Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ameryka

Polecane posty

Gość gość

co zrobić by wyjechać do Ameryki marze o tym od dziecka, a niewiem jak to zrobić?

Gość gość
O widzę ktoś w podobie do mnie ; ) ja mam tak samo. Po pierwsze trzeba starać się o wizę bo bez niej ani rusz.

Gość gość
wejdz na strone ambasady USa i sie dowiesz. Przygotuj sie na to ze zpalcisz kilkadzisiat zlotych za telefon, bo bedzie ci gadac automatyczna seketarka a licznik bije. Mozesz zalatwic przez biuro wtedy latwiej Niekoniecznie dadza ci wize, moga odwalic, a nawet jak dadza juz w USA na lotnisku nie wpuscic.

Gość gość
18 lat, ale tak bardzo chciałabym tam mieszkać, czuję że tam jest moje miejsce nie tu, poprostu jak byłam mała miałam 4 lata moja mama wychodziła do pracy i tata też właczali mi tv i ja dopóki oni nie wrócili oglądałam wszystkie seriale z ameryki, i od tamtego czasu jestem ameryką zafascynowana,

Gość gość
ucz sie bardzo pilnie matematyki i angielskiego, zdaj ( mozna w Polsce) ezaminy SAT ( odpowiednik ich matury i egz wstepnego) - ang i matematyka, zdaj je na tyle dobrze, zeby dostac stypedium na amerykanskim uniwersytecie ( uprzednio sprawdziwszy ktore daja i jaki maja próg punktow),

Gość gość
a masz rodzinę w USA? przede wszystkim musisz mieć zaproszenie,a potem dzwonisz do Ambasady USA i umawiasz sie na spotkanie zabierasz potrzebne dokumenty o twoim majatku i zaświadczeniu z pracy powodzenia! wiedz o tym,ze nie wszyscy z nas nadają się na emigrację trzeba znać język,mieć charyzmę i być bardzo samodzielnym bo tu idzie się z marszu,szybko podejmuje się decyzję musisz byc b.silna psychicznie ,wylejesz morze łez z tęsknoty za bliskimi,za krajem

Gość gość
uwielbiam Stany,żyje nam sie o niebo lepiej niż w Polsce masz pracę,funkcjonujesz możliwości edukacyjne olbrzymie

Gość gość
jesli sie nie pracuje w budzetowce, hehe

Gość gość
nie z tą maturą to raczej nie bo chcę iść do techniku kosmetycznego, i z tesknoty nie umrę, mi poprostu nieodpowiada polska mentalność, którą doskonale odzwiercjedlają np. dziady adama mickiewicz, zawierzenie religi, mistycyzm, walecznoć za wszelką cenę i cierpienie jako sens zycja, zimno za oknem, stare kamiennice, zazdrość, zawiść, brak uśmiechu na codzień, bieda. A w USA jest inaczej ludzie są pogodniejsi, moga wyznawać co chcą, multikulturyzm, ameryka pozatym jest bardzo ZRÓŻNICOWANA,

Gość gość
autorko widac ze znasz USA tylko z filmow. tam wcale nie jest tak kolorowo. ludzie mysla tylko o sobie. sasiedzi sie nie znaja, nikt ci nie pomoze. jak wpadniesz w biede to bedziesz zyc gorzej niz w Polsce. USA jest skierowana tylko i wylacznie na komercje, umia sie zareklamowac i nic wiecej. w filmach pokazuja tylko piekne zakatki Stanow. jak trafisz na Polska dzielnice to moze i bedzie ci sie w miare dobrze zyc ale za to amerykanski pracodawca bedzie cie traktowal jak tania sile robocza, na rowni z Meksykaninem, a polski pracodawca bedzie tylko wykorzystywal. jak trafisz na amerykanska dzielnice to sasiedzi beda cie traktowac jak tredowata, jak Murzyna w 19 wieku.

Gość gość
żenada z tą bażgraniną,ci co mieszkają w usa nie muszą,nie chcą dzielic sie z wami,bo i po co? jak czyta się te wypocinki,to skora cierpnie osoba ,ktora z wami sie podzieliła swoim doświadczeniem pewnie ma niesmak, lepiej się w ogóle nie odzywac do takich wrednych ludzi ta ostatnia to złośliwa i zawistna menda wyjedz mendo gdziekolwiek i zobaczymy czy sie w ogóle nadajesz,pewnie Polacy będą spieprzać od ciebie gdzie pieprz rośnie-takich jak ty nie brakuje,przerobiliśmy to na szczęśćie większość Polaków to prawi,uczynni ludzie,własnie mam takich wspanialych przyjaciół z Polski