Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pytanie pomocy

Polecane posty

Gość gość

czesc. mam 21 lat moj chlopak 25. chilabym miec dziecko, ale nie wiem jak mam mu o tym powiedziec i wiem ze on tez chce ze mna miec dziecko, ale z drugiej strony boje sie ze nie bede mogla ich miec. moja mama miala podobno bardzo duzo problemy z zajsciem w cize. czy to jest genetyczne? jak moge sprawdzic czy bede mogla miec dzieci, dodam ze miesciaczki mam regularnie,ale nigdy nie bylam u ginekologa.

Gość gość
dobra, to już było. Idź kolorować obrazki

Gość gość
nic nie bylo ,prosze o pomoc

Gość gość
Najpierw idź do ginekologa, opowiedz o swoich obawach, zrób badania i potem zakładaj temat. Swoją drogą - wstyd że jeszcze nie byłaś u lekarza

Gość gość
i co mam isc do ginekologa w wieku 21 lat i co mam mu powiedziec? ze przyszlam na wizyte kontrolna? wstydze sie. co mam mu powiedziec.?

Gość gość
idziesz do lekarza, mówisz że jesteś pierwszy raz i chciałabyś wiedzieć czy wszystko z Tobą w porządku. Powiedz, że masz obawy, czy będziesz mogła mieć w przyszłości dzieci, bo Twoja mama miała problemy (zapytaj mamę na czym te problemy polegały albo na co się leczyła). Dopytaj czy ktoś w Twojej rodzinie chorował na raka piersi czy szyjki macicy. Zapisz termin ostatniej miesiączki. Lekarz pobierze cytologię i zbada Cię, może zrobi usg. W razie uzasadnionych obaw o posiadanie dzieci zleci dalsze badania

Gość gość
troche mi wstyd ze jeszcze nie bylam u ginekologa. boje sie po prostu.

Gość gość
troche mi wstyd ze nie bylam jeszcze u lekarza w tym wieku ale po prostu sie boje.

Gość gość
no zdarza się, ja zafundowałam sobie ginekologa na 18stkę. Idź się zapisz na wizytę, bo jeśli na NFZ to możesz trochę poczekać na nią.