Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem w 4 tyg ciazy czy ktoras do mnie dolaczy

Polecane posty

Gość gość

Zawsze fajnie pogadac :)

Gość gość
a maz moze gg lub cos? tzn u mnie własnie 3-4 tydz:)

Cześć dziewczyny :) Ja tu co prawda często nie wchodzę, no ale, co mi szkodzi pogadać ;) Jestem jakoś w 5 tygodniu, jutro idę się zarejestrować do ginekologa i jeszcze to potwierdzić, bo póki co to takie "jestem, bo mi test tak pokazał".

Gość gość
Mi chyba 10 test pokazał 2 bardzo cienka i delikatna kreseczke znikąd sie nie wzieła :)

gościu zaraz odezwę się na maila,czyli my dziewczynki dopiero po testowaniu? ja zrobiłam 3 a Wy?

Gość gość
ja wybieram sie do gina dopiero za tydz bo myśle ze teraz jeszcze za wcześnie

Robiłam jeden test, druga kreska słabsza niż testowa, ale wyraźna :) Ja jutro idę się tylko zarejestrować, do mojego lekarza się czeka z tydzień albo i dwa, więc jak do niego dotrę to będę jakoś w 6 lub 7 tygodniu :)

Gość gość
Hej. Ja też robiłam 3 testy i wszystkie pozytywne. Nie spodziewałam się tego, ale bardzo się ciesze. Też jestem jakoś w 3 tygodniu około. 31 idę do lekarza. A Wy już byłyście czy też dopiero się wybieracie? Pozdrawiam :)

Gość gość
Ja jestem w 29 wiec to nie forum dla mnie:-) Ale dam wam mala rade dziewczyny jesli test pokazal dwue jreski pewnie w ciazy jestscvie ale dfo lekarza sie nie spieszcie tzn najlepiej po 7 tyg od ostatniej miesiaczki. Jesli pojdziecie w 4-6 tyg po pierwsze jesli usg jest slabej jakosvi to nic nie bedzie widac jesli dobrej to ewentualnie czarna kropke lekarz zobaczy. Nic to nie da tylko sie stresowac bedziecie bo serce dopierto kolo 7-8 tyg mozna uslyszec wiec lekarz wasctylko nastraszy ze musicie czekac czy serduszko sie pojawi a stres dla maluszka to nic dobrego. Dbajcie o siebie i wytrzymajcie do tego 7 tyg wtedy zobaczycie i uslyszycie serduszko. Jedyne co to kwas foliowy mozevie juz brac

Dla mnie to druga ciąża, dlatego się do ginekologa tak nie spieszę. W pierwszej ciąży byłam w 6 tygodniu, kiedy poszłam do lekarza. Widział "kropkę" i mnie to nie stresowało, wręcz przeciwnie. Po 2 tygodniach poszłam znów i tyle. Kwas foliowy łykam już od jakiegoś czasu, jeszcze przed ciążą. Zresztą teraz jestem w 5, to jak mnie lekarz za dwa tygodnie przyjmie to będzie akurat ;)

Gość gość
Ja tez biorę juz kwas. U mnie to bedzie pierwsze dziecko i powiem ze jestem troche mozna powiedziec zestresowana

Gość gość
Nie chodziło mi o nic złego z tym stresem.Poprostu myslalam ze wiekszosc to pewnie ich pierwsza ciaza dlatego tylko poradzilam bo wiadomo w pierwszej ciąży człowiek się stresuje bo wszystko jest nowe. I owszem wiele zalezy od lekarza bo niektorzy sa ok nawrt w 4 tyg zrobia usg pokaza kropeczke i nie strasza, niestety z doswiadczenia wiem ze niektorzy nastrawza tak ze kobieta nie spi po nocach. Mi odrazu strzelil wyklad ze to tylko kropka czyli pechez i nie wiadomo cxy cos z tego bedzie cxy serce sie rozwinie czy ciaza sie poroni bo 60% ciazx w tych tyg same sie koncza. Teraz bym takiego konowala opierniczyla i wyszla a wtedy z placzem wyszlam zamiasdt sie cieszyc

Gość gość
A powiedz mi czy musze mieć lekarza powiązanego ze szpitalem czymoge chodzic do normalnego prywatnie ktory przyjmuje u mnie w miescie raz w tyg

Gość gość
Wybór należy do ciebie. Prywatnie na pewno jest najlepiej bo jakby nie było inaczej jesteś traktowana przede wszystkim jest USG często nie tylko 3 razy jak na NFZ. Lepiej zebys wybrala lekarza ktory pracuje w szpitalu w ktorym bedziesz rodzic napewno bedziesz lepiej traktowana na porodowce szczegolnie jesli cala ciaze bedziesz prywatnie chjodxic. Z mojego doswiadczenia bylo tak do 4 mies chodzilam do dobrego gin prywatnie ale nie pracowal w szpitalu. Niestety z zagrozeniem ciazy trafilam na oddzial i to byl koszmar nie bylo tam mojego gin wiec mieli mnie w d***e zerto zaibteresowania i informacji. Zmienilam lekarza ktory pracuje w szpitalu co dwa tyg wizyty oczxywisvie prywatnie w 7 mies bylam znow na patyologi ciazy jak tylko w karcie ciazy zobacxyli ze lekarz prowadzacy jest ze szpitala odraxu inaczej. Nie pyskowali normalnie informowali i jak moj gin byl na dyzuze to zawsze zagladna zapytal jaksie czuje..

Gość gość
Tak właśnie myślałam. Tylko ze kolejka do lekarza prywatnego ktory jest powiązany jest az do grudnia ale chyba się i tak zapisze

Gość gość
To może jakiś inny na pewno kilku pracuje w szpitalu. Mozesz chodzić do obcego ale jak będą problemy w ciszy czego ci nie zyczE to niczego się nie doprosisz poloza cie na sali i nikt się niczym nie zainteresuje.

Gość gość
Bede szukać tylko akurat ten mial fajne opinie na necie

Gość eppa
ja jestem w 10tc wiec nie wiem czy mogę dołączyć?:)

Gość gość
które to były wasze cykle starań?

Mój jak w stopce 27 cykl,więc już traciłam nadzieję,dziewczyny czy Was też w dniach planowanej miesiączki tak bolał brzuch? ja musiałam brać nospę bo nie dawałam rady.

U mnie w przypadku pierwszej ciąży to był nie dość, że pierwszy cykl, to jeszcze za pierwszym (i jedynym) razem w cyklu ;) A teraz, w przypadku drugiej ciąży to był drugi cykl.

Z moich obliczeń jestem na początku 8 tygodnia, 2 testy pozytywne, bylam u lekarza 2 pażdziernika ale kazał wcinać kwas i przyjść za 3 tygodnie bo to za wcześnie, 22 ide do lekarza, więc już się powinnam czegoś dowiedzieć:)

W 8 tygodniu ciąży już widziałam bijące serduszko, dlatego zastanawiam się, czemu lekarz Ci powiedział, że jeszcze za wcześnie :)

Gość gość
poze gin miał kiepski sprzęt. Raz zdarzyla mi sie sytuacja ze lekarz mial cos nie wygladajacego jak normalne usg tylko cos podlaczone do komputera i nie było widac mojej ciazy

Gość gość
Halo, zaglądacie tu jeszcze? Jak tam Wasze ciaze? :)

Gość gość
Halo, zaglądacie tu jeszcze? Jak tam Wasze ciaze? :)