Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Isc juz do lekarza 2 tydzien

Polecane posty

Gość gość

pare dni temu dowiedzialam sie ze jestem w ciazy druga kreska byla malo widoczna , dzis jest juz wyrazna , bedzie to okolo 2 tydzien i zastanwiam sie czy juz udac sie do lekarza ? dodam ze biore duphaston i leze poniewaz jedna ciaze poronilam ...

Gość gość
oczywiście, idź już. Ja poszłam na drugi dzień po pozytywnym teście poszłam i na bete

Gość gość
radze wybrać się w okolicach 7,8 tygodnia ciązy - wtedy lekarz potwierdzi ciążę i założy kartę ciązy, zleci badania. Teraz zobaczy tylko pęcherzyk i..pobierze kasę :) jeśli to prywatna wizyta.

Gość gość
Jak juz to 4 tydzien.

Gość gość
W drugim tygodniu zachodzi się dopiero w ciążę. Mi gin zalecił wizytę zaraz po pozytywnym teście.

Gość gość
okres ostatni mialam 19/09/2013 ,trwal 5 dni - dni plodne byly od 26 wrzenia poniewaz mam cykle 21dniowe , test pokazal 2tydzien ,wiec teraz niewiem .... ostatnim razem jak bylam w ciazy test pokazywal 1 tydzien i zaczelo sie plamienie 3 dni po zrobieniu testu , lekarz nazwal to ciaza biochemiczna .

Gość gość
A od kiedy testy pokazuja tygodnie? 2 tyg po miesiaczce w okolicach owulacji to juz 2 tc. Trzeci tc jest tydzien po zaplodnieniu a 4 w dniu planowanego okresu.

Gość gość
tak sa testy co pokazuja tygodnie Clearblue :) dzieki bo jestem zielona w tych sprawach tak naprawde :)

Gość gość
A to jestem to tylu z takimi nowinkami:P i to z moczu? Przeciez stezenie bhcg w moczu zalezy od rozcienczenia. Pewnie taki chwyt marketingowy. Nie wiem jak sie liczy tc przy tak krotkich cyklach,ale pewnie jeden tydz.dostaniesz gratis;) bo ciaza w w twoim 3 tc bedzie rowna 4tc u kogos kto ma cykle 28 dniowe. A wlasnie,zeby lekarze wiedzieli co i jak i mieli odniesienie to dzien spodziewanej miesiaczki to 4 tc- a plod ma 2 tyg. Bo ta druga faza od zaplodnienia jest stala, 12-16 dni bez wzgledu na dlugosc cyklu.

Gość gość
tak z moczu :) i widac nawet dobrze zadzialkal mniej wiecej . czyli 4tydzien - ale plod 2tygdoniowy :) dziekuje bradzooo a co myslisz na temta duphostanu ?? mialas z nimstycznosc dziala ? pomaga ?

Gość gość
Bierz go. To chyba progesteron. Podtrzyma ciaze w razie potrzeby :)

Gość gość
Duphaston nie zaszkodzi na pewno wiele kobiet go bierze na poczatku zęby podtrzymać ciąże i uniknąć plamien. Ja w sumie od 20 tyg biorę bo mam problemy. To tylko progesteron wiec spokojnie dwie tab dziennie możesz brać. Lekarz później pewnie i tak by cvi go dal skoro mialas problem z poprzednia ciaza

Gość Milka1988
Mysle ze dla własnego spokoju możesz isc do lekarza juz teraz. Sprawdzi ile masz pęcherzyków i czy sa zagniezdzone w macicy. Ja bylam na pierwszym usg w 5tc - tydzien po spodziewanej miesiączce. Lekarz stwierdził ze to troszkę wcześnie i moze nie być nic widać a jednak bylo. 3 tyg później widzialam serduszko a teraz czekam.- termin za 3 dni :)))))

Gość gość
mam nadzieje ze tym razem sie uda dotrwac do konca , wlasnie boje sie tej wizyty poniewaz kilka moich kolezanek po wizycie w tak wczesnym ztadium dostawalo plamienia :( i mam powazny delemat jak nie pojde pozniej bede sobie zarzucac ze nie poszlam jak by cos sie stalo a jak pojde a sie cos stanie to bedzie tak samo i kolo sie zamyka :) moze jednak poczekam jeszcze z tydzien , skoro wypada dopiero 4tydzien ??? chociaz do 5 ??

Gość Milka1988
gosc - poczekaj w takim razie do terminu miesiączki - jeżeli nie pojawi sie przez kilka dni idz do ginekologa.

Gość gość
jak juz pisalam miesiaczkuje co 21 dni , czasami mam te 5 dni obsuwy :) wiec okres wypadal 9/10/2013 lub jesli czasami 5 dni sie spoznia to 14/10/2013 to dzis :)