Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile trzeba zarabiac by kupic nowe auto z salonu

Polecane posty

Gość gość

Czytam watek o rozterkach czy splacic kredyt czy kupic nowe auto, bo stre się rozsypalo. I wszyscy piszą, że się nie kupuje nowych aut z salonu, ze lepiej kupic 2-3letnie. To ile trzba mieć dochodu, by moc bez oporow kupic auto z salonu np. takie za 80 tys? Poza tym ja znam wielu ludzi, ktorzy kupują tylko nowe - jak to więc jest?

No jeśli chciałabyś kupić nowy samochód za 80tyś to tak 2500 minimum trzeba by zarabiać. Oczywiście w systemie ratalnym przez 5 lat z ratą 1300zł plus 10% wpłaty wartości samochodu. Tak więc trochę to kosztowna inwestycja może lepiej zastanowić się nad tańszym samochodem za 30 ty lub 40tyś

Gość gość
Ale ja nie myślę o zakupie ratalnym. Myślę o sytuacji : ide, wybieram i płace. Nic na raty.

No jeśli dysponujesz sumą 80tyś to w czym problem?? Idziesz i kupujesz. Więc po co to pytanie ile trzeba zarabiać??!!

Gość gość
Bo w tamtym wątku napisano, że nikt nie kupuje nowych aut, bo sa drogie. a ja jednak znam ludzi, którzy tylko takie kupują - jak to więc jest?

Gość łowcaB
To ja powiem tak, moje dochody to 8-10 k miesięcznie i mam gdzieś kupno nowego, salonowego choć stać mnie na zakup gotówką

Gość gość
Auto z salonu na wyjeździe z salonu traci jakieś 30% wartości, więc nie wiem, czy jest sens takie kupować... :P Ale możesz porónwnać sobie parametry interesujące Cię i ceny http://www.autocentrum.pl/nowe/porownanie-aut/ , zobaczysz, na które sobie możesz pozwolić.

Gość YGWRGTRWG
CO ZA GŁUPIE PYTANIE I JESCZE GŁUPSZE ODPOWIEDZ, PRZECIEŻ TO ZALEŻY OD TEGO JAKIE MASZ WYDATKI. INNE ZAROBKI BĘDZIE MUSIAŁ MIEĆ KAWALER MIESZKAJĄCY U RODZICÓW A INNE OJCIEC TRÓJKI DZIECI

Gość gość
Pewnie, że nowy! Serio się zastanawiasz? Na stronie http://www.renault.dyszkiewicz.pl/ masz niesamowicie fajne modele Renault, które są teraz w modzie. Ceny są naprawdę fajne, a za zakupem przemawiają inne aspekty ekonomiczne. Między innymi samochody renault mniej palą. W ogóle nowe samochody mniej palą. Dlaczego? Bo nie są uszkodzone! To chyba proste. Dodatkowo nie musisz płacić za naprawy, niezły argument, prawda?

Gość gość
Wcale nie tak dużo, teraz są coraz lepsze ceny, poza tym są dobre opcje finansowania. Warto sobie podjechać do salonu, obejrzeć auta i porozmawiać jakie są opcje. My w salonie w Częstochowie - https://czestochowa.mazda-dealer.pl/ wyjechaliśmy bardzo zadowoleni.

Gość gość
Ebany-Medalik -archeolog ! Wykopujesz temat z przed pięciu lat ???

Gość Asmikee

Jeśli pytacie o salony w Warszwie to polecam sie wybrać do Carolina Toyota Wola. Mają teraz bardzo fajne oferty na modele z rocznika 2018. Mamy od nich dwa auta, oba bezawaryjne, bardzo fajnie się prowadzące. Do tego też miła obsługa w salonie jest, więc to bardzo duży plus przy zakupie

Gość Jospi
Dnia 2.02.2019 o 12:16, Gość Asmikee napisał:

Jeśli pytacie o salony w Warszwie to polecam sie wybrać do Carolina Toyota Wola. Mają teraz bardzo fajne oferty na modele z rocznika 2018. Mamy od nich dwa auta, oba bezawaryjne, bardzo fajnie się prowadzące. Do tego też miła obsługa w salonie jest, więc to bardzo duży plus przy zakupie

Wbrew pozorom tak wiele nie trzeba zarabiać, bo właśnie takie salony jak Toyota oferują różne sposoby finansowania

Gość Ash

Z żoną zarabiamy razem jakieś 13 tys i uzbieranie na nowy nie było problemem. Z oszczędności kupiliśmy żonie yarisa hybrid, bo potrzebowała drugiego do miasta i na krótkie trasy. Na automacie dobrze sie jej jeżdzi, więc niech służy jak najdłużej