Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

poważny problem z miesiączką

Polecane posty

Gość gość

Mam 20 lat,pierwszy okres dostałam w wieku 12.Od kiedy pamiętam miałam miesiączki bardzo nie regularne.Nigdy nie było miedzy nimi odstepów czasowych krotszych niż 30 dni,czasem kilka razy do roku zdarza sie ze następuja po sobie 30 i kilka dni.ale teraz nie ma okresu juz 3 miesiac i u mnie to normalka.Byłam u lekarza,powiedział ze nic złęgo nie dostrzega.Nie biorę żadnych hormonow,nie jestem w ciązy.Boje sie ze przez to bede mialka poważne problemy z zajsciem w ciąże :(

Gość gość
ja też sie tego bałam ale ja mialam taki problem że nie miałam okresu nawet po pół roku itp.. na wakacjach odważyłam sie iśc do ginekologa, mam 19 lat , mam chłopaka chce miec z nim dziecko i mysle że to już taki wiek że pasuje o siebie zadbac ..poszłam do lekarza, dostałam tabletki na wywołanie okresu, okres przyszedł jak w zegarku poszlam drugi raz miałam zrobic sobie badania krwi na 4 hormony i okazało sie że mam powiekszoną dwukrotnie prolaktyne..nie jest to niebezpieczne powiekszenie ale jednak jest..pani doktor po badaniu ginekologicznym stwierdziła że w tych sprawach jest wszystko ok nie ma żadnych problemów wiec ten problem musi byc gdzie indziej.. dostałam skierowanie do endokrynologa i mam miec robioną tomografie komputerową.. nie chce Cie straszyc ale jeśli chodzi o mnie mam pewne podejrzenia..najlepiej by było gdyyś zrobiła sobie dodatkowe badania bo nie możliwe że wszystko jest ok skoro okresu nie ma..;) ja sie odważyłam i chociaż wiem na czym stoje a teraz czekam na wizyte w listopadzie u endo.

Gość gość
ja też czasem nie mam pół roku,tak od kilku lat

Gość gość
A jakie masz podejrzenia?Kiedy ta nieregularnosc u ciebie zaczela występowac?