Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy wasze przedszkolaki maja 2pary kozakow i 2 kurtki

Polecane posty

Gość gość

Bo ja uwazam ze jedna sztuka to za malo natomiast moj maz twierdzi ze po sztuce wystarczy, ze przeciez i tak do przedszkola corke zawoze autem wiec ani nie zmoknie ali nawet nie zmarznie. Co wy na to? Ja juz kupilam jej kata kurtke plaszczyk i kozaki takie botki chcialam jeszcze kupic kurtke ala narciarska i pozadne buty z bartka takie trapery.

Gość gość
moja ma 1 kurtke na zime- puchowy plaszczyk. sniegowce. ale musze jej dokopic 2 kurtke i buty.

Gość gość
Mój ma płaszczyk ciepły elegancki, do tego skórzane traperki a na śnieg cały kombinezon, kurtkę narciarską z ocieplaczami i śniegowce.

Gość gość
jak to 2 pary??? kurtki ma 3 a buciki 4 pary

Gość gość
Ja już mam 2 kurtki i 2 pary butów.

Moje dziecko ma dwie pary butów na zimę i dwie kurtki. Planujemy jeszcze kupić mu strój na narty i zacząć pomału naukę, żeby ładnie śmigał jak będzie starszy :) A Twój maż sie nie zna :) druga kurtka moze być np tańsza jeśli kogoś nie stać na dwie porządne, ale trzeba ją mieć na wszelki wypadek, buty to samo.Chyba że dziecko ma się wcale nie bawić na śniegu tylko chodzić jak stary dorosły :o

Gość gość
a myslicie ze np. kalosze ocieplane moga byc na zime?

Gość gość
Tez mu mowie ze sie nie zna;) dzieki dziewczyny pokaze mu co napisalyscie i bez wyzutow sumienia jutro nadrobie zaleglosci zakupowe;)

Gość gość
Kurtki ma 3 - dwie z lumpeksu trzecia droga. Buty narazie jedna para ale dokupie. Trzeba miec conajmniej po dwie pary butow i dwie kurtki, tak na wszelki wypadek. Jakby jedna nie zdazyla wyschnac a trzeba gdzies wyjsc.

Gość gość
To dziecka zycie wyglada tak? : samochod, przedszkole, samochod, dom? Twoj maz chce uziemic dziecko na zime w domu? :) kurtki 2 I buty tez 2 pary. Na wyjscia I na szalenstwa na sniegu :D

Gość gość
Jestem w drugiej ciazy i zrobilam liste zakupow i chyba sie przerazil wydatkami i chce wprowadzic ciecia na garderobie corce;)

Gość gość
moj nie jest przedszkolakiem, ale tez odpowiem :) ma jedna nowa kurtke, dwie uzywane- 'zwykla' i taka puchowa na wieksze mrozy. Butow ma jedna pare, musze kupic jeszcze jedna, w tamtym sezonie nawet czapek mial kilka, bo czesto brudzil, wiec i w tym pewnie na jednej sie nie skonczy

Gość gość
moje ma 81 par butów i 32 kurtki.

Gość to słabo bo 82 kurtki
w żaden sposób na całą zimę nie starczą! nie mówiąc o butach... 32... :O :O :O

Gość gość
gość Jestem w drugiej ciazy i zrobilam liste zakupow i chyba sie przerazil wydatkami i chce wprowadzic ciecia na garderobie corceoczko.gif ... A ty ile zarabiasz, gwiazdeczko, i ile wydajesz na siebie a ile na dzieci?

Gość gość
Ja zarazbiam 1700 maz 3 tys wiec zle nie stoimy. Dlugow nie mamy, oplaty male wiec chyba przez druga kurtke i buty nie zbankrutujemy;)

Gość gość
To coś mało zarabiasz, a męża ciśniesz na drugie dziecko, i będzie zapieprzał za te 3 tysiące na 4 osoby? No nie wiem, nie wiem... Do MOPSu albo Caritasu czas wam iść!

Gość gość
Oczywiscie, a co jesli ubrudzi kurtke? Co bedzie miec na zmiane jak upierzesz? A buty jak przemokna? Wgl jedna kurtka do szkoly i na wyjscia to za malo, ja kupuje zawsze sniegowce i kozaczki synkowi, i 2 kurtki, w tym roku bedzie mial 3 bo jedna kupilam za grosze w sh i bedzie typowo nacodzien

Gość gość
Ja nie uwazam ze to malo. A po zapomogi predko nie pojdziemy spokojna twoja glowa.

Gość gość
moj ma zawsze jedna kurtke i jedne buty za to 3 pary spodni bo najczesciej brudzi lub sie gdzies kula, buty ma z membrana wiec nie przemakaja a kurtka jak sie zbrudzi lub zmoczy to na kaloryfer i zaraz sucha nie rozumiem po co przedszkolakowi po kilka par butow lub kurtek jak w tym pochodzi tylko grudzien styczen luty ewentualnie poczatek marca i tyle, za rok i tak za male, a ty jak wozisz autem do przedszkola to juz w ogole bezsens uwazam ze twoj maz ma racje

Gość gość
zależy jak kto lubi, jednakże 2 kurtki i 2 pary butów nie są przesadą

Gość gość
ja uwazam ze dziecko powiino miec przynajmniej 2 kurtki. moja na jesien ma 3. 1 taka tylko na wyscjia- przedszkole, zakupy. a 2 ma tylko na podworko czy do lasu. butow ma 4 pary- adidasy, trapery, kalosze i ocieplane trampki/

Gość gość
ludzie jak ja was czytam to mi wolosy deba sytaja moje dziecko mam moze z 10 kurtek , butow sama nie wiem ile do kazdego stroju prawie a tu kotos pisze ze maz zakazal kupic buty ludzie i dziecko ma 1 pare ty tez w jednej lazisz z cala zime?

Gość gość
po za tym dziecku mozna kupi cw sh. ja wiekszosc ubran tam kupuje- ubrania do przedszkola i na podworko. bo mi szkoda wydac kupe kasay na ubrania wiedzac ze corka zaraz pobrudzi, poplami. codziennie wraca z przedszkola z brudnymi spodniami. cale kolana sa zielone, bo jedzi po trawie. a to ciezko doprac. buty jakj niszczy- poobdzierane czubki.