Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kalejdeskop332211

Zareczynowy Pierscionek POMOCY

Polecane posty

Gość gość
przecież ten ma tyc pchlich diamentów od zarąbania :D

gość z 21 01 - wlazłaś na temat marudzić o swoich niskobudżetowych wymaganiach, jak facet ci napisał, że takie coś go nie interesuje to zaczęłaś coraz bardziej wszystkich atakować i wszystkich przekonywać, że Twoje zdanie jest jedyne właściwe. Może jednak się wstydzisz skoro nawet nam musisz wmówić, że symbolem miłości musi być drucik z kamyczkiem z piaskownicy? Jak ci facet w końcu złośliwie odpisał to się obruszyłaś, a mogłaś skończyć na jednym poście.

Gość gość
Jak się zaręczaliśmy byliśmy ze sobą niecałe 3 lata, dostałam pierścionek z białego złota bo nie nosze w ogóle żółtego i mój narzeczony o tym wiedział, ma jeden duży diament i sześć malutkich dookoła, nie kupował w sieciówce tylko robił na zamówienie ale niestety nie wiem gdzie i ile kosztował, ale podejrzewam ze >2500 Uważam ze pierścionek zaręczynowy powinien być trwały i nieść za sobą symbol wiec klasyka nigdy nie będzie tu nudna, wszelkie kolorowe kamienie można kupić na inne okazje a nie na zaręczyny, takie jest moje zdanie

Gość zwolenniczka konkubinatu
Morland- a ja odnoszę wrazenie, ze to raczej autor zaatakował dziewczynę od "Tymbarka" :) zarzucając, ze jej facet/maż ma problemy w łóżku.

To mógł sobie odpuścić, ale rozumiem irytację. Ile można słuchać wywodów gdzie każdy post to szpila do domniemanego materializmu i gdzieś była nawet sugestia, że jej miłość jest prawdziwa bo nie opiera się na pieniądzach.

Gość Kalejdeskop332211
Dzięki za wszystkie odpowiedzi, porady, pomoce, dały mi do myslenia, zarówno wklejone linki jak i wypowiedzi na temat liczebności kamieni, itd. Szlif szmaragdowy jest idealny, mam nadzieje, ze ta moda jeszcze dlugo nie dosiegnie PL, bo taki zamówilem.

Gość Kalejdeskop332211
A i jeszcze jedna sprawa do gość z 21 01 Nie obchodzi mnie, ze nie wiesz co to "sexualne" zarowno w pismie jak i w praktyce, dlatego doprawdy swoje niespelnione popędy i entuzjazm mozesz wkladac w inne wątki. Nie bede ciebie dowartosciowywal swoją uwagą, wiec juz wiecej nie odpisze na twoje wypociny dodawane tu namietnie (juz od 6 rano, wow, serio?!). Bez odbioru.

Gość gość
Zaręczyny w Paryżu!

Gość gość
Ja chcialabym tytanowy z diamentem, ale takie ceny to kilkadziesiat zl

Gość juz zonaty
Kalejdeskop332211 - teraz tak powaznie. Jak juz chcesz zainwestowac tyle kasy, to postaraj sie o cos oryginalnego. Tu (na Zachodzie) Furore robia metale rzadkie. Ktos z poprzednikow wspominal o tytanie, ale niekoniecznie, sa inne. Co mnie sie spodobalo, to ze jedna z poprzedniczek dostala pierscionek robiony na zamowienie. Mysmy tez "obskoczyli" kilka takich sklepow, ale z wlasnym "warsztatem", czyli mieli wlasne wyroby a nie ze "sztangi". Krotko mowiac, moja tu chodzi w "odziezy" z Polski, a jak jedziemy do "Ojczyzny" to ubiera sie w tutejsza. Bo szlag by ja trafil, gdyby spotkala inna, co ma takie same buty, bolerko czy ja wiem co jeszcze. Mam nadzieje, ze mnie zrozumiales ? Notabene, nasz pierscionek zareczynowy jest bez kamienia, ma taka "plecionke" z roznych kolorow zlota w ksztalcie serca. Moja twierdzi , ze wybrala go dlatego, ze moze go zalozyc do kazdego koloru "garderoby" a kamienie maja zawsze jakis kolor i jakby nie bylo, musza pasowac do reszty. Zycze powodzenia !

oryginalny pierścionek to super pomysł, mnie osobiście nie zależałoby aż tak na tym czy inna takiego nie ma, ale to zawsze dodatkowa zaleta.

Gość gość
Najlepsze są nieoklepane!

Gość naaataaaa
moj nrzeczony zarabia ok 5 tyś.jestesmy ze soba rok,dostałam piersionek za 380 zł.

Gość gość
380zł? tańszego nie było? zadowolona jestes...?

Gość gość
Mi się podobają tylko i wyłocznie rzółte złoto :)

Gość gość
Przy zarobkach 5 tys. przeznaczyona suma 2-3 tys. na piescionek to troche malo. W Stanach mowi sie zawsze o 3 miesiecznych pensjach :-D Biale zloto ma to do siebie ze trzeba je co jakis czas polerowac od nowa. Platyna jest lepsza. Popatrz sobie na strone www.tiffany.com/Shopping/Default.aspx?mcat=148203 jako na inspiracje. Maja tam bardzo ladne, klasyczne zareczynowe pierscionki. Mozna znalezc podobne w nieco mniejszej cenie :)

Gość gość
Moim zdaniem powinieneś wydać minimum te 5tys. na pierścionek. Mało nie masz.

Gość gość
Platyna sie ryzuje strasznie i jest problem ze zmiana rozmiaru.

Gość gość
Jak coś to nie polecam srebra.

Gość gość
jestem zadowolona z takiego pierścionka,jest śliczny.moim zdaniem pierscionek za 5 tys.to przesada,bałabym sie taki nosic bo bm zgubiła

Gość mmmeggg
Ja mam drogi pierscionek i go uwielbiam, nie boje sie go nosic i dobrze sie czuje wiedzac, ze mam cos porzadnego na palcu. Juz nie przesadzajcie z ta skromnoscia, dziewczyny. Najchetniej to byscie nosily slubki na palcu, byleby taniej bylo. A ja uwazam, ze kazdej kobiecie nalezy sie odrobina luksusu. Autorze, pokaz to cudo, ktore kupiles. :D

dziwne z tą długością związku ;), zarabiasz podobnie do mojego partnera, ja oczekuje pierścionka miedzy 2,5-3,5 tyś - takie mi się akurat podobają - będę go mieć na całe życie, a i też nie noszę biżuterii i nic nie dostałam z błyskotek od partnera (ale to tez wydaje mi się mało ważne). Białe złoto NIE WYGLĄDA jak srebro :) i nie każdej kobiecie podoba się tradycyjne złoto ;)

Gość gość
Czemu dziwne z długością związku? Moim zdaniem im dłuższy związek, tym pewniejsza osoba. :) Ale oczywiście bez przesady.