Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Adhd

Polecane posty

Gość gość

Czy ktoś wie cos o tej chorobie ,zachowania dzieci ,traktowanie w szkole .....

Gość gość
poczytaj artykuły , jest tego masa... mój syn chyba miał adhd, ogólnie tonie dało sie go nauczyc robienia porzadku mówiac nawet tysiac razy,zapomina do dzis spłukiwac kibel nawet. Jest nerwowy, ma mało sprawne rece- jeszcze a piatej klasie pisał tak zle, ze sie nie miescil w linijce. Ogolnie wszystkiego zapomina, zabrac roznych rzeczy ze soba, ma sto mysli na minute, braki koncentracji uwagi...

Gość gość
DZieki za info ale głownie chodzi mi o traktowanie w szkole

Gość gość
Moje dziecko ma adhd stwierdzone przez specjaliste ma leki i jest super ale dzieci mu ublizaja w szkole i nikt tego nie widzi .dopiero jak on uderzy bo już nie wytrzyma to jest afera-nie wiem już jak go bronic

Gość gość
to zalezy od osobowosci, mój syn miał kłopoty zeby miec kolegów , w kołko mi narzekal, ze nikt nie che sie z nim bawic juz w przedszkolu, w klasie były podobne problemy... ogólnie to był zawsze potwornie namolny, zgłaszal s ie do odpowiedzi nie pytany przez nauczyciela. Na basenie - chodził z klasa 2 lata i nie nauczyl sie pływac w ogóle, czesto sie z niego smiano tam, i były kłopoty bo czesto sie długo ubierał, ze cała klasa musiała na niego czekac np. 10 minut... on sie umiał juz ubrac jak miał 2,5 roku, ale po protu czesto sie rozkojarzał przy ubieraniu, i to długo trwało... CZasem jak sie zdenerwował to przeklinal, w kołko zapominał róznych rzeczy szkolnych. Cały czas przychodził z uwagami, typu, ze rozmawia na lekcji- on zawsze nieustannie mówił, wszystko co mu przychodziło do głowy, ze zgłasza sie niepytany, ze nie ma przyborów szkolnych, itp. Nauczycielka była idiotka, i wg niej adhd jest wtedy- miała w 20 letniej pracktyce jeden taki przypadek, jak dzieck sie nie da nauczyc czytac ani pisac LOL Gdyby go posadziła choc do pierwszej ławki byłoby zupełnie co inneog, ale ona go dała do ostatniej

Gość gość
mój ma bardzo podobnie do pani syna ....brak słów