Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

tlc dzis program o in vitro

Polecane posty

Gość gość

bedziecie ogladac? polska edycja dokumentalna 22:30

Gość gość
nie bo mnie szlag trafia na iv. morduja kilkoro dzieci zeby miec 1 :o patologia!

Gość koticzka30
in vitro to morderstwo

Gość gość
tak będę ogladac jestem za invitro

Gość gość
ja tez nie bede ogladac o mordowaniu niewinnych istot ludzkich :( ci rodzice nie powinni miec zadnych dzieci :o jedne morduja zeby drugie mogły zyc :(

Gość gość
tym co piszą o mordowaniu dzieci radzę zacząc uzywac mózgu, a przestać słuchac tego, co ksiądz na ambonie bredzi

Gość gość
Jaki ksiądz? Ja wierzę w naukę a nauka mówi jednoznacznie, że już zapłodniona komórka to CZŁOWIEK w początkowej fazie rozwoju. Idąc Twoim tokiem rozumowania można zabić 15latka, ale nie 70latka. Jaka rożnica w jakiej fazie rozwoju jest istota ludzka? Człowiek to człowiek bez względu na wszystko

Gość gość
bede ogladac jetsem za in vitro

Gość gość
a kto ci powiedział, że zarodki się zabija? masz jakąkolwiek wiedzę na temat in vitro? nie sądzę, bo gdybyś miała choc w niewielkim procencie, to nie wypisywałabys takich bzdur, a jesli cie temat nie interesuje, to nie ogladaj

Gość gość
Ale głupie baby jesteście...gdzie tam zabijanie jest??? Mnie się wydaje że pzreciwnie....reszta zarodków jest mrożona i bardzo często odbierana przez rodziców później...

Gość gość
ja uważam, że in vitro jest niemoralne i jest mordowaniem zarodków ludzkich, z których powstali by ludzie, a do kościoła nie chodzę ale mam swoje zasady, więc przestań mi tu wyjeżdżać z tym księdzem !!

Gość gość
najpierw się dowiedz czym jest in vitro, a potem wyjeżdżaj z moralnością

Gość gość
Te co pisza o morderstwie to na pewno nie doświadczyły niemocy poczęcia dziecka naturalnie i nie wiedza jaki to jest ból gdy wszyscy dookoła mają dzieci a Ty robisz co możesz ale i tak się nie udaje ...Ale cóź mądry to każdy jest....Ale tylko na cafe...

Gość gość
pisałam tu przed chwilę o 22.06 - jedna wyjechała mi się z księdzem, a druga że skoro jestem przeciwna to pewnie nigdy nie miałam problemów z zajściem w ciąże - staraliśmy się z mężem ponad 2 lata i in vitro odrzuciliśmy, w ostateczności myśleliśmy o adopcji, ale się udało zajść w ciąże, kolejna która nie ma racji, jak łatwo szufladkujecie ludzi !!

Gość gość
2 lata starań to żadne starania moja droga....co powiesz na bezskuteczne 8 lat???? Raczej byś taka mądra nie była

Gość gość
in vitro to morderstwo, tak samo jak aborcja. Przejrzyjcie na oczy, ludzie!

Gość gość
Rzygam od debili więc zaglądam tylko na moment. "Mordowanie zarodka"? To nielogiczny bełkot. Doprawdy, kościelne oszołomy powinny trzymać się z dala od życiowych tematów. Czy to zresztą nie pora na jakieś różańce wieczorne czy podobne rytuały? Przy okazji proponuję pomodlić się o rozum i chęć zdobycia minimum wiedzy, takiej z zakresu biologii w szkole średniej.

Gość gość
Ty, kretynie z 21:36, nie obrażaj pojęcia nauki. Nie jesteś w stanie przyswoić wiedzy więc porzuć te zwroty jakoby "nauka jednoznacznie mówiła". Nauka, owszem, jednoznacznie określa kiedy zaczyna działać układ nerwowy. W nauce także pojęcia zarodka w danym gatunku, osobnika gotowego do samodzielnego życia są rozłączne. A ty wyskakujesz nie z pojęciami naukowymi, niedouku, ale filozoficznymi i językowymi. To istotne rozróżnienie, choć nie wiem czy jesteś w stanie zrozumieć przekaz.

Gość gość
Nie macie innych tematow

Jestem za IN VITRO jestem za aborcja.Jestem za wyeliminowaniem czarnych z zycia spolecznego polakow. In vitro mordowaniem? A co z zamorodowanymi dziecmi za zycia? Co macie do powiedzenia o wymyslnych torturach bezbronnych istot? To was nie rusza? Czarny nie dolozy sie do obiadu w szkole,nie da na buty zimowe. Ciezko jest wam zamordowac komorke jednak dziecko narodzone juz tak :P Dzieci ze szkla sa jednymi z najbardziej kochanych dzieci na swiecie. Wyprostujcie sobie bruzdy omotani katole :P

Gość gość
długo.......bardzo długo tutaj nie pisałam...ale dzis musze i napisze wam jedno....DO GARÓW P******E BABY!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość gość
KOCHANKA FRANKA........ dobrze powiedziane..naprawde dobrze

Gość gość
kochanka franka - twój tekst to jeden wielki bełkot bez ładu i składu, jesteś tak tępa, że nie warto nawet zaczynać dyskusji z tobą

Gość gość
2 lata starań to nic ????? powiedz to tym, które tu jęczą gdy po 2 cyklach im nie wychodzi, że już się zamartwiają, że to tak długo trwa

Gość gość
dziewczyny z tymi zwolennikami in vitro nie ma sensu dyskutować, klapki na oczach większe od całego łba mają. Nie warto dyskutować, warto bym wiernym swoim zasadom

Wole belkotac niz sie modlic o niepokalane poczecie :P O pierwsza ciaze starala sie rok.Tylko rok,a mnie sie wydawalo ze to wieki. Dlatego podziwiam kobiety ktore walcza o swoje dziecie do konca.Niech ci co chca kochac maja szanse na poczecie dziecka. Gdyby byla fundacja wspierajaca invitro chetnie bym sie dolozyla, bo wiem co to znaczy byc rodzicem.Bo wiem jakie uczucia czlowiek w sobie nosi.Tego nie da sie opisac.To trzeba przezyc.

gość dziewczyny z tymi zwolennikami in vitro nie ma sensu dyskutować, klapki na oczach większe od całego łba mają. Nie warto dyskutować, warto bym wiernym swoim zasadom Masz dzieci ? Latwo ci poszlo? To nie doceniasz staran i wysilku par ktore ich nie moga miec na pstrykniecie palca. Nie masz dzieci,to idz spac, bo w doopie bylas goowno widzialas. Starasz sie a nie zachodzisz i nie uznajesz invitro.Badz pewna ze wlasne koty cie zezra.

Gość gość
zaszlam w ciąże po 5 latach starań, nigdy nie brałam pod uwagę in vitro, zaszłam gdy zaczęliśmy już z mężem procedurę adopcyjną. I co łyso Ci ? Nie, pewnie zaraz napiszesz, że 5 lat to nic hehe. Kończę dyskusję i tyle do in vitro nikt mnie nie przekona tak jak i ja nie przekonam tu nikogo do zaprzestania popierania tego procederu

5 lat to bardzo dlugo.Baaaardzo dlugo. W procesie adopcyjnym czesto podswiadomosc odpuszcza i zachodzi sie w ciaze.tak samo jak kobieta jest juz zrezygnowana i nie chce walczyc o ciaze.Wtedy zachodzi.Blokada psychiczna. Dlaczego ma mi byc glupio? Ze sie znam bardziej niz ty ? Nikt cie do invitro nie zmusza nie chcesz nie poddajesz sie procesowi bolesnych zabiegow,mierzenia temperaturywizyt w klinikach oddalonych setki km od twojego domu.Nikt cie nie zmusza.To nie obowiazek.

Gość gość
Jak najbardziej za in vitro!!! Co z kobietami ,które są chore?? a pragną mieć dziecko? procedura adopcyjna trwa kilka lat no i trzeba spełnić mega warunki,żeby otrzymać dziecko, a kto da mi te 9 miesięcy noszenia pod sercem małego szkraba?- adopcja, ksiądz?!! Jeżeli Was to nie dotyczy to nie piszcie głupstw, my jesteśmy w trakcie ivf i powiem Wam,że zrobię wszystko ,aby mieć upragnionego aniołka. A takie głupie gadanie o zabijaniu mnie mega wqrwia! Co z matkami, które w ostatnich tygodniach pomordowały dzieci??!! Jakoś tego nikt nie potępia?!