Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość belle epoque123

Domowe słoiczki przepis

Polecane posty

Gość belle epoque123

czy ma ktoś przepis na domowe słoiczki? Mięsno-warzywne i owocowe. Z góry dziekuje

Gość gość
A co w tym trudnego? Gotujesz warzywa i wekujesz. Mięso też każde możesz dodać. Tak samo owoce.

Gość belle epoque123
Dzieki za radę, ale nie tego mi trzeba . Tak jak wskazałam potrzebuję przepisu.

Gość gość
A to nie przepis? Czego chcesz? 30 kg marchwi 20 kg ziemniakow 2kg pietruszki 0,5 kg selera Wody by to przykryc,gotowac,zmiksowac pakowac do sloikow,wekowac. Wystarczy?

Gość gość
ja robiłam na dwa dni 3 marchewki pół małej pietruszki jeden duży ziemniak plus dodatki na każde gotowanie inne np. 3 różyczki kalafiora, trzy różyczki brokuła lub łyżka groszku zielonego zależy ile dziecko ma miesięcy na koniec dodac kleiku ryżowego żeby było geste i łyzke masła

Gość gość
zamiast ziemniaka można dodac łyzke ryżu

Gość gość
oczywiście wszystko gotowałam na parze i jeszcze gotowałam osobno trzy kosteczki fileta z kurczaka lub jak dziecko było starsze cielecina i na koniec miksowała razem

Gość 2010Monika2407
a do ktorego msc miksowałyście dzieciom?Bo moja ma prawie 7msc i jak jej dam tylko rozdrobnione widelcem to sie dławi...jak dam jej w reke chrupek kukurydziany to zje cały ładnie.Ma dop 2 zęby ale wiem ze dzieci maja mocne dziasla wiec powinno sobie poradzic z rozdrobnieniem pokarmu.