Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zatkane ucho co zrobic

Polecane posty

Gość gość

Witam 8,9 i 10 pazdziernika mialem zatkane ucho. Radzilem sobie z tym ze ruszylem uchem bylo "pykniecie" i slyszalem 11 12 bylo dobrze nie zatykalo sie a wczoraj zatkalo sie i nie moge odetkac. Stalo sie tak gdyz w nocy polozylem siie na lewym uchu i nie daje rady zadnym sposobem sie odetkac. Prosze Pomozcie! PS. Nie slysze prawie wogole teraz na lewe ucho.

Gość ffinka
Przeziębienie... ,powiększone węzły chłonne .Pyralgina 2x dziennnie 0,5 tab z ł z 1 łyżeczką maki ziemniaczanej.

Gość gość
jedz cukierki eukaliptusowe, mocno mietowe

Gość gość
cukierki z witaminą C tez się przydają i dobrze robią

Gość gość
zatkaj nos reka i zamknij buzie.. i dmuchnij nosem, ale oczywiscie zatkanym.

Gość gość
Ojej, ja właśnie przed chwila założyłam podobny temat, z tym że u mnie to raczej wina nadmiernej produkcji woskowiny... Mam mocno zakorkowane ucho..O higienę dbam, myślę raczej, że to poniekąd wina stoperów do uszu, których używam do spania.Nic nie słyszę od wczoraj.. Miałam już taką sytuację jakieś 2 lata temu, laryngolog wewnątrz przepłukała i się wszystko odetkało. Tym razem wolałabym jednak uniknąć wizyty u lekarza.. od wczoraj wkraplam do ucha Solwax. Tylko nie wiem czy warto czekać na efekty( bo w końcu zaaplikowałam je tylko 3 razy), czy krople raczej nic nie dadzą... ??Miał ktoś podobną sytuację, proszę o odpowiedź.

Gość gość
do laryngologa idz to odetka

Gość gość
Niestety, nic nie pomaga, wlasnie tez myslalem ze to przez przeziebienie, mam non stop katar, lub chore zatoki...

Gość Agnieszka

Mnie ostatnio ucho tez się zatkało i mało co słyszałam, ale na szybko poczytałam co mogę zrobić bo nie miałam jak zapisać się do laryngologa i kupiłam najpierw krople lix, nie znałam ich ale miały dobre oponie i na szczęście bardzo szybko mi pomogły po zatkaniu ucha ani śladu 

Gość Patrycjowata

Bardzo szybko pomogły, to znaczy jak długo i ile razy dziennie zakrapiałaś zanim ucho się odetkało?

Gość gość
1 godzinę temu, Gość Patrycjowata napisał:

Bardzo szybko pomogły, to znaczy jak długo i ile razy dziennie zakrapiałaś zanim ucho się odetkało?

Do lekarza! Kolega czekał aż się odetka i dostał zapalenia co skończyło się lekkim niedosłuchem. U mnie też występują problemy po zatkanym uchu, bo nie poszłam do laryngologa. Nie ma co kombinować na własną rękę, bo tutaj liczy się czas.

Gość Rypka

Nie ma co od razu straszyć jakimiś przerażającmi konsekwencjami. Po prostu należy podejść do sprawy z głową. Jeżeli problem wystąpił nagle, np. po prysznicu, tak jak u mnie. I ie miałam żadnych dodatkowcy dolegilowści poza zatkanym uchem, to taki krople jak lix będą bardzo pomocne. Oczywiście nie należy zakraplać w nieskończoność, bo powinny zadzialać w kilka dni. Jeżeli nie pomogą to wtedy lekarz.