Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak mam do cholery znaleźć prace

Polecane posty

Gość gość

skoro dziś bez znajomosci to nawet człowieka do sklepu przyjąć nie chcą:( a ja chce po prostu uczciwie zarabiać na życie, czy to tak wiele w tym p******ym kraju?

Gość gość
w jak duzym miescie szukasz?

Gość gość
Wrocław i tu jest straszna lipa. wszędzie chcą studentów albo z orzeczeniem o niepełnosprawności. a znajomości niestety nie mam (znajomi którzy mają prace mają ją po znajomości i mówią o tym otwarcie). mam sobie oko wydłubać żeby ktoś mnie zatrudnił?

Gość gość
A jakiego rodzaju pracy szukasz?

Gość gość
a może z domu wyjdz

Gość gość
Praca to jedna ,ale najpierw durna rozmowa kwalifikacyjna ! Te rozmowy sa po prostu beznadziejne ! i na koniec tekst oddzwonimy do pani

Gość malinaaaaaaaaaaaaaa
Mi ostatnio w reserved proponowali 7 zł za godzinę... jestem z Gdańska.... Mam 25 lat jestem po studiach no i sorry ale za taką kwotę się nie utrzymam więc odmówiłam... Z resztą Chłopak i Rodzice powiedzieli że taka praca tylko dla studentów którzy chca sobie dorobić .... To jest śmieszne jakie stawki są proponowane ludziom, dodam jeszcze ze Kobieta byla zaskoczona jak jej odmówłam :)

Gość malinaaaaaaaaaaaaaa
z resztą firma lpp można sobie poczytać w internecie same negatywne komentarze...

Gość gość
a mnie oststnio rozwalilo ogloszenie pracodawcy "Poszukuje osoby do sprzatania po studiach " -no po prostu szacun !

Gość gość
ale 7 zł netto czy brutto?

Gość gość
może po studiach w sensie, że pomieszczenia nazwali studiami?

Gość gość
coo Ty pieprzysz, mieszkam we Wro i pracy jest MASA w okolicy! a jaki masz zawód i wykształcenie? tu największy brak specjalistów i inżynierów (wiadomo, na kasie może robić każdy a co odpowiedzialniejsze stanowisko to już nie) i za całkiem fajną kasę (ja zero doświadczenia i mam pracę bez znajomości, gdzie mnie proszą żebym jak najszybciej przyszła - ale muszą poczekać aż dziecko oddam do żłobka, i oczywiście nie za jakiś 1-2tys)

Gość gość
a mnie rozwaliło jak ktoś szukał studentki dziennej do opieki nad dzieckiem od 8 do 17 za uwaga 600zł miesięcznie :D aż musialam napisac temu debilowi, to kiedy ta studentka ma sie uczyć i chodzić na studia? :D

Gość malinaaaaaaaaaaaaaa
no dokladnie, a najgorsze jest to że są ludzie zmuszani żeby podjąć się pracy za najniższą krajową, bądź taką stawkę jak podałąm wyżej... jak to mówią na Twoje miejsce jest jeszcze pare innych osób... ceny rosną, a wynagrodzenie wynosi zaledwie 1200 ... jak sie ludzie mają za taka śmieszną kwotę utrzymać !... Ja sie nie dziwie ze Ludzie wyjezdzaja do Norwegii, Anglii Niemczech, itd... Pracodawcy mają wymagania ogromne, a placa smieszne pieniadze!

Gość gość
Nie tu chodzilo o osobe która ukonczyla studia i bedzie sprzatać w jakiejs tam firmie.a ogloszenia rodzicow do opieki nad dziecmi tez sa coraz lepsze.

Gość malinaaaaaaaaaaaaaa
zapytalam sie ile za godzinę powiedziala ze 7 zł .... ale cholera sie nie dopytalam ale chyba na reke :P

Gość gość
Boguszow - Gorce przyjmuja

Gość gość
we Wro jest tragedia z robotą...

Gość gość
We Wro jest kilka zawodów, które są pożądane. Ja po studiach bez żadnych znajomości znalazłam pracę bo dostałam propozycję po praktykach :) Zaczęłam od 2700 na rękę, pracuję od lipca umowę mam na razie czasową do końca roku ale już mi szefu powiedział, że przedłużą i będę mieć 3,5 tys :) Narzeczony jeszcze na studiach zaczął pracować w zawodzie, jest programistą, wolnym strzelcem. Zarabia różnie od 3 do 6 tysięcy miesięcznie. Także jakoś dajemy w tym Wrocławiu radę. Większość znajomych ma pracę, tylko kilka osób po znajomościach :) No ale studia studiom nierówne ;) A i absolwent absolwentowi też.

Gość gość
chwalipięta w kącie stała.... wyżej srała niż doopę miała...

Gość gość
Dlaczego narzekać i chwalić się swoją nieudolnością można? Dlaczego nie można pokazać, że w tym samym mieście MOŻNA dostać dobrą pracę bez znajomości. Najlepiej p*******ć o tym jak jest źle, zamiast dojrzeć winę w sobie.

Jak to jest, że większość ludzi których znam ma pracę którą dostało bez żadnych znajomości i układów? Tylko kilka mało zmotywowanych lub nieporadnych osób ma jakiś kłopot ze znalezieniem roboty. Zastanawia mnie to.

Gość gość
barney bo jak ktoś nie może nic znaleźć to nie bierze pod uwagę, że może to jego wina, że ma nieodpowiednie wykształcenie lub jego brak, że są akurat lepsi, że może kiepsko wypada na rozmowach lub nawet akurat ma pecha - tylko myśli, ze cały świat jest zły i NIE DA się znaleźć pracy bez znajomości i koniec... a to bzdura :)

Gość gość
barnej- nie każdy kto znalazł prace po znajomości się do tego przyznaje...miałam koleżankę która się zapierała że dostała pracę bez protekcji bo jest taka świetna a po czasie wyszło że kierowniczką jest mama jej chłopaka:D oczywiście, zbieg okoliczności...nie bądźcie naiwni

Gość gość
gość dalej sobie wmawia, że nie ma pracy przez brak znajomości a nie kwalifikacji :D Ja pierdziele... Ludzie weźcie się ogarnijcie ;)

Gość gość
ciekawe dlaczego autor w końcu nie zdradził w jakiej branży szuka i jakie ma wykształcenie... czyżby było nikłe?

Gość pani sloikowa
We Wroclawiu, to jak znasz Angielski lub Niemiecki, a najlepiej 2 na raz, to masz prace.

Nie zakładam, że ktoś mnie oszukuje - po co miałby to robić? Ci, którzy znaleźli po znajomości bez oporów się do tego przyznają. Takich jest jednak mniejszość. Po prostu przeraża mnie myślenie ludzi - że się nie da, że wszędzie spisek, że wkoło złodzieje, że świat się uwziął, że to, że tamto...Same niezależne zewnętrzna przeszkody.

Poszukuję dozorcy do bloku w wiezowcu 4 klatki.Bez nałogów.Łódz ul.Nałkowskiej 6 Chętnym podam blizsze dane.