jeżdżę i woze córkę z przodu,bo w razie jakby się zakrztusiła to mam ją pod ręką. Na szczęście nigdy nic się nie działo. Ale żeby mieć wybór czy wozić z przodu czy z tylu to wymontowaliśmy 2 poduszki,jedną z przodu i jedną z tylu. Bo należy pamiętać że są auta,które i z tylu mają poduszki i wtedy wozenie dziecka z tylu też może być zabójcze.

Jeżeli nie masz poduszki powietrznej w przodzie to możesz wozić, albo musisz ją zablokować jeżeli masz.