Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Starzy zmuszają mnie do studiowania

Polecane posty

Gość gość

Twierdzą że bez studiów z "tylko" średnim wykształceniem nie mam szans na "dobrego męża" ciągle muszę spełniać ich ambicje sami nie poszli na studia więc mnie zmuszają.

Gość gość
A rob co chcesz, wiecej matołów to mniejsza konkurencja dla reszty.

Gość gość
Facet ze srednim czy zawodowym to sobie robote zawsze znajdzie najwyzej na budowe pojdzie, ale kobieta to juz nie ma szans na nic. No chyba ze na sprztaczke.

Gość gość
Zreszta rob wszytko zeby zdobyc prace i moc na siebie zarobic bo nie ma nic gorszego jak byc zaleznym finasowo od faceta.

Gość gość
''A rob co chcesz, wiecej matołów to mniejsza konkurencja dla reszty.'' To że ktoś nie ma studiów nie znaczy że jest matołem. Idz leczyć swoje kompleksy gdzieś indziej.

Gość gość
No jezeli konczy technikum fryzjerskie to tak nie musi isc dalej na studia ale po zwyklym srednim to sa male szanse na prace bez studiow.

powiem wam ze nigdy bym sie nie zwiazal z dziewczyna bez wyzszego wyksztalcenia i bez takich ambicji bo niestety, ale raz trzeba o czyms rozmawiac, a dwa lubie miec partnerke a nie tylko cycki... :P:)

Gość gość
Teraz studia naprawde maja niski poziom, dlatego nie musisz sie obawaiac ze sobie nie poradzisz. Nawet na Panstwowych uczelniach jest walka o kazdego studenta, przepychaja na sile z roku na rok, bo jest niz demograficzny. Studiami sobie przedluzysz mlodosc, jezli Twoii rodzice proponuja ze Cie jeszcze pare lat beda utrzymywac to korzystaj. W zyciu jeszcze zdazysz sie napracowac ze bedziesz miala dosyc.

Gość gość
''powiem wam ze nigdy bym sie nie zwiazal z dziewczyna bez wyzszego wyksztalcenia i bez takich ambicji bo niestety, ale raz trzeba o czyms rozmawiac, a dwa lubie miec partnerke a nie tylko cycki... '' Haha a ciekawe o czym mógłbyś pogadać z babą np.po psychologii? Niewiem czy byłeś kiedyś u psychologa ale zdziwyłbyś się jakie to głupie prymitywne baby i 10 latach pracy siada im na mózg zupełnie

nie wiem czy tak sie prosza o studentow. u mnie na 1 semestrze w******i polowe, potem jeszcze z 10 procent. nastepnie rejestracja byla roczna i znowu wywalali i wywalali... ostatecznie z 8czy 9 grup po 30 osob ktore ze mna zaczynalo bronilo sie moze ze 20-30... :) potem studiowalem na SGH i tam wylecialo mniej... :P:)

Gość gość
Ja pierniczę, nie chcesz, nie studiuj, ile ty masz lat? Idź do pracy i dadzą Ci spokój, no chyba, że chcesz żyć na ich koszt http://cur.lv/41fh4

Gość gość
Ja mam takie info z UMK w Toruniu, takie kierunki jak ekonomia, prawo, administracja naprawde zeszly na psy. Sama konczylam studia techniczne budowalne w Bydgoszczy 7 lat temu, kiedy byl najwywzszy wyz demograficzny i bylo napawde ciezko. Po pierwszym roku odpadlo 40% ludzi. Teraz pewnie jest inaczej. Wiadomo ze nie powinno sie studiowac bzdornych kierunkow typu psychologia, pedagogika, polonistyka, filozowia czy innych humanistycznych bo to tez nie da w przyszlosci pracy.

Gość gość
Ja nienawidzę się uczyć dlatego nie wybieram się na studia;) Skończę 2-letnią szkołę policealną i mam fajny zawód. Dla mnie studia to żaden prestiż. Niech żyje młodość i wolność.

Gość gość
To są jaja czasami bo na stronie uczelni w planie studiów wyświetla się że wszystkie wymienione w planie zajęć wykłady są obowiązkowe, ale przecież wszędzie istnieje niepisana zasada że są dobrowolne, pozatym najbardziej wkurzające jest zmuszanie do zapłacenia ubezpieczenia NNW na jednym druku z legitymacja studencką i indeksem

Gość gość
Jak rodzice sa w stanie Cie utrzymac zebys studiowala to ta modosc i wolnosc fajnie sobie przedluzysz. To jest najlepszy okres na imprezowanie. A na uczelniach prywatnych czesto dostaja zaliczenie za sama obecnosc wiec te szkoly naprawde nie wymagaja wiele nauki.

Gość gość autorka
Ok dzięki za ciekawe podpowiedzi;) Mam dopiero 19 lat więc przydadzą się wskazówki od nieco starszych i bardziej doświadczonych;) Przemyślę to i dzięki papa;)

Gość gość
studia nie są po to żeby jak niektórzy piszą bawić się,ale po to by zdobywać wykształcenie.

Gość gość
A mnie się wydaje że studia skracają młodość a nie ją wydłużają.

Gość study4u
Ja bardzo polecam studia w Toruniu, jestem bardzo zadowolona, że wybrałam właśnie to miasto. Studiuje obecnie na trzecim roku dziennikarstwa na Wyższej Szkole Kultury Społecznej i Medialnej i polecam wszystkim ta uczelnie! Łapcie linka ze wszystkim informacjami: http://www.study4u.eu/Uczelnie/Polska/Torun/W yzsza_Szkola_Kultury_Spolecznej_i_Medialnej.html