Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gościówkaaaaa

Czy jeśli 2 tyg noworodek jest spokojny to później też taki będzie

Polecane posty

Gość gościówkaaaaa

Bo mój śpi 3, 4 godzinki, budzi się, je 15 min, poleży pół godzinki, je 5 min i znów śpi... prawie nie płacze :) Zastanawiam się, jakie są szanse, że jak już odeśpi poród itp,nadal będzie spokojnym i bezproblemowym dzieckiem? Bo pierwszy syn tak mi dał i nadal daje w kość, że szok ;)

każdy noworodek jak malutki jest spokojny. Je i śpi godzinami, ja też tak miałam z córeczką, normalnie jakbym dziecka nie miała :) zaczęło się jak skończyła jakoś dwa miesiące. Rzadziej spała, częściej i więcej jadła. . . Teraz ma skończone 8 miesięcy i ja nie mam przy niej życia :D ten spokój maluszka z czasem przejdzie, bo im dzidziuś starszy to ciekawszy, ma więcej potrzeb i chęci do życia :) chociaż bywają dzieci spokojne, ale to chyba rzadkość xd

Gość gość
mój spokojny noworodek to teraz pięcioletnie tornado. reguły nie ma

Oczywiscie! Za jakies 2 tyg bedzie juz sam siebie przewijal, robil mm, kapal sie , nawet pranie ci wstawi. A Ty bedziesz sobie tylko lezec ewentualnie siedziec na kafe. :D

Gość gość
Szanse jakies tam sa, ale najczesciej dzieci w okresie noworodkow sa spokojne a potem to sie zmienia, wiec raczej sie nie nastawiaj tylko przygotuj na ta gorsza strone, nie bedziesz sie zastanawiac potem czy gdzies popelnilas blad ;)

Gość gość
Moja też taka była, ale poczekaj. Niedługo skończy się co dobre ;) Przez prawie pierwszy miesiąc życia opieka wyglądała w ten sposób, że dziecko mi spało 3 godziny, przewijałam, karmiłam, samo zasypiało (czyli było maksymalnie pół godziny roboty przy córce) i znowu miałam 2-3 godziny wolnego. Z czasem przestała zasypiać po każdym karmieniu i teraz to istne żywe srebro i każdy nadziwić się nie może ile w niej energii.

Gość gość
obie córki takie były i tak im zostało, tyle, ze ja karmiłam średnio co 3h i stosowałam zasady Tracy Hogg- dzieci ANIOŁY. Noce przesypiały po miesiącu

Gość gość
Też tak miałam. Dzisiaj córka kończy 2 miesiące a od tygodnia nie śpi w ciągu dnia ani minuty . Podczas usypiania predzej ją odpadne niż ona. Nie dokucza ale nie śpi. Nakarmie ją i tak sobie leży chwilę sama spokojnie a potem chce by jej machac czynu nad główką albo nosić ją na rękach ale nie standardowo tylko na brzuchu ;) a stanie przy oknie lub lustrze to najlepszą zabawa ;)