Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kalejdeskop332211

Zareczynowy Pierscionek POMOCY

Polecane posty

Gość gość
aha, jeszcze jedno - brylant dla nieznajacych sie wyglada jak cyrkonia, to moze tez szkoda pieniedzy i kupic rubin, bo od razu widac, ze to rubin??

Gość Kalejdeskop332211
Allium - dokładnie. Zalezy Ci = starasz sie, chcesz dac tyle ile mozesz i w jak najlepszej jakosci. Symbole sa wazne, np. choinke na swieta nie kupie łysą i z rzadkim igliwiem, tylko wybiorę gęstą i zieloną, niby symbol, ale nastrój świąteczny od razu się zmienia przepięknym drzewku. Ale co ja będę tłumaczył...

Gość juz zonaty
A pamietacie Gustlika jak wreczyl Honoracie pierscionek w formie nakretki z czolgu ? To jest symbolizm ! A zyja i kochaja sie do dzisiaj !

a rubiny syntetyczne są o niebo tańsze niż naturalne a wygłądają tak samo :D idźmy w tą stronę a kapsel z tymbarka to będzie przesada - lepszy będzie pierścionek z wyrzutnej gumy :D

"Zalezy Ci = starasz sie, chcesz dac tyle ile mozesz i w jak najlepszej jakosci" Pięknie to brzmi, ale w wielu przypadkach intencje są zupełnie inne - jest to po prostu działanie na pokaz. Żeby rodzina, znajomi zobaczyli, żeby nie obgadali, że golodupca sobie laska znalazła.

Gość dośka123
A ja pierścionka zaręczynowego nie dostałam, bardzo podobał mi się płaszczyk, na który nie było mnie stać i mój mi go kupił. Jesteśmy razem kilkanaście lat, szczęśliwi, z 2 dzieci, wciąż w sobie zakochani.

i sobie z tej nakrętki dziewczę kastet zrobi...jakie to praktyczne. Wszystko tak robicie po łebkach? To ma być pierścionek na całe życie, a nie żeby tylko było. Poza tym skoro to symbol to co symbolizuje tanie świecidełko które wygnie się przy pierwszej okazji, zmatowieje i szybko wyglądem zdradzi, że kosztowało mniej niż porządne buty na zimę?

Gość dośka123
A na dodatek suknię do ślubu sama sobie uszyłam.

Gość gość
allium - no wlasnie, dlatego proponuje jednak krysztal gorski w oprawie z tombaku - bedzie mozna mowic sasiadom, ze to brylant i szczere zloto :D

Gość dośka123
dla mnie symbolem jest obrączka.

Gość gość
allium - ale my sie nie boimi szpanowania, my CHCEMY szpanowac - zoltym zlotem :D

Gość juz zonaty
Kalejdeskop332211 - a dlaczego nie chcesz wziasc wybranki do sklepu, zeby sama sobie wybrala ?

Gość gość
"Zalezy Ci = starasz sie, chcesz dac tyle ile mozesz i w jak najlepszej jakosci. Symbole sa wazne, np. choinke na swieta nie kupie łysą i z rzadkim igliwiem, tylko wybiorę gęstą i zieloną, niby symbol, ale nastrój świąteczny od razu się zmienia przepięknym drzewku. Ale co ja będę tłumaczył..." Zgadzam się całkowicie. Kwota bezwzględna nie jest ważna, tylko uszczęśliwienie drugiej osoby, które powinno być w związku priorytetem. Nie wyobrażam sobie, żeby ukochany chciał 'wytanić' na czymś co dla mnie jest bardzo ważne. Btw, podoba mi się taki: http://www.yes.pl/44499-pierscionek-z-brylantami-eternel-BB-Z-000-025-3596WSH

Gość gość
sorki, mylam zeby :D

Gość gość
obrączki mamy z białego i żółtego złota, łączone. Bycie szczęśliwym z drugą osobą jest ważne. I dla mnie nie ma to związku z pieniędzmi. Taki pamiętny szczęśliwy wieczór... jak przed Bożym Narodzeniem obiliśmy własnoręcznie ozdoby choinkowe z orzechów, makaronu i masy solnej. Ten czas spędzony razem, atmosfera, żarty... To jest najcenniejsze, nie da się tego przeliczyć na pieniądze.

Gość juz zonaty
nie troche tzn zalezy jaka figure ma Twoja wybranka mojej "filigranowej" nie pasowalby

Gość Kalejdeskop332211
Moja jest szczuplutka, 170cm wzrostu i 55 kg wagi.

Gość Kalejdeskop332211
> Kalejdeskop332211 - a dlaczego nie chcesz wziasc wybranki do sklepu, zeby sama sobie wybrala ? Chcę jej zrobić niespodziankę. Ufam, że ją pozytywnie zaskoczę. :D

Gość juz zonaty
Moze sie myle, ale Taki z internetowego sklepu to chyba "ze sztangi". Pomyslales co bedzie jak Twoja (prawdopodobienstwo bardzo male ale jest) przypadkiem spotka sie z druga co ma Taki sam. Moja by mnie zabila

gość - super, ale czemu zakładasz, że tylko jadąc po najmniejszej linii oporu można mieć takie fajne wspomnienia? Tak, liczy się przede wszystkim to co jest między ludźmi, ale jak stać kogoś na piękny pierścionek który się zwyczajnie będzie podobał i kobieta z chęcią będzie go nosić całe życie to dlaczego nie? A noś sobie nakrętki, na zdrowie, mnie by było przykro jakbym dostała płaszcz zamiast pierścionka.

Gość gość z 21 01
Kalejdoskop-coś tam: Może nie powinnam tego tu pisać bo szkoda czasu na idiotów Twojego pokroju, ale g***o wiesz o moim związku i nie, nie jestem sfrustrowana, mógłbyś zazdrościć mi życia, w którym cena pierścionka nie jest wyznacznikiem mojego szczęścia. I nie wiem kto tu siedzi po nocach, skoro ostatni post dodałeś po 1 w nocy, a od mojego życia "sexualnego" (nie ma takiego słowa w języku polskim) się kolokwialnie mówiąc odwal. I nie obrażaj mojego narzeczonego bardzo Cię proszę, bo takie teksty tylko świadczą o tym jaki z Ciebie cham i prostak.

Gość annaiiis
Ja nie polecam pierscionkow z masa malutkich kamyczkow na obraczce, bo one latwo wypadaja, a pozniej wymiana kosztuje kolosalne pieniadze (mnie kiedys zacytowano 40 procent wartosci pierscionka za wymiane jednego malenkiego diamenciku, ktory wypadl). Poza tym ladnie wygladaja tylko na poczatku, jak sa nowe, pozniej trzeba je regularnie i dobrze czyscic, bo w tych zakamarkach zbiera sie brud i nieladnie to wyglada. Polecam cos prostszego i latwiejszego w uzytkowaniu. :) Autorze, jesli chcesz cos wyjatkowego to polecam kamienie w szlifie szmaragdowym albo asscher, sa bardzo eleganckie i malo popularne w Polsce, wiec wybranka raczej nie spotka nikogo z takim samym pierscionkiem.

Gość zwolenniczka konkubinatu
ja dostałam taki: http://www.galeriajubilerska.eu/pl/p/PIERSCIONEK-Z-BRYLANTAMI-I-SZAFIRAMI-041CT-4YOU/84 Długość związku- 2lata zarobki- bardzo dobre nie Generalnie nie bardzo rozumiem jak można temat pierscionka tak rozkminiac na forum. Przecież to ty powinienes znać swoją dziewczynę, szczególnie po 7latach. Są kobiety, które uważają, ze pierscionke ma kosztować 3pensje faceta. Są takie, które same sobie chca wybrać bo to one potem będą go nosiły. Są też takie, dla których cena jest nieważna- wazne jest, zeby był trafiony w gust. Ja należę do ostatniej kategorii. Znalazłam podobny do mojego- czyli szafiry z brylantem- ale nie wiem ile kosztował. Wiem natomiast, ze jest taki, jaki bym sobie sama kupiła- czyli mój facet mnie po prostu zna:)