Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wstydze sie szukac pracy

Polecane posty

Gość gość

niedawno skonczylam drugie studia, mam dwa licencjaty, jesli dostane prace pojde na studia magisterskie z jednego z nich. Moj problem polega na tym ze boje sie roznosic CV, wstydze sie chodzic i prosic o cokolwiek, zawsze taka bylam, jak ktoś mnie oszukał w sklepie nigdy nie szłam z reklamacją. Nie lubie upominac sie o swoje i teraz mam problem, Cv juz leża wydrukowane trzeba tylko wsiaść w samochód i je porozwozic po okolicznych firmach. Boje sie jak mam to robic, po prostu zostawic i wyjsc? a jesli ktoś od reki wezmie mnie na rozmowę? ehh taki ze mnie tchórz...

Gość gość
no tak... lepiej nie szukaj pracy bo i tak ci sie nie uda

Gość gość
I tak tego nie unikniesz. Mozesz sprobowac wysylac mailem, ale i tak predzej czy pozniej bedziesz musiala isc na rozmowę, czasami one są kilkuetapowe wiec tym bardziej.

Gość gość
jak ty jesteś taka ćmokowata to nieprędko znajdziesz pracę. Teraz pracę mają ci przebojowi, komunikatywni, ci co po trupach do celu. No chyba że masz dobre znajomosci.

jak zaczniesz, kazda kolejna wizyta bedzie latwiejsza. i nie daj sie zbywac sekretarce czy cos w tym stylu - wtedy ni trafi cv w odpowiednie miejsce

Gość gość
tak na bank wezmie cie od reki na rozmowe... juz nie ma co ktos robic akurat wezmie od razu.... co za czlowiek....

Gość gość
czy wy zawsze musicie od razu obrazać ludzi? Napisala co czuje chciala sie wyżalic moze jakas rade dostać. Ojj sami przebojowi sie znalezli.... a ty autorko faktycznie wez sie w garść, ubierz się oględnie, uśmiechaj i idz! Powiedz ze chcesz zostawić CV i tyle To nic strasznego. skoro tak sie boisz to problem sie zacznie gdy zaproszą cie na rozmowę bo na razie to sie nie ma czym stresować..

Gość gość
bo to prawda że przy takim bezrobociu to pracę ma tylko taki co umie rozpychac sie łokciami, a nie jakis niesmialy co sie boi