Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co dajecie swoim półtorarocznym maluchom na śniadanie

Polecane posty

Gość gość

j.w jestem mamą półtora rocznej dziewczynki, mała jest strasznym niejadkiem, w sumie je na zmianę , chlebek z białym serkiem, jajka, kiełbaskę, pomidora, serek ziarnisty.... Już nie wiem co mam zobic by zjadła coś innego, a wy co podajecie? Czy dzieciaszki chętnie jedzą?

Gość gość
często kaszę jaglaną, orkiszową, owsiankę z owocami itd omlet z kaszą gryczaną i brokułem. Bułka z mięsem i pomidor, czasami z serem, jajko na twardo i sałata. Cokolwiek dam to zje.

Gość gość
G ó wno z posypką cukrową.

Gość gość
jajko na miękko. jajecznicę, omlet naleśnika. Kanapkę z serkiem albo masełkiem. Czasem parówka lub kiełbaska.

Gość mleko matki najlepsze
tylko cyca.

Gość gość
mój mały je mleko na start z kaszką, a potem dopiero 2 śniadanko

Gość gość
naleśnika, jabłka w cieście, kakao

Gość mamuska synuska
moj maly zjada: parowke, jajko na twardo/miekko/jajecznice na maselku, tost z zoltym serem/kanapke z szynka/nalesnik/kasza mleczno-ryzowa na gesto

Gość gość
a moje dziecko (2 lata) niestety jakoś nie bardzo lubi jeść śniadania i odmawia wszystkiego, dopiero po jakiś 2-3 godzinach od przebudzenia zjada coś konkretnego. Jak go od tego odzwyczaić????

Gość gość
Ty nazywasz takie dziecko niejadkiem? :D To ja bym chciała, żeby moje takim niejadkiem było, bo ani jajka, ani sera, ani pomidora :D Tylko jogurt plus suchy chleb :P I co? I żyje, a zmuszanie to najprostsza droga do porazki. Jeżeli dziecko nie chce jeśc po wstaniu to po co zmuszać? Zje po 3 godzinach to przecież nie umrze przez ten czas... Ile wy byście chciały żeby te wasze malutkie dzieci jadły? :o

Gość gość
owsianka na mleku, parówka, kiełbaska, jajko na miękko, jajecznica, omlet na słodko/słono, kanapka z wędliną, serem białym/żółtym, pasztetem, serkiem takim do smarowania, jajkiem na twardo, dżemem, nutellą, pomidorem, ogórkiem, papryką. Różne rzeczy. dzisiaj zjadła serek wiejski (200g)+cały pomidor i pęczek szczypiorku (wkrojone do serka), 1 duża kromka chleba z masłem, kubek kawy zbożowej z mlekiem

Gość gość
Moja ma 17 m-cy do mleka jej nie zmusze bo ma odruch wymiotny\ Na śniadanie zjada zalewajkę codziennie lubi na drugie serek homo z bananem i synamonem - chleb jest be. Waży 9,230 jest od rana do wieczora w biegu to dziecko sie nie męczy

Gość gość
Boze zarzz sie zacznie ze nutella to najgorsze gowno jak danonki. I ze dziecku.nie swac slodyczy etc..

Gość gość
No gowno, ale dobre :D

Gość gość
cynamonem miało być upsss