Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

DO MAM BLIZNIAKOW

Polecane posty

Gość gość

w jaki bliskim pokrewienstwie wystapiły bliźniaki? pytam, bo maz ma brata blizniaka a moja babcia siostrę bliźniaczkęi jakie jest prawdopodobieństwo,ze my bedziemy mieć blizniaki?? chyba duże???

Gość gość
Ja mam trojaczki i ani ze strony mojej ani ze strony meza nigdy zadnych blizniakow nie bylo :) A mam kolezanke ktorej mama ma brata blizniaka i od tamtej pory w ich rodzinie bliznieta sie nie urodzily,wiec mysle ze nie ma regoly.

Gość gość
jeśli Twoja babcia ma siostrę blizniaczkę, to szanse macie spore, ponieważ idzie to w linii żeńskiej

Gość garbatagenia
wiem do konca od czego to zalezy, bo...moja fryzjerka nie miala w rodzinie przypadku urodzenia sie bliźniąt ani u męża w rodzinie tez to nie wystapiło, a ma bliźniaczki:)

Gość gość
dodam jeszcze, że w przypadku "obciążenia" genetycznego masz szansę na bliźnięta jednojajowe

Gość jugo
dziedziczyć można skłonność do ciąż bliźniaczych dwujajowych i, tak jak ktoś napisał - tylko w linii żeńskiej (skłonność do poliowulacji czyli więcej niż jednej komórki jajowej w jednym cyklu). jeśli babcia jest z bliźniąt dwujajowych (czyli nie identycznych z wyglądu) to jest prawdopodobieństwo większe niż przeciętne - pod warunkiem oczywiście, że to babcia od strony matki

Gość gość
tak, babcia to mama mojej mamy, jest z bliźniaków dwujajowych:)

Gość gość
a co powiecie na to? Ja mam brata bliźniaka i mojemu bratu 2 lata temu urodziły się bliźniaki chłopiec i dziewczynka. Przypadek czy jednak coś w tym jest?

Gość gość
w każdym bądź razie maluchy są cudowne :)

Gość gość
toksyczna, to szwagierce trzeba gratulować, bo najpierw musiały być tam dwa jajeczka, prawda?

najsilniejszy plemnik z pośród miliona dobija celu, reszta w drodze ginie dlatego napisałam ze aż dwa byczki mu się trafiły i dotarly do mety hehe Niekoniecznie kobietka dwa jajeczka musiała wytworzyć, jedno również wystarczyłoby. Ja mam akurat dwujajowe bliźnięta, ale sporo tez znam jednojajowych

Gość gość
Toksyczna wez ty sie doucz kobieto, bo siare sobie robisz :D

Gość gość
A u mnie dwoje dzieci jest jednojajowych a trzecie nie,szczerze mowiac to nawet czasu nie mam by zglebic ten temat blizniat,ale bardzo sie boje ze moze kiedys jak sie zdecydujemy na kolejne dziecko znowu ciaza mnoga sie nam trafi,a jak znowu trojaczki to masakra 2 ciaze i 6-scioro dzieci :P

Gość gość
jak chłopiec i dziewczynka to musiały być dwie komórki jajowe- innej opcji nie ma

Gość gość
toksyczna - właśnie koniecznie, bliźnięta jednojajowe są zawsze tej samej płci ;)

No popatrz, a moja kolezanka z pracy ma dwie 6l. corki bliźniaczki i one sa DWUjajowe ,a nie jedno , mimo ze ta sama pleć .Proszę się nie wykłócać Jeszcze ja nawet sama bylam z nią na usg i przy mnie doktor mówił ze dwujajowe , nie jedno :) Dziewczynki nie są podobne do siebie

Gość gość
No i co w tym dziwnego? To ze sa jednej plci nie swiadczy ze musza byc jednojajowe,dwujajowe tez sie rodza tej samej plci

Gość gość
toksyczna kobita nie umiesz czytać ze zrozumieniem? bliźnięta jednojajowe są zawsze tej samej płci, ale bliźnieta dwujajowe mogą być tej samej lub roznej płci kretynko bez szkoły

to było do gościa z ,który pisał ,ze bliźniaki tej samej płci są zawsze jednojajowe , ja właśnie do tego nawiązałam, ze nie prawda podając przykład koleżanki córek

Gość gość
Toksyczna bliznięta jednojajowe są tej samej płci i wyglądają identycznie,powstają z jednej komórki jajowej bliznięta dwujajowe moga być różnej płci, nie muszą być do siebie podobne, ale do ich powstania konieczne są 2 komórki jajowe- czego jeszcze nie rozumiesz?

Gość gość
ten ktoś nie napisał że bliznieta tej samej plci sa zawsze jednojajowe, tylko napisał że bliźnięta jednojajowe są zawsze tej samej płci . NIE KUMASZ RÓŻNICY?

a to pierwsza wypowiedz mądralisnkiego z zakończyła się na tym ze bliźniaki tej samej płci są jednojajowe, i nic wiece nie zostało dopisane. Z tym się nie zgodziłam . Jak już piszecie swoja myśl to do końca a nie w połowie urywacie stawiając kropke, a nast. gdy ktos wam pokazuje błąd zaczynacie dopisywać i wykreca się , ze o to wam chodzilo. Wasz błąd

Gość gość
gość toksyczna - właśnie koniecznie, bliźnięta jednojajowe są zawsze tej samej płci xxx RACJA!! bliźnieta jednojajowe są zawsze tej samej płci, natomiast bliźnięta dwujajowe mogą być tej samej jak i różnej płci. toksyczna jest ciemna i nie rozumie.

Gość gość
14.10.13 [zgłoś do usunięcia] gość toksyczna - właśnie koniecznie, bliźnięta jednojajowe są zawsze tej samej płcI XXXXXXXXXXXXXX to jest wypowiedź z 19:39 i ten ktoś napisał prawdę, ponieważ BLIŹNIETA JEDNOJAJOWE SĄ ZAWSZE TEJ SAMEJ PŁCI!!

Ja doskonale rozumiem, ale to JA PIERWSZ dopisałam ,ze rozniew tej samej plci mogą być DWUJAJOWE.!! To ode mnie pierwsze wyszło , nie od was. To ja o tym PIERWSZA NAPISALAM :D a wy to zaczynacie powtarzac , po co ? po co powtarzacie to o czym ja napisalm pierwsza???

Gość gość
to chodzi o to że przekrecasz czyjes słowa