Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moej mi się już znudziły

Jakie gotujecie ZUPY

Polecane posty

Proszę pochwalcie się jakie zupy gotujecie na obiad ?:)

Gość garbatagenia
rosół pomidorowa burakowa ogórkowa szczawiowa kalafiorowa brokułowa krem z dyni krem pieczarkowy krem serowo-cebulowy innych nie umiem:D

Gość gość
Zupa-krem z brokułów, z pora, z dyni, pomidorówka- najchętniej z lanymi, ogórkowa, jarzynowa, krupnik, czasami barszcz czerwony ale tego nie potrafię i zawsze ryzyko czy wyjdzie zjadliwa, rzadko cebulowa bo chyba tylko mąż za nią przepada. Ziemniaczanej nie chcą jeść a ja lubię więc rzadko robię dla siebie. Rosołu nie gotuję bo zawsze u mam jest a sama nie lubię.

Gość gość
rosół pomidorowa burakowa ogórkowa szczawiowa kalafiorowa brokułowa krem z dyni krem pieczarkowy ... ... oprocz tych:) jeszcze żurek(rodzinka uwielbia), krupnik(jak malego boli brzuszek, bo nie przepadamy za nią) no i zupy mleczne:D:D

Gość gość
Ja dopiszę jeszcze rybną z pulpecikami z ryby koniecznie z dużą ilością warzyw a w tym musi być papryka i pomidory, doprawiona na pikantnie.

Gość gość
Większości "polskich" zup nie lubimy, więc ich nie gotuję. Lubimy kremy warzywne (wliczając w to pomidorówkę: typowo polskiej na koncentracie nie cierpię, ale taką gęstą, z pomidorów z puszki, chętnie zjem), zupy gulaszowe i barszcz czerwony, więc takie od czasu do czasu robimy. No i często sięgamy po przepisy azjatyckie, arabskie etc.

Gość gość
pisałam o 19:22 dopiszę jeszcze flaki, ale z kurczaka (bardziej zjadliwe dla dzieci;) )

dzięki :) ja nie robiłam nigdy kremów ale jak gdzieś jadłam były super :) może podacie przepisy ? bo ja zawze robiłam z netu i okropieństwo... tak samo nie robiłam rybnej burakowej ani cebulowej o flaczków z kurczaka. ale oprócz z tych wymienionych robiłam : meksykańską serową z makaronem robię też zupy owocowe ostatnio kupiam mięszankę warzyw :) i nawet dobra byłą :) robię też z zielonym groszkiem/ fasolką szparagową

i robię jeszcze pomidorowo paprykową

Gość gość
mój przepis na zupę krem z brokułów: 750ml bulionu cielęcego, dodajesz umyte różyczki brokuła, dwie lub trzy kromki pieczywa tostowego pszennego, gotujesz do miękkości. solisz i pieprzysz do smaku. po ostudzeniu miksujesz blenderem, dodajesz śmietanę kremówkę. podawać z groszkiem ptysiowym albo płatkami migdałów. ja wolę z płatkami migdałów :)

Gość gość
A tutaj sobie np. zajrzyj, sporo ciekawych propozycji: www.sfinjak.wroclaw.pl/eggblog/search.php?q=zupa&submit=Szukaj Czy tutaj: www.miszmasz-marghe.blogspot.fr/search/label/zupy Czy tutaj: www.grumko.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?408714 To moje ulubione blogi, ale jest masa innych, każdy z dziesiątkami propozycji :)

Gość gość
pomidorowa ogorkowa szparagowa grochowa zurek barszcz czerwony z botwinki pieczarkowa grzybowa warzywna rosol krupnik flaki