Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Laaaaaauraa

liceum czy technikum

Polecane posty

Gość Laaaaaauraa

Witam. Jestem uczennicą klasy pierwszej w LO.Minęły 2 miesiące,a od początku roku żałuje,że poszłam do ogólniaka.Coraz częściej zastanawiam się czy nie przepisać się do technikum.Niestety zawsze byłam bardzo wyczulona na opinie ludzi i kiedy mówiłam o technikum słyszałam takie słowa "do technikum chodzą sami ludzie bez ambicji".Dotarło do mnie to,że jeśli ktoś chce to przygotuje się sam i mimo tego,że technikum jest uważane za gorsze to może zdać dobrze maturę.Gubię się,bo już nie wiem co mam myśleć.Nic nie podoba mi się w liceum...klasa,szkoła,nauczyciele sami sobie zaprzeczają.Co mam robić? Może ktoś miał podobną sytuacje.

Gość gość
śmieszy mnie takie coś... do technikum ludzie bez ambicji tak? tylko czemu tylu konczy ogolniak, potem studia i kończą na kasie w biedronce albo jadą za granicę bo w kraju nie ma pracy? a po ogolniaku to sie NIC nie umie, zadnego zawodu sie nie ma. Lepsze technikum.

Gość Laaaaaauraa
Ehh rodzicie to mnie chyba zamordują w domu,że jestem tak niezdecydowaną osobą.Po technikum również planuje iść na studia,ale mimo wszystko o jeden papierek już jest więcej,a zawsze można nauczyć się czegoś nowego i technikum mam bliżej swojego domu.

Gość gość
trzeba było myśleć wcześniej

Gość papi11
oczywiscie ze technikum :) powiem ci ze to taki glupi zwyczaj że ,, mądrzy ludzie idą do lo" mądrzy?? hmm moze i tak ale i tacy którzy maja pstro w głowie za kase rodziców chodza no korki zeby tylko przejsc z klasy do klasy i potem oczywiscie byle by nie pracowac studia ... które w dzisiejszych czasach mało co daja. taka prawda . ja sama wybierając lo czy tech myslałam tak po lo mam tylko mature i nic wiecej a na studia niestety nigdy niewiadomo czy pojde a po tech mozesz miec i mature i zawód wiec masz wykształcenie srednie plus technik :) noooo super sprawa po prostu . w takim zwykłym szarym lo oprócz ksiazek nie widza nic , a w tech zalezy od kierunku kładą tez nacisk na praktyki !!! które naprawdę rozwijają .. mówie ci dziewczyno technikum wcale nie jest gorszą szkołą .. zrobisz takie tech i masz wiele wiecej wyborów niż po lo. skonczysz tech mozesz : isc do pracy, na studia, czy cokolwiek innego a po lo: studia bo do pracy chyba takich nie przyjmują prędzej wezma kogos z zasadniczej szkoły

Gość Laaaaaauraa
Owszem trzeba było,ale mam 16 lat i tak jak każdy człowiek popełniam błędy,z których wyciągam wnioski:)

Gość gość
oczywiście, ze technikum jest lepsze i jeśli wybierasz się na jakieś techniczne studia to tysiąc razy lepiej Cię przygotuje! sama kończyłam liceum (ale już dawno, jestem po studiach) i żałuję...