Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość okularnica xyz

Soczewki czy warto jakie koszty

Polecane posty

Gość okularnica xyz

Witam, zastanawiam się nad przejściem na soczewki, chciałbym wiedzieć orientacyjnie jakie to koszty.

Gość guru miłości 22lata
ok. 50-100 zł/m

Gość gość
Warto, nie wyobrażam sobie chodzić w brylach.

bzdura ze 50-100zl miesiecznie ja nosze soczewki od dwoch lat kupuje je przez internet i wychodzi o wiele taniej mi idealnie pasuja z bauch&lomb, one sa stosunkowo tanie i place lacznie z przesylka niecale 80zl na pol roku, czyli za 6 par (mam rozna wade w oczach i musze kupowac 2 opakowania, dlatego 6lar). koszt plynu to jakies 30zl za 360ml, spokojnie na 2 miesiace starczy. okulary mimo wszystko zawsze warto miec, w przypadku zapalenia spojowek, zmeczonych oczu, one sa niezastapione ;)

Gość gość
soczewki są dużo trudniejsze w użyciu ale owiele wygodniejsze trzeba nauczyć się koszt nie jest duży z początku kosztują, ale miesięczne na rok starczają, wystarczy dbać o nie i płukać w swietliku z wrzuconym czystym srebrem np. jednodolarowka w polsce produkowana, próba 999,9 koszt jakieś dwieście na pięć lat ze wszystkim, tyle już jedne noszę jeszcze na następne pięć starczy ale to dopiero sprawdzę. okulary kupujesz jako biżuterię, ozdobę. :) ważne jest by ten dolar był w polsce robiony po amerykańskim będą oczy szczypać, mają domieszki poniżej jednej tysięcznej przez polską mennicę nie mają, to czyste srebro płyny na początku będziesz kupować i wyrzucać za duże butelki są i się psują lepszy jest płyn do mycia oczu z wrzuconą polską srebrną jednodolarówką.

Gość okularnica xyz
a czytałam niedawno na onecie że w Ameryce wynaleźli takie soczewki że czlowiek widzi jak sokół

Gość gość
To ściema, cudów nie ma. Soczewki są lepsze ale trudno się przyzwyczaić. Ze srebrem to dobre, pomaga, zdrowe.

Gość okularnica xyz
" ale miesięczne na rok starczają" słucham?! nosisz miesięczne rok? nie mogłabym oszczędzać na swoich oczach i robić na nich eksperymenty :O zbyt je cenię. Posłuchałabym jeszcze jakiś opinii, bo to co czytam trudno traktować poważnie.

jak bedziesz kupowac soczewki, to wejdz na ceneo.pl tam mozesz porownac ceny i wybrac sklep, gdzie jest najtaniej. poza tym okulary nie moga byc ozdoba. bo tak jak pisalam, zapalenie spojowek, zmeczenie oczu. przeciez przy tym nie meczy sie oczu soczewkami. jesli pracujesz przed komputerem, nie wiesz jak twoje oczy sie beda zachowywac ja musze zdejmowac soczewki, bo oczy zaczynaja bolec. lepiej mi w okularach wtedy. w domu tez nosze okulary.

Gość okularnica xyz
Agnieszko weszłam, ale i tak soczewki musi mi dobrać okulista, sama przecież nie mam zielonego pojecia jakie potrzebuję :) I owszem, pracuję przy komputerze i mam wrażliwe oczy, choć bez wad innych niz krótkowzroczność.

to pierwsze co robisz to idziesz do optyka. robisz badanie, on ci pokazuje jak zakladac soczewki ja pamietam swoja wizyte to soczewke zakladalam 10 minut i sie ciagle smialam ;) wiesz jaka masz wade i tak dalej to wtedy mozesz sama juz kupowac soczewki.

Gość gość
spokojnie miesięczne można rok używać, to nie chodzi o koszta w soczewkach nie ma co się popsuć to płyn sprzedawany do ich mycia psuje się i trzeba soczewki i płyn nowy kupować to płyn się psuje zwykłe krople do oczu ze srebrną monetą zanurzoną w nich są lepsze przed snem się zdejmuje nie wierz w soczewki w których można spać, takich nie ma, takie tylko sprzedają nigdy nie śpij z soczewkami na oczach!