Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

żabka1990

Marzec 2014

Polecane posty

Zapraszam mamusie, które mają termin na marzec 2014 :) Wszystkie fora na początek przyszłego roku są już zapełnione i ciężko się w nich odnaleźć. Dlatego postanowiłam założyć nowy wątek :)

Gość Pati2508
No to Witaj! ;) na kiedy dokladnie termin?

Gość gość
Hej! 11 marzec :) A Ty?

Gość Pati2508
Ja mam na 23 marca :)..

A znasz juz plec? Ja bede miec coreczke :) dowiedzialam sie w 16tyg ale czekam do usg polowkowego zeby sie upewnic ;)

Gość Pati2508
Ja bede miala synka; )) . I tez w 16 tyg sie dowiedzialam..

Gość Pati2508
A jak ogolnie przechodzisz ciaze?

Goplana - tak jak pisałam wyżej ciężko jest się dołączyć do grupy, w której jest już ponad 100 stron rozmów... Ale dziękuję za propozycję :* Od 2 trymestru przechodzę bardzo dobrze...ale w 1 trymestrze miałam 2 razy krwiaka w macicy, więc musiałam się maksymalnie oszczędzać. Ale na szczęście to już za nami :) Za to ani razu nie wymiotowałam, tylko kilka razy miałam lekkie mdłości :)

Gość ankaankaakopkdw
7 marca, dziewczynka:)

Gość Pati2508
Zabcia, ja ciaze do tej pory przechodzilam super! Zero wymiotow, pare razy jak u Ciebie mdlosci. Tylko jedyne na co moge narzekac,to bol kregoslupa straszny.Bole glowy hmmm przez ciaze mialam okres 3 dni ze codziennie wstawalam z bolem,i zasypialam.Ruchy dziecka megaaa uczucie; ) pierwsze poczulam w 18 tyg; ) czyli nie dlugo je mam. Za dwa dni zaczynam 19 tydzien; ) a maly rusza sie jak szalony. Nigdy bym nie pomyslala ze ciaza to cos tak pieknego. .;) Tylko mam jeden problem bo bylam teraz u gina i w intymnych okolicach zrobila mi sie krostka ( myslalam ze to nic strasznego),ale on, ze to moze byc wirus hpv lecz nie dal zadnych lekarstw i za miesiac mam przyjsc zobaczyc co i jak dalej. Serce bilo mi jak szalone i od razu rozne mysli w glowie

Gość gość
hej dziewczyny pozdrawiam was ja miaałam termin na 6marca a urodziłam 27 lutego 2011 córeczke pozdrawiam trzymajcie sie ale ten czas leci

Gość kirika
Jestem w 20 tygodniu. Termin 8 marzec 2014. Lekarz tez mowil ze ze wgledu na rozmiar dziecka termin moze byc na 20 luty. Bede miec syna. Ogolnie dobrze sie czuje. Caly czas pracuje. Moza na zwolnienie pojde na ostsnie 2 miesiace. W koncu w domu sie jeszcze nasiedze co mnie wlasnie przeraza, wiec chce byc jak najdluzej wsrod ludzi. W koncu ciaza to nie choroba. Mlodlosci mialam na poczatu bez wymiotow. Teraz zostala mi tylko zgaga ale to juz bedzie raczej do konca ciaza. Na zgage pomagaja mi migdaly zawsze mam je pod reka w torepce. Pozdrawiam was. jestem z Torunia jakby znalazl sie tu jakas w podobnej systuacji

Gość Pati2508
Kirika, pewnie jak najdluzej pracuj: ). Bo w domu to tylko kilogramow przybywa; ) no i nudzi sie strasznie.

Ja tez juz zaczynam powoli odczuwac bole kregoslupa az boje sie co bedzie pozniej... Pati nie martw sie na zapas ta krosta, pewnie to nic groznego. mi sie czasami robia takie male krostki po goleniu, szczegolnie jak mam ciasniejsza bielizne. Kirika mi tez czesto dokucza zgaga szczegolnie jak sie poloze...a jak wstane to mija :) ja jestem z warszawy. a jak z waszymi ciazowymi kilogramami? Ja na razie przytylam 4kg i troche mnie to zmartwilo bo myslalam ze za malo, ale lekarz mnie uspokoil bo mala prawidlowo rosnie ;)

Gość kirika
N przytylam juz 5kg, a w takim tempie to az sie boje tego czy uda mi sie to wszystko zrzucic po porodzie.

Gość ankaankaakopkdw
ruchy zaczelam czuc w 17:) a teraz juz tak kopie, ze widac wszystko ladnie na brzuszku. I rusza się niesamowicie dużo. Co do tycia to strasznie wolno mi idzie. W pierwszym trymestrze schudłam 6 kg. A teraz 1,5 przytyłam. Więc póki co nadal jestem na minusie względem stanu sprzed ciąży:)

Gość ankaankaakopkdw
ruchy zaczelam czuc w 17:) a teraz juz tak kopie, ze widac wszystko ladnie na brzuszku. I rusza się niesamowicie dużo. Co do tycia to strasznie wolno mi idzie. W pierwszym trymestrze schudłam 6 kg. A teraz 1,5 przytyłam. Więc póki co nadal jestem na minusie względem stanu sprzed ciąży:)

Gość Pati2508
Zabcia ,mam nadzieje ze to nic zlego. . A co do kilogramow to przytylam 3 kg ; ).. I moj facet nie moze sie doczekac kiedy on poczuje te kopniaki malego he;) i zawsze sie wkurza kiedy mowie ze ja czuje jsk kopie; )

A moj maz czuje kopniaczki jak przylozy reke i jest mega szczesliwy ;) wogole jak wroci z pracy i malutka go uslyszy to zaczyna kopac bardziej :)

Gość Pati2508
a od ktorego miesiaca twoj maz juz wyczuwal kopniaki?

Gość Pati2508
a od ktorego tygodnia twoj maz juz wyczuwal kopniaki?

Gość Pati2508
To moj pewnie nie dlugo tez poczuje.. :).