Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamany blondasss

co to się teraz dzieje

Polecane posty

Gość zalamany blondasss

Wszyscy znajomi, oraz osoby które obserwuje, tak zarzekali się o wielkiej miłości, o przyszłości o wierności. a teraz? Jak dziecko i po max 5 latach. Zdrady, kłótnie, wyzwiska. Facet wyjeżdża i jedzie do jednej na boku, inna para babka z cipskiem lapa po mieście bo jej swędzi. Inni ciągle się wyzywają od k****arzy i szmat. Ja poznałem moją też fajnie wszystko pięknie, teraz po 2,5 roku niby też, ale wychodzi z niej. Więcej trochę zarabiam ok 6 na rękę i już się rządzi pieniędzmi jak swoimi, a to mi kup, a tamto. A sama zarabia i wydaje też na siebie. Moi rodzice, zawsze się wspierali, jak jedno miało gorzej, to drugie pomagało. Była nas trójka, jak byłem mały to był okres że nie było nic do jedzenia czasem przez 3 miesiące, ale nigdy nie słyszałem kłótni, wyzwisk to już w ogóle. Cywilizacja się stacza, zastanówcie się ludzie czy Wy w ogóle chcecie te dzieci, te rodziny, czy to nie przypadkiem presja otoczenia Was zmusza.

Gość gość
Pora byś przestał żyć iluzją a zaczął realnie patrzć na swiat. Teraz liczy się kasa i dobra zabawa, wartości, które były ważne dla twoich rodziców odeszły z tamtym pokoleniem.

Gość Kinky SocjologPsychoanalityk
Twoi rodzice wychowali sie w innym systemie, bez wolności bez dobrobytu, w ludziach wtedy szukało sie wsparcia, szczerości żyjąc w szarym, złym reżimie. My pokolenie 80-90's mamy przewrócone w d***e od tych wszystkich reklam i wartości wyznawane przez naszych rodziców są nam obce, bo żyjemy w innym systemie. Pieniądze, dobrobyt mamią ludzi i robią z nas głupców. Warto pamiętać że są jeszcze dobrzy ludzie, wyznający jakieś wyższe wartości moralne, ale łatwo skusić wiekszość złotem.

Gość Kinky SocjologPsychoanalityk
Opóźnił sie rozwój psychospołeczny człowieka, jak sie wiązać z kimś na stałe to lepiej po 25-30. Po studiach, po pierwszych doświadczeniach w dorosłym życiu, praca, szukanie jej, poznawanie systemu ludzi zmienia człowieka i motywuje zmiany w jego światopoglądzie. Nasi rodzice rodzili dzieci, wiązali sie w wieku 20 lat, bo byli zahartowani w trudnościach zycia codziennego doświadczając w młodości szeroko rozumianego bólu. Życie było prostrze bo było wiadomo co jest złe co dobre, teraz jest to trudniejsze.

Gość gość
Mam nadzieję że następne pokolenie będzie mądrzejsze . Kinky niestety masz dużo racji poza tym że kusi nie złoto ale pomalowane g***o.

Gość zalamany blondasss
Kinky SocjologPsychoanalityk dzięki za post masz absolutnie racje. Moi rodzice od małego zapierniczali na polu i znają ciężką pracę i poświęcenie. Ja mam już 27 i wciąż te same kobity spotykam, jak nie w jakąś niewyżytą to taką co tylko wyciąga ręce po kasę. nie chce z Taką wiązać przyszłości, bo to nie ma sensu, bo co jakbym np za 10 lat stracił prace, to co ona będzie szukać innego? Chyba już wole nie zakładać rodziny.