Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pije kawe i mysle

rodzice chca pieniadze ode mnie

Polecane posty

Gość gość
Jakie wy jesteście tu głupie Dla mnie sprawa jest prosta ..nie mam nie pożyczam . Dla mnie 800 zl to tez jest dużo. . Autorko a ile lat maja twoi rodzice ?

Gość gość
przycztak to - jaki masz teraz kontakt z matką? Nie wiem, czy ja bym mogła w takiej sytuacji mieć z nią do czynienia.

Gość gość
Ale autorka ma pieniądze, może nie tyle, żeby lekka ręką wyjąc z kieszeni te 800 złotych, ale każdy ma jakieś tam oszczędności. Ona szuka taniego usprawiedliwienia - nie chce pomóc rodzicom, ma ich za nic, i tyle.

Gość gość
Niestety ale pomoc rodzicom to twój zasrany obowiązek,jeżeli bedzie sie od niego migała zawsze mogą oskarzyć cie o alimenty

Gość tak to przeczytaj to
Oj widze , że ktosmnie tu potępił że dalam mojej mamie 90 tys. a co miałam zrobić, wyslac ja pod most?

Gość gość
nie kazdy ma oszczednosci. my nie mamy. a jestesmy w wieku 30 lat. zyjemy na biazco.

Gość gość
Zobaczcie jaki dała tytuł "rodzice chcą ode mnie pieniądze" podczas gdy chodzi o pożyczkę na spłatę zadłużenia... Czuć patologia na kilometr.

Gość gość
Uważam że jesteś w trudnej sytuacji teraz . Jeśli piszesz że rodzice mają na alkohol i papieroski to nasuwa sie jedno nie pomagaj . Ale z drugiej strony np jeśli ich kochasz i zależy ci na nich to im pomóż i tak źle i tak nie dobrze

Gość gość
ja bym rodzicom nie pożyczyła 90 tyś, które ciułałam przed kilka lat odmawiając sobie wszystkiego. Na twoim miejscu kupiłabym mieszkanie, rodziców namówiła do sprzedaży ich mieszkania, pieniądze ze sprzedaży mieszkania mogliby przeznaczyć na spłatę długów, a sami poszliby na wynajem, trudno się mówi. Za głupotę sie płaci.

Gość gość
Każdy ma oszczędności. Tylko jeden będzie miał 100, a drugi 100 000. Kwestia ile zarabiasz. Nie wierze, że wydajecie pensje co do grosza nie bieżąco.

Gość pije kawe i mysle
ja zyje na styk,jest mi ciezko.czy tak trudno to zrozumiec?nie mam wolno biegajacych 800zl,przeciez nie wyczaruje a wy od razu ze jestem zla itp.NIE MAM i juz.albo czynsz albo rodzice.czy mam brac z nich przyklad i sama zaciagac dlugi?mam isc razem z nimi na dno?

Gość gość
tak to przeczytaj to jestes glupsza niz ustawa przewiduje. zamiast zapewnic dziecku,swej rodzinie miejsce swe oddalas kase ktora twa gamonica matka przebalowala na innych czlonkow rodziny. twoja matka nadal bieze kredyty wiec szykuj sie na nowy zasilek dla niej bo ona taka biedna. naiwna jestes jak holera ale na szczescie mozna walnac ci kit,ze nie miala na jedzenie itp. ciekawe kiedy stara cwaniara ci odda. nie udzielaj sie bo jestes idealnym przykladem niezaradnosci zreszta co najlepsze masz po mamusi. hahaha

Gość gość
Długi to temat rzeka. Mama mojego narzeczonego sprzedała swoją kawalerkę, która miała byc dla nas na start. Sprzedała a długów w wiekszosci i tak nie spałciła bo stwierdziła, że obcych (a były to długi jej już niezyjacego meza, ojca mojego) spłacac nie bedzie.

Gość gość
Ty durna prukwo, nikt nie każe ci "wyczarować" 800 złotych, zastanów się nad tym ILE możesz im pożyczyć i SKĄD mogą wziąć resztę. rusz makówką. ida święta, na pewno wezmą kolejne pożyczki jak im nie pomożesz.

Gość gość
ta co napisała ze dała matce 90 tyś dla mnie wieje patologią jeszcze matka w chwilówkach pożyczała haha w życiu bym nie dała wygoniła bym albo tak jak ktoś napisał kazała bym sprzedac mieszkanie . Toć była świadoma że tyle długów robi .

Gość pije kawe i mysle
nie mam oszczednosci,zyjemy w Polsce.moze wy macie ale ja nie,bo oplaceniu wszystkiego zostaje mi skromnie na zycie.

Gość gość
gość ta co napisała ze dała matce 90 tyś dla mnie wieje patologią jeszcze matka w chwilówkach pożyczała haha w życiu bym nie dała wygoniła bym albo tak jak ktoś napisał kazała bym sprzedac mieszkanie . Toć była świadoma że tyle długów robi . . ... Takie podejście do rodziców i rodziny jak twoje ma tylko patologia. Gratuluję. Twoje dzieci wystawią cię na śmietnik, jak przyjdzie czas, że zaczniesz chorować i śmierdzieć.

Gość gość
Autorko ile twoi rodzice maja lat i czy pracują ???/

Gość gość
jak nie ma sakad ma wziac. sama sie pograzyc.???????????

Gość gość
ale autorka nie ma kasy

Gość gość
Ile zarabiasz? Ile wydajesz i na co? Poszukam ci oszczędności, zajmuję się tym zawodowo.

Gość gość
jezeli ty pozyczysz to nie starczy ci na czyns i ty narobisz sobie problemow...a ta co pozyczyla 90 tys hmmm posmysl ,co z kilka lat bedzie czulo twoje dziecko...chodzisz w podziurawionych butach.bo mamsia narobila dlugow w chwilówkach..ciakw ena co je narobila...ktos dobrze powiedzial ,mogla sprzedac mieszkanie ...a czemu tego mieszkanie nie dadza tobie skoro im tyle kasy dalas??????

Gość pije kawe i mysle
ojciec ma emeryture,matka jest jeszcze cakliem mloda,mogla isc do pracy jako opiekunka do dziecka ale nie chciala,bo´´cudzym bachorem sie zajmowac nie bedzie´´.mieszkaja u babci,babcia ma duza emeryture,bo dziadek byl podpulkownikem podczas wojny.

Gość gość
Bo pewnie dostanie to mieszkanie po śmierci. Ja myślę, że dziecko nie będzie miało pretensji, tylko dobry wzór, a oni jeszcze się odkują - skoro wcześniej byli w stanie tyle odłożyć, to na pewno dadzą radę.

Gość gość
"Takie podejście do rodziców i rodziny jak twoje ma tylko patologia. Gratuluję. Twoje dzieci wystawią cię na śmietnik, jak przyjdzie czas, że zaczniesz chorować i śmierdzieć." Dlaczego matka wcześniej po pomoc nie przyszła tylko dopiero jak jej długi sięgnęły 90 tyś? To trzeba nie mieć honoru, żeby odbierać dzieciom ich krwawice. Jak moim rodzicom brakuje do życia to dołożę im w miesiącu 3 stówki. Zawsze im powtarzam, że maja mi mówić na bieżąco a nie zaciągać kredytów.

Gość gość
Ja też coś napiszę moja teściowa wzięła dla koleżanki kredyt przychodziła sie chwaliła nawet nie wiem ile to było kredytu ale spłaca już 3 rok mówiliśmy z mężem żeby nie brała nie pomogło i wzięła. Teraz wyje że musi spłacać czyjeś długi , potem druga koleżaneczka przyszła postawiła piwko i namówiła ją zeby jej na lodówkę wzieła pożyczkę i też wzieła . Jest jej ciężko ale jak jest taka głupia żeby k***a obcym ludziom brać kredyty kiedy się jej tłumaczy żeby nie brała to niech sobie teraz radzi ja jej powiedziałam że nie bede spłacać długów jej koleżanek kiedy to jej tłumaczyliśmy jak dla dziecka żeby nie brała . Żyje jakoś musi ale niestety pasa tak zaciska że czasem ledwo starcza nie zdziwie sie jak te długi pospłaca i znów komuś weźmie pożyczkę . I co ja teraz z mężem ledwo zyjemy ale jakoś ciągniemy to może mamy jej kredyty spłacać ? Nigdy w życiu ! Lubię moją teściową ale na temat jej długów nóż mi się w kieszeni otwiera. I te jej teksty że ona musi se kasiastego faceta znaleźć. Bo ona ma rente i do roboty nie pójdzie .

Gość gość
długi rodziców to najgorsze co może być, mój ojciec zostawił swoje długi, a że nie mogłam się zrzec spadku (mama by nie miała gdzie mieszkać) to płaciłam i płakałam. A ojciec długów narobił, żeby pić. I gdyby do mnie przyszedł (przed śmiercią) prosić o pomoc to nie pomogłabym

Gość pije kawe i mysle
juz pisalam,cale zycie byli nieodpowidzialini.mieszkaja u babci,bo musieli sprzedac mieszkanie.oczywiscie tez na dlugi.

Gość gość
No widzisz, debilko, zasugeruj, żeby pożyczyli od babci, skoro ma duża emeryturę, i po problemie. Trzeba było od razu napisach, że mają od kogo pożyczyć.

Gość nononononononono
No to tym bardziej nie pożyczaj ..Mają swoje dochody to niech gospodarza się z tego co mają .