Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pomoc zgwałconej

Polecane posty

Gość gość

Temat powazny dlatego prosze o powazne odpowiedzi... Móglby ktos doradzic mi jak pomoc swojej dziewczynie ktora kilka lat temu została zgwalcona? Wiem o tym tylko ja, ona nie chce o tym rozmawiac z nikim, nawet juz ze mną. Zna ktos jakies fundacje, organizacje w Krakowie które mogly by nam pomoc?

Gość gość
a co niby mam zrobic? zostawic ją ? takim jestes mezczyzną, klopoty widzisz i uciekasz?

Gość gość
staszek nie miał nigdy kobiety - nie przejmuj sie nim gościu :)

Gość gość
ktos cos doradzi? najchetniej polecil kogos kto mi profesjonalnie pomoze

Gość gość
jestescie załosni...

Gość gość
Nie jesteśmy ogólnie żałośni poza wyjątkami. Pytam ile ona ma lat, bo szczególnie nastolatki lubią zmyślać g***ty i jak to były okrutnie poszkodowane przez los, aby najzwyczajniej wzbudzić w chłopaku uczucia opiekuńcze. Absurd? Nie, tak bywa, zwłaszcza gdy miały mało uwagi ze strony najbliższych i równieśników wcześniej. Nie twierdzę, że jej g***t nie spotkał, ale łykanie każdego słowa też nie jest dobre.

Gość gość
gość a co? nie chce ci dawać tyłka i tłumaczy się g***tem sprzed kilku lat, co? stary numer! nie podobasz się jej frajerze!!! xxxxxxxxxxxxxxxxx moja siostra tak zawsze facetów załatwia - doi ich z kasy i zgrywa zgwałconą przed laty bidulkę jak jej się facet nie podoba, żeby go do wyrka nie wpuścić a jednocześnie nie spłoszyć!

Gość gość
Nie wiem dlaczego kafe cenzuruje słowo G.W.A.Ł.T, ale to wykropkowane to właśnie to słowo w poście wyżej! Coraz gorsze bzdury się dzieją na tym forum.

Gość gość
Niektórym nie tylko o kasę chodzi, ale po prostu lubią być w centrum uwagi, rozpieszczane, głaskane, wysłuchane, bo spotkała je krzywda w życiu, a tak na prawdę ta krzywda wymyślona jest po to, aby uzyskać to, co się zamierza i nie koniecznie związane jest to z kasą.

Gość gość
jestescie zalosni ona tego nie wymysliła ma ciezka nerwice z tego powodu. gratuluje wam podejscia. temat juz nieaktualny niech jacys desperaci wyleja swoje zale ja poszukam pomocy gdzies indziej

Gość gość
Na podstawie wieloletnich terapii powiem tyle, że... z.gwałcone kobiety albo nie wspominają o g.wałtach w ogóle, a jak już zaczynają mówić o nich, to mówią i nie robią szopek w stylu filmów hollywoodzkich (chciałabym powiedzieć a boję się i happy end). Więc przypuszczam, że dziewczynka ściemnia na jakieś własne potrzeby, a zagrywki typu "nie chce o tym mówić" to część gry. Nie gniewaj się, ale póki niewiele wiadomo o jej przypadku, tyle przynajmniej ja stwierdzić mogę. A jeśli stwierdzasz, że jesteśmy wszyscy żałośni, więc wyszukiwarka twoją potęgą, możesz się z kimś skontaktować i uzyskać radę. Naciskać jej (dziewuszki) nie ma co.

Gość gość
daj mi do siebie jakis kontakt pls

Gość gość
Nerwicę ona może mieć z różnych powodów, a wymysł jeszcze większej tragedii (typu g.wałt), to po prostu usprawiedliwienie jej stanu. Ona powinna zacząć się leczyć począwszy od nerwicy, a ewentualnie terapeuta/psychiatra będzie znał przyczyny jej nerwicy. Póki co poleć jej terapie przynajmniej u psychologa.

Gość gość
gosc z 19:15 moglbym z Tobą porozmawiac jakos na priv?

Gość gość
Do postu z 19:17... wymysły typu g.wałt może stanowić część usprawiedliwienia jej stanu lub wynik jej stanu. Można być znerwicowaną przez na przykład przemoc (psychiczną czy fizyczną) w domu rodzinnym, a następnie w związkach kobieta będzie miała zapędy do wymyślania tragicznych sytuacji, aby być w tym centrum uwagi ukochanego, głaskana, żałowana... to... czego zabrakło jej od najbliższych. To tylko przykład, a sytuacji może być wiele tyle ile ludzi.

Gość gość
Oczywiście że możesz ze mną porozmawiać, ale na kafeterii nie ma priv. Z góry uprzedzam, że nie używam komunikatorów typu GG, skype owszem, a na początek najlepiej mail lub nr. tel. Oczywiście tutaj nie podam kontaktów osobistych, wieęc jeśli uważasz, że warto pogadać... zostaw kontakt.

Gość gość
Ok. Już piszę i za chwilę, podam ci pierwszą literę mojego loginu i czas wysłania maila, abyś wiedział, że to mail ode mnie. Tak na wypadek, gdyby jakiś żartowniś chciał napisać do ciebie.

Gość gość
Login na literę E (małą), czas wysłania 19:37-38.

Gość gość
OK, a móglbys mi jeszcze krotko napisac skad masz doświadczenie w tej sprawie?

Gość gość
Myślę, że pogadamy osobiście już na ten temat, tak uważam, ale zdradzić mogę ci tyle póki co, że jestem po psychologii dawno temu. Najlepiej by było, abyśmy mieli czas porozmawiać na przykład na skype. Nie zakładam, że teraz, bo dla mnie byłoby najlepiej jutro, ale skoro masz już mój email, możemy swobodnie się umówić.

Gość gość
Oczywiście możesz nie skorzystać z rozmowy ze mną, a w internecie jest multum tak na prawdę organizacji zajmujących się takimi problemami. Zastanów się po prostu na spokojnie i pomyśl zwyczajnie.

Gość gość
Nie bierz do głowy, tutaj świry też siedzą ;)