Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość porannarosaaa

Czy moje 6 miesięczne dziecko pije za mało mleka

Polecane posty

Gość porannarosaaa

Witajcie. Mam taki problem, mianowicie mój synek na jedno karmienie nie wypija nigdy więcej jak 120 ml mleka, czasami maksymalnie 150 ml. Wszędzie piszą, że dziecko w tym wieku to już ze 180 ml powinno wypijać a w niego nie idzie więcej wmusić jak te 120-150 ml bo wypluwa i odwraca głowę. Je co 2-3 h, w między czasie daje mu jakiś obiadek, kaszkę lub deserek no i w nocy co 3 godziny się budzi ale w nocy zjada tylko ze 60-100 ml (na noc zagęszczam mu mleko kaszką lub kleikiem ryżowym). Przybiera dobrze, waży już 7,800 kg. Mam się czym niepokoić?

Gość porannarosaaa
podnosze

Gość gość
Statystyki statystykami, a życie życiem. To, że jedno dziecko potrzebuje więcej mleka nie oznacza, że tyle samo będzie potrzebować inne dziecko w tym samym wieku. Nigdy na to nie patrzyłam i nie karmilam dziecka co 2-3 godziny, a wtedy gdy było głodne dostawało tyle mleka ile w stanie było zjeść, a moja córka zjadała go mniej niż "statystyczne" dziecko. Mimo to na wadze przybierała ładnie i póki nie zaczęła chodzić to była z niej niezła pyza. Także, nie przejmuj się w ogóle, a na te wszystkie statystyki bierz poprawkę. Każde dziecko jest inne.

Gość porannarosaaa
dodam, że karmie go co 2-3 godziny bo on sam się tego dopomina. Je mniej ale częściej.

Gość gość
No i ok. Skoro jest głodny to niech je,

Gość gość
jeśli przybiera na wadze to się nie przejmuj, widocznie nie potrzebuje tyle jeść :)

Gość gość
mój waży tyle co twój a ma prawie 8 miesięcy, więc myślę że nie masz co się niepokoić, natomiast ja nie zagęszczam mleka kleikiem