Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blBlablaaab

kiedy zanika mleko w piersiach po zakonczeniu karmienia

Polecane posty

Gość blBlablaaab

Przestalam karmic piersia 4 miesiace temu. A po nacisnieciu brodawek wciaz wydostaje mi sie mleko. Kiedy ono zaniknie w ogole? I czy jak np.bym zaczela pobudzac laktacje laktatorem to by ruszyla na nowo?

Gość gość
Ja mialam mleko ponad pol roku po zakonczeniu karmienia, samo zaniklo :-)

Gość gość
ruszyc to już raczej nie ruszy, owszem to mozliwe ale do tego potrzeba ciezkiej pracy nad tym, a zanika bardzo róznie, czasem przez lata

Gość gość
Ja zakonczylam karmienie 6 dni temu wiec moje jeszcze jest :) Ale martwi mnie co zrobie jak piers napuchnie mlekiem, odciagac czy obkladac kapusta

Gość blBlablaaab
Ja odciagalam tylko do uczucia ulgi tylko kiedy tego wymagaly. Jak przestaly puchnac to dalam sbie spokoj. Ale teraz kiedy nacisne to dalej troche leci. Z tym rozbujaniem laktacji to sie tak pytam z ciekawosci. Chociaz moja znajoma zaczela dopiero karmic w okolicach 9 miesiaca. Wczesniej nie miala pokarmu a raptem cos jej ruszylo,zaliczyla nawet nawal.

Gość gość
nie karmię od ponad 6 m-cy, a gdybym ścisnęła pierś to kropelka jeszcze poleci:)

Gość gość
mineło półtora roku od porodu a ja nadal jak nacisne pierś mam kropelki pokarmu

Gość gość
Matko po to kończe karmienie żeby mieć sucho w staniku. Przecież wystarczy pójść do gina po tabletki!

Gość gość
A kto ma mokro? Kropelki pojawiaja sie po nacisnieciu a nie cieknie z piersi... nie mam zamiaru sie faszerowac lekami ze wzgledu na kilka kropelek.

Gość gość
U mnie będzie już 5 lat po skończeniu karmienia a nadal mam przecieki.Ale u mnie prolaktyna swoje robi.Brałam już nie jedne tabletki.Mleko znikało i pojawiało się znowu po jakimś czasie.

Gość gość
Karmiłam 3 miesiące pokarm miałam do 10 m-ca