Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co jedzą Wasze 11miesieczne dzieci

Polecane posty

Gość gość

jak w tytule :) jakie obiadki, zupki, deserki serwujecie swoim prawie rocznym dzieciakom ?

Gość melba2
Mój to niejadek. Za tydzień skończy 11 m-cy. Podam to co dziś zjadł. Rano na śniadanie trochę twarozku zprzetartymi morelami i brzoskwiniami (kilka lyzeczek ), mała kanapeczka z serem i szynką. Obiad: troszkę zjadl schabowego z warzywami i kluseczkami ze sloika. Na kolację też niewiele bo kilka łyżek kaszki bananowej. W międzyczasie kawałek jabłka, kilka winogron, banana, bułkę, chyba z 3 biszkopty. Trochę obiadu z mojego talerza, chrupki kukurydziane. Dziś miał dzień, w którym mało jadł. Ma tak w kratkę. Jutro pewnie nadrobi.

Gość gość
Mój syn ma równo 11msc, je różne rzeczy ;) dzisiaj zjadł: 08.00 mleczna owsianka bobo vity (250ma) 10.00banan i sok bobofrut (150ml+50ml wody) drzemka 1,5h 12.00 jedna kanapka z masłem i wędliną + cały pomidor 13.30 zupa kalafiorowa (normalnie taka jak nasza, nie używam kucharków) 300ml drzemka 1h 16.00 drugie danie ( łyżka stołowa ziemniaków, 2 różyczki brokuła, łyżka stołowa buraków, kawałek duszonej cielęciny)- jego talerzyk, taki wiecie średni, nie gotuję osobno w ogóle. Chyba, ze cos jest juz naprawdę nie dla takiego dziecka (np chili con carne) i tu już godzin nie podam bo tu nie ma jakichs stałych pór: jogurt naturalny, gruszka, kilka tych długich chrupek kukurydzianych 19.00 jajecznica z 2 jaj na parze, pół bułki kajzerki no i wypił kubek wody, kubek herbaty owocowej i kubek mały (180ml) bebilonu samego