Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zagubiona_21

czy mogło dojść do zapłodnienia

Polecane posty

Gość zagubiona_21

Mój cykl jest nieregularny, mam od 25, bardzo rzadko 31. Otóż, odbyłam stosunek z narzeczonym 14, 15 jak i 17 dnia w cyklu bez zabezpieczenia z wytryskiem. Zanim się kochaliśmy było "sucho" czyli to był chyba dzień niepłodny. A 18 dnia było "mokro" i się zastanawiałam, czy cały czas miałam dni płodne... Czy jest możliwość, aby doszło do zapłodnienia? Wiem, że to nie jest skuteczna metoda za pomocą kalendarzyka, no ale ponad rok się kochamy bez zabezpieczenia, w pewne dni niepłodne do końca się kochamy, a kiedy mam dni płodne jest stosunek przerywany i jakoś uważaliśmy :) wcześniej brałam tabletki przez 8 miesięcy, ale przestałam brać, bo chcę dbać o swoje zdrowie i nie chcę mieć problemów, raz miałam skutki uboczne i już nigdy nie wezmę (jak narazie).

Gość maga33
jeśli podczas stosunku było sucho to znaczy że nie miałaś śluzu płodnego, a więc nie miałaś dni płodnych. Owulacja u każdej dziewczyny przypada na inny dzień cyklu - niektóre mają ją już11dc a niektóre nawet 20dc. Także moim zdaniem, raczej do zapłodnienia nie doszło

Gość koczek2
Na samym kalendarzyku nie ma co polegać ! musisz obserwować śluz i temp. jeśli chcesz znać większe prawdopodobieństwo, kiedy nastepuje owulacja. Zakładając, że u Ciebie wystąpiła 18dc bądź 19dc (co jest możliwe) to jakaś mała szansa jest że doszło do zapłodnienia - wszystko zależy na ile wytrzymałe ma Twój partner plemniki :D Poczekaj a czas pokaże - jeśli nie będzie @ to zrób test ;)

Gość zagubiona_21
Dzięki za odpowiedzi, więc pozostaje czekać.. oby okres się pojawił w spodziewanym dniu.

Gość kaś22
Witam. Zawsze na dzień przed okresem moje sutki stawały się bardziej wrażliwe i były takie aż do zakończenia okresu. Mijała @ (trwała 6-7dni) i sutki wracały do "normalności". ...aż do teraz ;/ 8 października dostałam okres. Zaczął się normalnie tak jak zwykle - zaczął się obficie, bolał mnie brzuch, więc wzięłam tabletkę. Nic szczególnego. Okres trwał o dziwo krócej bo 3 dni, noo 4 dni (czwartego dnia to już "resztki" brunatnej wydzieliny). Okres się skończył, ale moje sutki są nadal wrażliwe.. Jak myślicie, dlaczego ? jakieś wahania hormonalne ? czy mogą być groźne ? Dziś już czwarty dzień jak skończyła się @ a one dalej są wrażliwe

Gość gość
proponuję wykonać test. A co do dni płodnych to może potwierdzaj je sobie czymś? Samo badanie śluzu może nie wystarczyć by dokładnie wyznaczyć fazy cyklu. Fajnym rozwiązaniem jest np mikroskop owulacyjny :)

Gość zagubiona_21
Właśnie dostałam dziś okres, całe szczęście. Nie zabezpieczamy się już półtora roku i dziwne, że nie wpadliśmy, były takie momenty, że się kochaliśmy podczas owulacji ale bez wytrysku. Zastanawiam się od jakiegoś czasu czy na pewno kiedyś nie będę miała problemu z zajściem w ciążę... martwię się trochę, choć nie powinnam skoro narazie nie chcę mieć dziecka, może za rok, 2 lata...

Gość gość
Suche bzykanie bez zabezpieczeń i brak ciąży to świadczy o bezpłodności.Starość jeszcze pogłebi bezpłodnośc

Gość gość
a jednak są głupie laski które zawyżają statystyki wpadek mówiąc że wpadły zabezpieczając się szkoda że nie wspominają właśnie że ich metoda była własnie taka jak Twoja. Rób tak dalej tylko pozniej nie placz i nie radz sie tutaj czy jest mozliwosc zajscia w ciaze.

Gość gość
No cóż piczka zabiera rozum.Jej potrzeby są większe.

Gość zagubiona_21
To nie tak... Nie zabezpieczamy się, ponieważ nie chcę mieć skutków ubocznych przez tabletki antykoncepcyjne, chcę być zdrowa, dobrze wiem, że zawsze jest ryzyko. Nawet jak zajdę w ciążę nic się nie stanie, przygotujemy się do tego, aby dziecko wszystko miało. Chcemy być razem, jesteśmy siebie pewni, planujemy przyszłość, ale na chwilę obecną nie możemy razem zamieszkać, bo nie mamy wystarczająco pieniędzy na mieszkanie, są też inne mozliwości... Gdybyśmy nie chcieli mieć razem dziecka, to nie mielibyśmy wyjścia, prezerwatywa musi być, czy inne metody. Dlatego się martwię czy mogą być problemy zdrowotne moje albo jego, czy po prostu mamy szczęście, że nie zaszłam w ciążę.

Gość zagubiona_21
Co jak co, jesteśmy młodzi, kochamy się :) jeszcze mamy czas na ślub, dziecko itp. Narzeczeństwem można być nawet kilka lat.