Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dziecko ma 2 miesiące i nadal ma kikut pepowinowy

Polecane posty

Gość gość

co o tym sądzicie? 2 tyg temu bylismy u szczepienia i pediatra powiedziałą, że z pępkiem wszystko ok tylko mamy smarować fioletem ze spirytusem. Tak więc robimy a kilkut jak sie trzymał tak sie trzyma...

Gość gość
to bardzo długo, syn miał 3 tygodnie i lekarz mówil że stosunkowo długo. Ja psikałam takim srodkiem, chyba ocninosept i najlepiej nie zawijać, tylko żeby schło.

Gość gość
ja tez psikałam octeniseptem cąły czas. Kikut jest zadbany, nic nie smierdzi, nie sączy się. Pediatra i połozna mówiły, że niektore dzieci mają nawet 8 tyg. No ale 8 tyg juz minęło a kikut nadal sie dosyć mocno trzyma. Odkąd smaruję fioletem niby malutka różnica jest ale naprawde bardzo mała. za niecały miesiąc kolejne szczepienie nie wiem czy czekac do tego czasu czy iść do lekarza wcześniej z tym kikutem...

Gość mleko matki najlepsze
Spróbuj wycisnąc mleko na kikut z piersi - to najlepszy kosmetyk i samo zdrowie!

Gość mleko matki najlepsze
już się ktoś podszywa, jakie to żałosne... ale widać jak podszywacza boli zwykła prawda. ja smarowałam kikut fioletem. Occtenisept jest do kitu.

Gość gość
ja tez robilam ocatniseptem i kukut sie moczyl i nie chciał schnać. Położna poradzila mi spirytus salicylowy i odpadł za 3 dni :)

Gość gość
Moze idzcie do innego peditry.rozni sa,a moim zdaniem to nie jest normlne,strasznie dlugo.moj synek ma mies.kikut odpadl mu po tygodniu ,a juz ten tydzien byl dla nas ciezki z uwagi na pieliszki itd a w drugim mies.dziecko jest bardziej r****iwe i lezy na brzuszku wiec moze sobie zerwac i bedzie ranka.ja bym poradzila sie madrego pediatry

Gość mamowa
Moja kikut miała ok 3 tyg. Też psikałam tym g... octaniseptem. Jak przestałam psikać czymkolwiek, odpadł w ciagu kilku dni

Gość gość
autorka - no własnie psikałam octaniseptem i wydawąło mi się, że on raczej namacza ten kikut niz go wysusza gdyż po bokach ( tam gdzie styka sie ze skórą ) był miękki. Teraz wydaje mi się, że jest troszkę twardszy i że bardziej już oedchodzi od skóry ale jednak jeszcze mocno sie trzyma

Gość gość
niecale 2 tyg, a tylko octanisept

Gość gość
my niczym nie psikaliśmy. przemywałam tylko wodą z mydłem i dokładnie osuszałam, kikut odpadł po 7 dniach.. a te wszystkie specyfiki mysle, że są niepotrzebne.