Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Poglady tesciowej

Polecane posty

Gość gość
Normalnych pracujących rzadko stać na troje ----- zgadzam się :-)

Gość gość
Jagoda369 ty lepiej zajmij się swoim mężem alkoholikiem .Bo z naszych podatków (z twoich nie bo ty nie pracujesz ) pewnie będzie trzeba go leczyć jak mu wartoba przestanie działać.

Gość gość
rozśmieszacie mnie opiniami że rodziny wielodzietne dają społeczeństwu pracowników oby nie takich jaki ich rodzice: wiecznie na zapomogach dzieci które nie mają normalnych wzorców z domu same potem powielają te patologie: alkoholizm, wczesne ciąże i życie z zasiłków

Gość gość
patologia powiela patologię....

Gość gość
"A ja uwazam, ze rodziny wielodzietne powinny byc wspierane przez panstwo a rodzice jedynakow powinni placic wyzsze podatki wlasnie na rzecz tych wilodzietnych. usmiech.gif" a dlaczego jedynaków nie np 2 dzieci ?

gość rozśmieszacie mnie opiniami że rodziny wielodzietne dają społeczeństwu pracowników oby nie takich jaki ich rodzice: wiecznie na zapomogach dzieci które nie mają normalnych wzorców z domu same potem powielają te patologie: alkoholizm, wczesne ciąże i życie z zasiłków " ale dlaczego ty uwazasz, ze dzieci z takich rodzin "nie maja normalnych wzorcow" ?

Gość gość
"Bo to jest wyczyn nie z tej ziemi- nie mowie tu o finansowym utrzymaniu,bo to jak widac kuleje,ale o ogarnieciu,polozeniu codziennie spac,nakarmieniu,wujsciu z domu,u raniu -" żyjesz w iluzji że ktoś się tymi dziećmi zajmuje... w takich domach płodzi się kolejne dzieci a najstarsze mają zajmować się młodszymi ty projektujesz na nich swoją wizję normalnych rodziców, którzy zajmują się dziećmi i je wychowują.... moja mama pochodziła z takiej wieloletniej rodziny, była ich piątka, ona jako najstarsza musiała zajmować się rodzeństwem, zamiast matki bywało, że nawet na randki musiała zabierać swoją młodszą o 19 lat siostrę :-( nie wspomina dzieciństwa zbyt miło ani nie ma zbytniego sentymentu do własnej matki

Gość gość
Jagoda zamknij pysk.

gość "A ja uwazam, ze rodziny wielodzietne powinny byc wspierane przez panstwo a rodzice jedynakow powinni placic wyzsze podatki wlasnie na rzecz tych wilodzietnych. usmiech.gif" a dlaczego jedynaków nie np 2 dzieci ? " jedynak o jest specyficzne wychowanie to brak milosci braterskiej, dziecko moze miec kuzynow , kolegow ale to nie to samo co brat czy siostra. Wydaje mi sie, ze takie dzieci w doroslym zyciu maja braki emocjonalne wynikajace wlasnie z tego , ze sa jedynakami.

Gość gość
nie rozumiecie że w takich rodzinach dzieci tylko marzą by się wyrwać, a to oznacza wyprowadzkę w wieku 18 lat i ciążę w wieku 19 niby jak ci ludzie mają pracować jeśli nikt nie dbał o ich wykształcenie ? naprawdę wierzysz że mając 9cioro dzieci tak samo byłabyś w stanie zadbać o ich wychowanie i wykształcenie jak o dwoje czy troje dzieci ?

Gość gość
Jagoda to ty nie wiesz ze w 90% bieda produkuje biede? Mam przykład mojej kuzynki w rodzinie. Mają 7 dzieci i tylko jej mąż pracuje okresowo na budowie. Ona przepracowała całe 3 lata bo potem zajmowała sie robieniem dzieci a kiedy chciałam jej załatwić prace sprzątaczki w urzedzie (1 km do przejscia, umowa o prace i nie najnizsza krajowa) to powiedziała że nie moze bo musi sie bliźniakami opiekować. Dodam że bliźniaki mają 10 lat :P Najstarszy syn ukończył technikum bez zawodu i bez matury dorabia sobie na umowach zlecenie, najstarsza córka drugi rok z rzędu ma kibel w drugiej klasie technikum. Drugi najstarszy syn ukończył zawodówke ale do pracy nie pójdzie bo on za 1200 robic nie bedzie. Widzę że aż się rwą do robienia na moją emeryture Myślisz że państwo ich utrzymuje? Ja to robie z moich podatków :/ Dostali komputer od miasta i po miesiącu dzieciaki rozwalily drukarke. Zapytałam sie czy nie chce mojej to stwierdziła że na początku następnego miesiąca pójdzie do UM po nową bo już jej przyznali. Dla mnie to jest chore że pasożyty społeczne są wspierane przez państwo a ja, czyli przedsiębiorca zatrudniający ludzi i płacący podatki, mam z roku na rok coraz gorzej. Jeszcze ostatnio miała czelność mi sie zapytac czy pozycze jej 800 zł mimo że poprzednim razem jak pożyczyłam jej 500 zł to nie oddała nawet złotówki

Gość gość
jagoda u ciebie dzieci tez nie maja dobrych wzorców .Niestety ale widok ojca który codziennie chleje jak świnia nie jest normalny. Pewnie dlatego tak bronisz patologii.

Gość gość
"jedynak o jest specyficzne wychowanie to brak milosci braterskiej, dziecko moze miec kuzynow , kolegow ale to nie to samo co brat czy siostra. Wydaje mi sie, ze takie dzieci w doroslym zyciu maja braki emocjonalne wynikajace wlasnie z tego , ze sa jedynakami." a co mają braki emocjonalne do przydatności w społeczeństwie i w pracy zawodowej ? skoro sugerujecie że rodzice jedynaków muszą płacić podatek, to jeszcze zażądajcie by takowy płaciły wszystkie panny i kawalerowie powyżej 18 roku życia oraz ksieża, bo oni też nie wnoszą nic do społeczeństwa zwolnijcie z podatku tych którzy mają zaświadczenie że są bezpłodni lub zmuście do przymusowej adopcji 2,1 dziecka :-)

Gość gość
wprowadzić bykowe :)

Gość gość
"Jedynak o jest specyficzne wychowanie to brak milosci braterskiej, dziecko moze miec kuzynow , kolegow ale to nie to samo co brat czy siostra. Wydaje mi sie, ze takie dzieci w doroslym zyciu maja braki emocjonalne wynikajace wlasnie z tego , ze sa jedynakami." Rozumiem ze jakbyś miala jedno dziecko i nie mogła miec drugiego to pierwsze odbłysłaby do domu dziecka ...zeby nie cierpiało z powodu jedynactwa? albo jak umrze któryś w twoich synów to co ty zrobisz z tym drugim ?

2013-10-17 13:44:21 , to masz bardzo nieodpowiedzialna ta kuzynke. Ja znam osobiscie ludzi ktorzy maja 9 dzieci i sa to osoby bardzo bogate, dzieciaki wyksztalcone , pracuja. Tam nie bylo mowy o tym, zeby nie bylo obiadu czy zeby chodzily w brudnych ciuchach. W domu zawsze blysk a dzieciaki zadbane w kazdy sposob. Osobicie nie znam wielodzietnych ktorzy byliby alko albo mieliby biede. Troche mi trudno uwierzyc w to co piszecie.

Gość gość
jagoda to zorb sobie 9 dzieci w czym problem ?

17.10.13 , gdybym nie mogla miec wiecej dzieci to bym zaadptowala. Dlatego tez oprocz powodow wynikajacych z mojej wiary jestem tez przeciwko in vitro.

Gość gość
bo nie wszystkie rodziny wielodzietne to patologia, ale jednak większość takich rodzin nią są wyznacznikiem jest to to czy rodzice świadomie decydowali się na taką ilość dzieci i czy była to racjonalna decyzja

Gość gość
jagoda369 Twoj mąż ma problemy z alkoholem wiec o adopcji możesz zapomnieć

Gość gość
Jagoda broni patologi bo sama ma taka rodzinkę . Maz pije , ona nie pracuje i korzystają z pomocy opieki społecznej .

Gość gość
Ja jestem w szoku ze ty czytać umiesz hehe

Facet ma parwo do tego zeby sie napic a kobiecie nie wypada bo jest matka. A poza ty to kazdemu sie cos z zycia nalezy :)

czy ja czytac umiem? :D co prawda lietruje ale takie madrosci jak ty piszesz to musze przeczytac bo to naprawde madre jest :)

Gość gość
No widzisz jagoda jednak pochodzisz z patologi. Tylko w takich środowiskach kobieta tłumaczy alkoholizm swojego męża.

2013-10-17 14:05:10, ale czy nie jest tak, ze kobieta powinna sie odpwoeudnio zachowywac bo jest przeciez matka i zona a fazet zaharowany musi miec trochwe przyjemnosci w zyciu. Zrozum wreszcie.