Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

RATUNKU PLESNIAWKI ATAKUJĄ

Polecane posty

Gość gość

Witam moja 2 miesięczna córka dostała PLESNIAWKI . Karmie ją tylko piersią nie podaje jej butelki ani smoczka. Znacie jakieś leki na to paskudztwo?

Gość gość
O właśnie jakąś taka nazwa obila mi się o uszy . A na receptę to jest? Najlepsze jest to że przedwczoraj byłam u pediatry i małej nic nie dolegalo możliwe że to się robi tak szybko czy może nie uwaga pediatry. I skąd to się w ogóle bierze dbam bardzo o higienę swoją jak i dziecka i nawet jak już chce podać dziecku smoczka to nie realizuje go bo nie chce jej wyjalowic organizmu

nie to bez recepty, ok 4 zł kosztuje w aptece. smarujeszc buzie dziecka, smoczek, swoją pierś i ustępuje. To chyba każde niemowle ma. Moja córka chyba 3 tyg miała jak to dostała. Jak pójdziesz do lekarza do ci inne cudo ale to działa najlepiej.

Gość gość
No ok dzięki za radę w tylko bądź razie lecę do apteki

Aphtin jest bez recepty, ale to tylko pomaga w gojeniu, nie przyspiesza zbytnio. Zapytaj pediatre, co może być przyczyną.

Gość gość
Nie każde niemowlę ma, moja córcia nigdy pleśniawek nie miała.

Gość gość
Byłam przedwczoraj i nic u niej nie widziała

Gość gość
Niestety pani w aptece nie sprzedala mi aptinu ponieważ on rzekomo nie jest na PLESNIAWKI. Dala nam nystatyne w proszku. Czy ktoś to stosował? Bo z tego co czytam opinię to średnio ona działa

Gość dziwne jak ja poszlam to
dostalam aphtin z zastrzezeniem ze jak nie pomoze to mam isc po recepte na nystatyne. Stosuj nystatyne i tyle. U nas plesniawki zniknely dopiero po 2 tyg jak przebil sie zab. Lekarz potwierdil ,ze moze tak byc. Ale to bylo w 4 miesiacu.

Gość gość
Moj synek ma miesiac, od lekarza na plesniawki dostalam wlasnie nestatyne, u nas pomogla od razu, pamietaj tylko ze po rozrobieniu preparatu nalezy trzymac go w lodowce, lek po 7 dniach jest do wyrzucenia... aha i rozrobiony preparat nakladaj pipeta na gazik sterylny i pedzluj nim buzie dzieciatka tylko staraj sie robic to dokladnie... i jeszcze jedno mi lekarka powiedziala aby smarowac 3 razy dziennie przez siedem dni. Plesniawki robia sie od mleka, w jamie ustnej rozwijaja sie bakterie i grzybki, nestatyna pomaga, aphtin takze jest dobry. Pozdrawiam

Gość gość
U mojej córki pleśniawki pojawiły się po antybiotyku, który musiała brać jak miała 3 mce (bakterie w moczu), walczyliśmy strasznie długo, ciągle to cholerstwo wracało... I aphtin, i nystatyna, wyparzanie wszystkiego co się da. Maskara, bo co zeszły jej z buzi, to za 3-4 dni wracały z powrotem. Nie chciała jeść, bo pleśniawki powodują ból, i tak już wcześniej mało przybrała na wadze przez to zapalenie dróg moczowych, potem na dodatek brak apetytu. W końcu jej przeszło po zastosowaniu "babcinego" sposobu, chociaż nie wierzyłam, że to cokolwiek da.. Na pieluszkę tetrową złapałam odrobinę moczu córki, przetarłam tym język i policzki wewnątrz i pleśniawki jak zginęły tak się już nigdy nie pojawiły... :) Chociaż metoda okropna, i do tej pory mnie odrzuca jak sobie o tym pomyślę. Ale nic, mam nadzieję że Twojej córeczce przejdzie po lekach :) Smaruj sobie też co jakiś czas brodawki, bo inaczej mogą nawracać.

Gość gość
Dzięki dziewczyny za pomoc. Też słyszałam o tym moczu ale jakoś się przekonać nie moge :-P dlatego najpierw zacznę od nystatyny jeśli ona nie pomoże to wybiorę się do lekarza albo "nafaszeruje" ją jej własnym moczem :-P a i jeszcze jedno bo z opakowaniu była pipeta i tam jest miarka 1ml i ta właśnie dawkę nam stosować? Czy mniej a może trochę więcej. Przyznam szczerze że nigdy nie miałam tego cholerstwa w ustach. Jedyne co to z mężem się męczymy w miejsca intymnych . On jest nosicielem i co chwilę mnie zaraża za 2 dni po stosunku mnie wszystko swedzi pieczę a potemjego i tak w kółko. Mimo leczenia to wraca :-(

Gość gość
U mojego dziecka Aphtin okazał się najsłabszy Nystatyna pomogła na krótko Najlepszy okazał sie ( polecony przez pediatre) Gencjana fiolet roztwór wodny - no fiolet jak do pedzlowania tylko wodny, brudzi- ale efekt piorunujący i tak samo dobrze działa na odparzenia a kosztuje koło 3 zł.

Gość gość
Moja córeczka także dostała pleśniawek kiedy miała 2 miesiące. Lekarz zapisał jej nystatynę, ale nam nie pomogła. Pleśniawki wracały. A nystatynę nabierałam na wacik i przykładałam w miejsca gdzie były pleśniawki, pipeta była strasznie niewygodna. Pomógł nam syrop flumycon (na receptę), pleśniawki zniknęły po 3 dniach i do dzisiaj się nie pojawiły :)

Gość gość
U mojej corki plesniawki pojawily sie okolo 7 miesiaca i dostalysmy wtedy nestatyne i cebion multi do smarowania tzn dawalam na lyzeczke nestatyny 2 krople cebionu i 3 razy dziennie smarowanie po 3 dniach bez sladu i nie ma do tej pory

Gość gość
Oby ta nystatyna pomogła jak nie to kupię fiolet